Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sağa Çekme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda 10kolik34 tarafından 11 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. 10kolik34

10kolik34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    197
    Ad Soyad:
    Resul
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    herkese merhaba.

geçen gün aracıma çıkma jant aldım. jant 13 ebatında lastikler kendi lastiklerim 4 ay önce 0 alındılar. ben anlamadığım için jantlar biraz lastikleri dışarda gibi gösterdi (ofset deniyormuş) neyse arka lastikler en basit yerde bile sürtme yapınca arka çamurluk içinde 1 2 cmlik bi pay var oraları çekiçlettirdim. şimdi yine arkaya birileri binince kasislerde vs. sürtmeden kurtaramıyorum. zaten jantları aldığım gibi rot-balans yaptırdım şaside, ön düzende, jantlarda herhangi bir sorun çıkmadı. ama aracım 40 km civarı hızla giderken sanki zıplaya zıplaya gidiyor, çukurları aşırı hissetmeye başladım, 100 kmhden sonra direksiyon titremiyor resmen yumrukluyor :) birde arabada sağa çekme var hafiften.

işin özü ne olabilir bir daha mı rot balansa gideyim jantları mı çıkarayım ( tek çare ise ) .

bi jant alayım hevesim var dedim iyi edeyim derken kötü yaptık :)

bu arada aracım milenyum 1.3

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    lastikleri dışarıda gösteren jantlardan ötürü olmuşa benziyor, basit bir örnek vermek gerekirse önden çekişli otomobilin ön aksları eşit uzunlukta değildir şanzıman solda olduğundan zaten sol aks kısa, sağ aks daha uzundur bu çoğu hyundai de çoğu otomobilde bu şekildedir mühendislerce bu biçimde tasarlanmış bir otomobili düz ilerletebilmek için gerekli ön düzen motor bağlantıları alt takım ona göre tasarlanır ve önden çekişli otomobil düz gider, ancak siz bunu bir şekilde lastik yada jant ebatlarını değiştirerek orjinal düzeni bozarsanız ön takım dümdüz bile olsa çekme problemleri çıkması doğaldır.

Yine aynı şekilde offset sebebiyle dışa çıkık lastikler pürüzlü yollarda (kasis çukur gibi) normalden daha fazla esneme yapmaya çalıştığı için direksiyondaki his değişikliği ve rahatsızlığa sebep oluyordur,

Eski jantlarınızla otomobilinizde herhangi bir problem var mıydı?

En ideal konfor, sürüş hassasiyeti ve performans orta yollu olarak sürüş karakterinin en orta hallisi orjinal altyapı ile kullanmaktır, mesela daha geniş lastik tercih edilirse yol tutuşu artmaz demiyorum elbette artar ancak otomobilin karakteri illa ki değişir ve benzeri.

10kolik34 bunu beğendi.
  3. 10kolik34

10kolik34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    197
    Ad Soyad:
    Resul
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    söylediklerinizde haklısınız herşey jantlardan kaynaklanıyor sanırsam. eski saç jantlar ile bu problemlerin hiç birisi yoktu.

lucasgursaka bunu beğendi.
  4. lucasgursaka

lucasgursaka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Remzi
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hocam bence görsel anlamda da hoş durmuyor ofset jant, bence iyi bir rot balans ayarı yapan yere gitmeniz gerek... Umarım sıkıntınız biter kazasız belasız yollar.

10kolik34 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş