merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim yardımlarınızı bekliyorum 2005 model santa fe aracımın radiosu iyi çekmiyor kolonlardan ses cok dandik geliyor zamanında arka sag kolona giden kablo yanmış nasıl yandıysa acaba bunu bulmak için teyibi söktüklerinde kablo bağlantılarını düzgünmü yapmadılar yoksa bu modellerdeki bütün santa fe lerin radio ları bu şekilmi çekiyor bide radioda frekans arama düğmesine bastığımda tek tek artıyor direk sonraki çeken frekansı bulmuyor varmı ayarı acaba biraz uzun oldu ama idare edin arkadaşlar
aracınız hangi model Santa Fe belirtmemişsiniz ama sanırım 1. kasa. forumda Santa Fe sayfasındaki konulara bir bakın. orjinal ses sistemi hakkında bir konu var. santa fe ilginç bir müzik sistemine sahip. açıkcası bu orjinal ses sistemini bilen bir tamirciye rastlamadım. kimse anlamıyor. orjinal teyp hoparlörlere sadece sinyal gönderiyor. her hoparlörde kendine ait amfi var, bu amfiler sesi yükseltiyor. bu nedenle her hoparlöre 4 kablo gidiyor. zamanla amfiler arıza yapabiliyor, bu arıza size cızırtı olarak dönüyor. amfilerin yenisi çok pahalı. bu nedenle cızırtı yapıyorsa yeni bir teyp almalısınız. sonra amfileri devre dışı bırakmalısınız. ayrıca anten en arkadaki sol camın içinde, o cam değiştiyse antensiz bağlanmış olabilir, ya da anten kablosunu düzgün takmamışlardır. bu bilgiler için Türkçe, ingilizce ve rusça forumların tamamını araştırdım. yeterli bilgi yok. ancak aracı kendim sökerek çözüm buldum. sizin de sorununuz aynıysa daha ayrıntılı bilgi veririm. önce diğer konuları okuyun lütfen.
benim 2003 model bende cızırtı yok ama benden önceki sahibi teybi değiştirmiş jvc marka bir teyip var ama sesten pek memnun değilim idare ediyor 6 adet hopörlör var
öncelikle bilgiler çin teşekkürler sizin açtığınız konuyu ve diğer bi kaç konuyu okudum güzel ve fotoğraflı bilgiler baktırmaya gittiğimde bu şekilde söylicem model 2005 olarak belirttim makyajlı kasa cızırtı yapıyorsa teyip i değiştir demişsiniz kolonları değiştirsek olmuyormu neden teyip ?
benimki de 2005, santa fe'lerde hiç cd changer görmedim. cızırtı yapan şey hoparlörler değil, hoparlörlerin önündeki amfiler büyük ihtimalle. o amfilerin yenisi pahalı, amfileri devre dışı bırakmanız gerekiyor. işte amfileri devre dışı bırakınca orjinal teyp ses vermiyor. bu nedenle teybi değiştirmek gerekiyor. geri görüş kamerası takılan, hatta navigasyonlu, her özelliği olan bir teyp 1000 tl, daha ucuzları da piyasada bolca var. teyp değiştirme imkanınız varsa mantıklı olacaktır.
hadiya kötü oldu. bu bilgiler için eyvallah sağolasın tesisatcıya gittikmi en azından aval aval bakmıyacaz.
Sadece bir fikir merkezi bir amfi takilsa cozulmez mi? SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çözülür uğraşmak lazım. kablo bağlantılarını çıkartmak bile kolay değil. o merkezi amfiyi koyacağınız yere sinyal kablolarını taşımanız gerekiyor, sinyal kabloları güç kablosuyla birlikte gidiyor. bence uğraşmaya değmez, zaten orjinal teyp hem kaset hem audio cd çalıyor, bunun yerine mp3 de çalabilen bir teyp takılırsa daha iyi olur.