Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sanırım problem var

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda umutciftci tarafından 7 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar uzun yoldan geldikten sonra (bununla ilgili görüşlerimi paylaşmıştım) yol bilgisayarında ortalama 100 km de 7,4 litre yaktığını gösteriyor. bu akşam 50 tl lik benzin aldım. genelde 50 tl lik alırım. yol bilgisayarında alınan benzinle 228 km gidebileceğim yazıyordu. bu akşam farkettim ki araç yolda giderken kalan km ibaresi durmadan düşmeye başladı yani patır patır düşüyor. örneğin 1 km lik yol gittiğimde digital ekranda kalan km 220 iken 211 e düştü. sanki bir terslik var ve normalden fazla yakıyor gibi. siz ne dersiniz ? sorun ne olabilir ?

2. yelken_07

yelken_07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam.benznlileri bilmiyorum benim aracım dizel.bendede çoğu zaman tam tersi oluyor.mesela 15 km yol gidiyorum 5 km düşüo anlamadım gitti.bide sakin kullanım deneyin.vites gecişlerini 2500 civarı yapmayı denerseniz emin olun farkı göreceksiniz.

3. i.kuzey

i.kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım aracımdada aynı sıkıntı var ben sehır içi kullanımdan kaynaklandıgını dusunmustum ama uzun yolda hıc denemedım

4. krm29

krm29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlarrr sorunum büyük bu gün farkına vardım arabam i30 team ps90 4.
    ayada aldım daha arabamı sıfır diye dikkat etmedim ama üzücü şeyler
    karşılaştım.bağaj kapağı kapalıyken sağ ve sol üst köşelerde aralıklar
    farklı farklı sonra arka lambalar takılım çok farklı karşılaştırınca
    hemen göze çarpıyo. ön tampon sağ tam takılıyken sol tarafında açıklık
    var.ön lambalarda üst lastiklerde birisi dışarda birisi içerde
    farklılıklar var ne yapabilirim yardım...

5. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçmiş olsun. Aracınız muhtemelen ya gemide düşmüş ya da TIR'dan indirilirken düşmüş. Tekrar tamir edip satışa koymuşlar. Servise götürün ve boya kalınlıklarını ölçtürün. Eğer farklı çıkarsa Tüketici Hakem Heyetine şikayetinizi bildirin ve bekleyin. Bilirkişi tayin edip aracınızı inceleyecekler ve muhtemelen aracın birebir değiştirilmesini Hyundai'den isteyecekler. Ama Hyundai inkar edip değiştirmemekte ısrar edecek. Üstüne düşerseniz sıfır bir otomobil alabilirsiniz...

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. krm29

krm29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nasıl bir çözüm olabilir kafa yemek üzereyim yaaaaa nasıl böyle olur nasıllll

8. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bence bir sıkıntı yok. Şehir dışından geldiğinizden 7.4 lt ortalama yapmışsınız (biraz fazla gibi, sanırım biraz hız yaptınız). Ama şehir içi ortalaması daha fazladır, 8.5-9 lt olabilir. Şimdi ilk doldurduğunuzda yol bilgisayarı 7.4 lt ortalamanıza göre menzili hesaplıyor. Fakat kullanmaya başlayınca daha önceki ortalamanıza göre daha fazla yakıt tükettiğiniz için hem ortalamanız yükselmeye başlıyor, hem de menziliniz ona göre düşmeye başlıyor. örneğin 5km gidince 5 km yerine 10km düşüyor. Bir de bu yakıt ölçümlerini böyle az miktarda yakıtla güncel değerler üzerinden ölçmek tam doğru olmaz. 3 tam depo bitirerek veya en azından tam 1 depo ile bakmak en güzeli. Şunu da söyleyim yol bilgisayarı çok az hata yapar, güvenebilirsiniz ama anlık olarak değil.

Şehir içi tüketimle ilgili birkaç söz söylemek de isterim. şehir içi tüketim, kullanım tarzından başka, oturduğunuz semtlere ve trafik durumuna göre değişir. Bu nedenle şehir içinde yakıt karşılaştırması yapmak çok doğru olmaz. Ben aynı araç ve kullanma tarzımla, evimi başka semte taşıdıktan sonra şehir içinde 100km de tükettiğim yakıt 1-1.5 lt arttı.

9. Prevail

Prevail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yol bilgisayarıyla ilgili gözlemlediğim birşey;
    Nasıl bir hesaplama sistemi varsa artık, motor çalışır durumda durduğunuzda saçma bir şekilde 100km deki ortalama benzin yakışı hızla artıyor. Örneğin durup sıfırlıyorsunuz ve yeterince beklerseniz ortalama 10lt. nin üzerine çıkabiliyor.

10. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yine yol bilgisayarının tarafındayımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Ortalama benzin yakışı= Yakılan yakıt / Gidilen Mesafe formülüyle hesaplanır.
    Şimdi sen durup sıfırladığında, motor çalıştığı için yakıt yakıyorsun fakatmesafe gitmiyorsun. Yani yukarıdaki bölme işleminde paydan sıfır oluyor. Dolayısıyla sayının sıfıra bölümü sonsuz olduğundan. Çok saçma ve büyük değerler görebilirsin. Ama bu değerler kullanım anında hemen düzelir, çünkü belli bir mesafe katedersin. Yol bilgisayarları pek hata yapmaz.

