Arkadaşlar aracım yolda giderken yumuşak bir şekilde sağa çekiyordu.Rot balansa soktum araç daha sert biçimde sağa çekmeye başladı.Ön lastiklerin yerleri değişti araç bu sefer sola çekmeye başladı.Aracımda 15 jant ve 195/55/15 lastik var.Lastikler daha 10000 km oldu japon toyo marka.Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı acaba...
sonradan takılan çelik jantlarda balans sorunu olduğunu duymuştum, balans tam sıfırlanamıyor olabilir, yada lastikte sıkıntı olabilir
arkadakini öne taktırdık bişi değişmedi.usta sol öndeki amortiserde bir yamulma var dedi birde bazen direksiyonu çevirirken bikaç kere takırtı gelmişti.lastik ffirması lastikten dedi ama açıkçası çok güvenemedim
Bende de hafif sağa çekme var.Rot ayarladılar daha beter oldu sonra başka bir usta hatalı bir ayar yapılmış dedi ayarladı kendince.Balanslara 3-4 kere bakıldı.Direksiyon simidinde yamulma vardı ordan düzelttiler.Lastiklerim de değişti.Hala hafif çekiyor.Çok araç kullandım ok gibi gideni denk gelmedi niyeyse, hep böyle bir tarafa çekerler.
Ustalarda usta değil bende gittim rot yapıldı daha beter oldu şimdi lastik diyor lastik alırız düzelmez arabaya çamur atarlar.Biz de para basıyoz sanki ama gerçekten dürüst işini seven usta çok nadir buldunmuda elini öpeceksin
lastik havalrı da çok önemli bence benimkide sola doğru çekiyordu havaların basıncına baktım eksiklerini tamamladım sorunum kalmadı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
o kadar balans/rot ayarı yapıldıda düzelmediyse başka yerlerde ara bence sorunu. direksiyonun hidrolik mi elektronik mi? eğer EPS varsa onda sorun olabilir. 2006 era larda kronik bir sorun olduğu hakkında birşeyler duydum. eğer hepten arazalanırsa yolda giderken direksiyon cok sertleşir cevirmekte zorluk cekersin allah korusun. www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=18090 http://forum.donanimhaber.com/m_36967271/tm.htm
Benden önceki sahibinde eps değişmiş.lastik havaları tam nitrojende basılı sık sık azalma olmuyor.sağdaki lastik aldık sola taktık bu sefer sola çekti.serv,s,me baktırıcam birde belki başka bişi çıkar.izmi,tte yaşıyorum en iyi lastik firmasına gittim ama maalesef onlar bile yetersiz ben kendim teknik elemanım yaptıkları açıklama bana doyurucu gelmedi