Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

SANTA-FE Chip tuning

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Mooch tarafından 4 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Mooch

Mooch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar ben aracim icin chip tuning dusunuyorum aracim 2008 model 2.2 crdi orjinali 150 beygir ve 390 nm tork chip uyugulamar var 203 beygir ve 431 tork'a kadar cikartiyor araci... valla kararsiz kaldim siz ne dusunuyorsunuz zira yeni kasa makyajli olan kasa 190 beygir olarak geliyor!!!

205 ps cikaran chip'in sitesi

http://www.racechip.de/racechip-angebot.php?modell=Hyundai-Santa-Fe-(CM)-2-2-CRDI-2704&language=tr

ALMAN ÜRÜNÜDÜR....
    Düzenleyen : Mooch

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    chiptuner nickli can arkadaşımızdan net bilgi alabilirsiniz. isterseniz konunuzun linkini özel mesaj atın bir baksın.
    Düzenleyen : Köksal Yılmaz

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sitemizde bu işi yapan bir arkadasımız vardı..chiptunner

bu arada fiyatı orada yazan 129 euro mu..

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu chip box, 129 euro da gayet uygun bir fiyat. ben olsam yaptırırdım. aracınızdan memnunsanız, yeni model almanıza gerek yok.

normal chip tuning ile chip box ile elde edilenden daha fazla güç alabiliyorsunuz. ama daha pahalıya geliyor.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir de bu firma sadece avrupa içi mi çalışıyor acaba, türkiyeye kargo ücreti yazılmamış???

6. ser41

ser41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı Firmadan 4 ay evvel Starex crdi için aldım.Sizin araç ile aynı modül.Ben sadece ekonomi yapmasını istedim ancak ekomoni alamadım.Güç artışı çok iyi olarak arttı.Sadece tam gaza basınca iki-üç saniye hafif duman atıyor.Ama ekonomi yapamadığından söküp orjinal halinde kullanmaya devam ediyorum.Sistem rail basıncındaki okunan gerilimi yakıt sistemine farklı olarak gönderiyor.Yani eski sistemlerde nasılki güç için pompa basıncı arttırılıyor,buda aynı mantıkla çalışıyor.Starex Maksimum 190 Bg verdi ama o güce ulaşınca araç arıza lambası yakıyor diye 168 bg ile sınırladım.İstersen merakını gidermen için Modülü vereyim kullan.Ben 310 TL'ye aldım.Bu parayı vereceğine 200tl daha koyup direk araç üzerinden yazılımda yaptırabilirsin.Araç üzerinden yazılımdada yakıt basıncı arttırılıyor ama ilaveten turbo vtg ise yazılım ile,yok vtg değilse manual ayarla bir miktarda turbo basıncı arttırılıyor.Yani yazılımda hem turbo basıncı hemde yakıt basıncı oransal olarak dengeli çalışıyor.Modülde sadece yakıt basıncı arttığından güç alıyorsun ama ekonomi yapmana imkan vermiyor.

Düzenleyen : ser41

7. Mooch

Mooch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ser41 kardesim cok sagol cok güzel bilgi vermissin acaba bendede ariza isigini yakarmi?? eger yakarsa hic bir anlami yok bence...

8. ser41

ser41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eğerki fazla yüklenmek istemezsen arıza lambası yakmıyor.%25 lik yükselme yeterli geliyor fazlasıyla.Senin aracında yaklaşık 185-190 bg güç alırsın.Kalibrasyonu Dyno üzerinde yaparsan daha sağlıklı oluyor.Motorun hangi devirde hangi gücü ürettiği veya ani sapmaları görerek ayarlamak en sağlıklı olanı.
    Benim minibüs 0-100 km'ye 14 saniyede ulaşırken modül ile 10 sn'de ulaşıyorduki çok bile.Bizler burada bir aileyiz.Bu nedenle herhangi bir güven sorunu teşkil etmeyeceği için kullanım ve kalibrasyon manuali ile birlikte göndereyim dene.Eğer hoşuna giderse Almanya'dan satın alırsın yada bendeki ürünü kullanmaya devam edersin.2 haftada geliyor zaten

Düzenleyen : ser41

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

10. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ürün hakkında bilgim yok ancak Ser41 nickli üye kullanmış ve bilgi vermiş zaten. Bu tür ürünler sadece enjektörden püskürtülen yakıt miktarını arttırdıgından ne tork limitörü ne hız limitörü iptali yapamaz aynı zamanda turbo daki basınç ayarlanamadıgından bu cihazda yakıt karışımı birden çok zengine düşüp ilerleyen vadede sadece enjektöre yüklenmiş oldugundan sıkıntı çıkarabilir. Arıza lambasının yanma sebebi ise çok yüksek olasılıkla yüksek yakıt basıncı arızasıdır. Yeni nesil birçok araçta bu tür sorunlar oluyor box tuning ile..

Bizim yaptıgımız işlem ise chip tuning yani beyin programı obd soketinden okunup yenilenerek birçok ayarla daha fazla gücü daha güvenli ve saglıklı şekilde alabiliyoruz. Hyundai club tr üyeleri için 21 Aralık-20 Ocak arasında sadece 250 eurodan yapıyoruz. Normalde ise hyundaiclub üyeleri için 300 euro yine..

11. Mooch

Mooch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SER41 sagol kardesim ama düsünmen yeterli chiptuner tam olarak istedigim bilgileri vermis bana eger yaptirirsam istanbula gelmek zorundayim dimi beyni yollasam oluyormu yoksa aracla gelsem daha saglikli mi olur...

Bu Sayfayı Paylaş