11. Prevail

Prevail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de yol bilgisayarı tarafında olmak isterdim gerçekten https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Ammaa..

Örnek vererek anlatmak isterim.
    Işıklarda duruyorsunuz, ortalama yakıtı sıfırlıyorsunuz, daha sonra 0,7 - 2,4 - 5,4 - ..... - 20,5 . Rakamları sallıyorum ama durum bundan uzak değil. Daha sonra harekete geçtiğinizde ortalamaya ışıklarda dururken yaktığınız (yol bilgisyarının hesaplarına göre) verileri de katıyor.

Ki diyelim dediğiniz gibi hesaplanıyor. Gidilen mesafe 0 olduğundan kaynaklanıyor ise; programlamada minimum girilebilecek gidilen mesafe 0.1 sabitlenebilir. Araba yapan dünya çapında bir firmadan ben daha fazlasını beklerim.

Arabamı çok seviyorum her artısıyla eksisiyle.

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benim depoyu fulledimmi yol bilgisayarı en fazla 5 senedir 545 km yi gösterirdi bu sene fulledim ve 607 yazdı neden böyle bişiy oldu.Motora bor koydukdan sonra oldu.Bukadarda etkilemez diye düşündüm ama olabilirmi

13. kavtaroglu

kavtaroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence hiç bir sorun yok yol bilgisayarı duruma göre değişir rampa çıkarken değişken süratlerde hava şartları bile buna neden olabilir hiç bir arabanın yol bilgisayarı net vermez arabana 50 tl yakıt koyduktan sonra 300 km gösteriri ama 240 km civarında lamba yanar buda çok normal 20000 km den sonra belirgin bişekilde yakıtın düştüğünü göreceksin sevgiler

14. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    yakıt deponun olur böle şeyler kafaya takmıcaksın bnce selamlar

15. erten123

erten123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LÜTFEN YARDIMCI OLUNhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    i30 crdi 90 ps aracım henüz 800 km de. Fakat benim sorunum araç 160 ı geçmiyor. gösterge 240 ama araç 160 ı geçmiyor. Sadece denemek için basmıştım ama moralim bozuldu. Sonra çok zorlamadım belki zamanla motor açılır diye. Bunun dışında düşük viteslerde ivmelenmesi gerçekten çok iyi. Fakat dediğim gibi 120 den sonra arabaya bişeyler oluyor zor hızlanmaya başlıyor düz yolda bile hızını artırmakta zorlanıyor. Ve en son 160 ta tıkanıp kalıyo araba. Üstelik kullanımına inanın çok dikkat ediyorum dizel araç kullanım kılavuzuna göre kullanıyorum.acaba bir sorunmu var bilen arkadaşlar

ACİL OLARAK

aydınlatırlarsa inanın çok sevinirim...

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    normal bu durum...araç daha yeni 800 km de...durun bi bismillahhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhemen zorlamayın...rodaj süresince yaklaşık 1500-2000 km normal kullanın..3000 deviri geçmeyin...daha sonra motoru açma için basın basa bildiğiniz kadar..
    Düzenleyen : koray2907

17. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Neden aldığınız yere gitmiyorsunuz...? Gidin aracınızı test etsinler.Aracınızı makinaya bağlasınlar.Sorun varsa orada çıkar

18. ares35

ares35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım öncelikle zaten 800 km deki aracı çok zorlamayacaksın 2000-2500 km den sonra aracı zorlamaya başlayacaksın

160 ı görmen bile umarım sakıncalı olmamıştır

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    <DIV =PostContent>

Rodaj, motor ve aktarma organlarındaki parçaların birbiriyle uyumlu çalışması amacıyla yeni kullanılmaya başlanan motorların bir süre fazla zorlamadan ve ısıtmadan çalıştırılmasıdır. Yeni modellerin rodaj süresi eski modellere göre daha kısadır.Rodaj yaparken gaz pedalına sonuna kadar kesinlikle basılmamalıdır. Özellikle sürtünmeyi arttırdığından gaza düşük devirlerde çok yüklenilmemelidir. 1500-2000 km araç sakin kullanılmalı ve 2500-3000 dd geçilmemelidir..Çünkü sürtünme sonucu yüksek bir ısı oluşuyor ve bu başta da yazıldığı gibi silindirlere zarar veriyor.
    _Alıntı_https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. erten123

erten123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ogünün dışında gerçek anlamda burada yazılanlar gibi kullanıyorum aracı. çalıştırınca beklerim hemen stop etmem sürekli aynı hızda gitmem, 3 dakikadan fazla rolantide çalışmamasına dikkat etmeye çalışırım. Vitesleri 2000 - 2500 devir aralığında değiştirmeye özen gösteririm.Zaten daha öncedeHDİ 110 ps 307 kullanıcısıydım. gerçek anlamda bunuda ogün fazla zorlamadım. birşey olmaz inşallah. Yine aklıma takılan birşey olduğunda sizlere danışırım.İlgili tüm arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim. Yardımlarınız için sağolun. HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN.

Bu Sayfayı Paylaş