Arkadaşlar son zamanlar da diyelim bir haber okuyorsun anam birden eşek kadar bir reklam şak diye karşına çıkıyor. Sonra bir video izliyorsun birden şak avazı çıktı kadarı bağıran bir ses ile bir reklam. Telefon ile internet girersin sonra o kadar çok reklam var ki birden ne olduğunu anlamadan bir reklama tıklarsın aman neyse dersin ama neyse demek ile olmuyor o adi reklam hilesi ile adamlar seni bir yere abone ederler sonra durmadan sana yüksek fatura gelmeye başlar hadi ara telefon bayini adamlar hiç ilgilenmez bizimle alakası yok derler abone olmuşsun falan filan bir süre hikaye... Yani bu reklam olayının harbiden....... Çıktı kimsede buna dur demiyor arkadaş... İyice her şeyin suyu çıktı.
Android için reklam önleyen uygulamalar var yada android web tarayıcınızı masaüstü bilgisayar modunda çalıştırın telefonunuzu windows zanneder ve çoğu reklam gelmeyecektir bununla beraber telefon hattınıza abone parası kitlenmesi ihtimali minimuma iner, android te yüksek işlevsellik için Dolphin yada veri tasarrufu için Opera mini kullanabilirsiniz açılır pencere, do not track vs. ayarları yaparsanız reklamları çoğunlukla önlerler. Windows ta ise ABP adblockler eklentisini google chrome a ekleyip kurarsanız reklam meklam hikaye oluyor, hatta ben kullanıyorum çoğu web sitesinden tepki alıyorum ad blocker ı kapatmazsan içeriği göstermeyiz şeklinde, masaüstü pc de winxp ile kullandığım chrome dan giriş yaparken youtube ta video başında çıkan reklamlar asla çıkmıyor, direk video başlıyor, forumda bile sayfa aralarındaki reklamların çoğu ya açılmıyor yada sadece metin yazısı olarak çıkıyor Reklamlara sinirlenmek yanlış, reklamlara maruz kalmak bir çeşit para ödeme yöntemidir reklamı size gösterirler yada izletirler ve almış olduğunuz hizmetin ücretini vermiş olursunuz karşı tarafta para kazanır, internet siteleri, formula 1 takımları ve tv kanalları gibi işletmeler en çok bu şekilde para kazanırlar zaten başka türlü para kazanamayacakları için reklamdan gelir elde edemeseler o işi hiç yapmazlardı.
Tablet olsun telefon da olsun bazı uygulamalar kullanıyorum. Siteler elbet para kazansın ama resmen suyu çıktı. Bende site sahibiyim. Kapadım reklamları başka şekilde kaynaklar ile idare ediyoruz. Yapacak bir şey yok. Ama artık reklam çöplü haline geldi. Hele birde google üzerinden bazı aramalar yapıldı zaman karşına bir dünya reklam. Ama artık kalite diye bir şey kalmadı o kesin de.
Android telefonunuzu rootlarsanız, reklamlardan ilelebet kurtulabilirsiniz rootsuz telefonlarda ne yazık ki reklam engelleyici uygulamalar bir yere kadar etki edebiliyor. Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...
Bir yerlere üye yapma olayı İOS veya ANDROİD olması fark etmezsizin direk operatör internetin den giriş yaptığınız da sizi art niyetli sitelere üye yapabiliyor.Yani Wİ Fİ üzerinden değil de 3 G üzerinden yapılan İnternet bağlantısında savunmasız kalabiliyorsunuz.
Estafurullah ilk defa ios bir telefon aldım iphone 6s ve bu zamana kadar boşa uğraşmısım dedim. Htc, sony, samsung gibi markaların çeşitli modellerini kullandım ama hepsinde istisnasız yavaşlama ve resetleme yaşadım. İos herşeyden önce stabil bir sistem. Şuanda samsung S6 almaktansa yarı fiyatına iphone 5S tavsiye ederim Sent from my iPhone using Tapatalk