Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

şağ ön kapının oradan ses geliyor :((

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mehmet şimşek tarafından 12 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. mehmet şimşek

mehmet şimşek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    arkadaşlar aracım 2010 accent era team brc lpgli.
    sağ ön kapıdan olduğunu düşündüğüm çıt çıt çıt diye bir ses geliyor.özellikle bozuk yollarda bu ses muazzam duyuluyor.bazen de titreme şeklinde bir ses geliyor.yetkili servis kapının içini açıp silikon sıktı sorun çözülmedi.acaba bu ses nereden geliyor ? vallahi arabadan soğudum.satmayı bile düşünüyorum
    bilenlerin yorumlarını bekliyorum.

2. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    aynı sorun benim aracımda da var,servise götürdüm hallettik dediler ama aynen devam ediyor,torpido civarından da geliyor bence ve ikisi birlikte daha çok duyuluyor ama kaynağını ben de bulamadım 9 aydır.

3. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu seslere çok kafa yoran biri olarak birşeyler yazayım..Yanlız sesle bu kadar ilgilenen biri olarak şunu söyleyebilirimki sesin kapıdan gelmeme ihtimalide var.

Kapıdan geliyorsa: Bende de bir aralar vardı, kapı içine parke altı şiltesi dediğimiz süngerimsi bir kaplama kesip taktım. Ses kesildi.

Ayrıca çıtırdayan yerler: Klima düğmeleri.....
    Deneyin ve görün..Özellikle sıcakta çevirirken bile üstüne bastırın ve çıtır çıtır alttaki plastik ses yapıyor..Söküp sorunu giderdim..

Hava üfleme iç geçme yerleri: Normalde üreticiler bağlantı geçme noktalarına sünger koyuyor ama yine bir şekilde ses yapıyor..Çözüm wd-40...Bayağı kesti..

Sağ airbagkapağı: Bende bozuk yolda ses yapıyordu, araya ince lastik kauçuk koydum, sesi kesti ama endişeliyim açılrken bu sorun yaratır mı diye...

Vites topuzu altındaki uzun plastik bölüm: Sağa sola plastiği itin çıtırdayacak..Buraya da sünger takviyesi yaptım, ses kesildi....

Torpido Kapağı: Zamanla ısıdan fln formu değişiyor ve kapak tam oturmazsa ses yapıyor..Burayı da elden geçirdim..

Son olarak kapı ceplerinde bir şey unutulmuş mu kontrol edin ve emniyet kemeri tokalarının yan plastiğiğe çarpmamasına dikkat edin..

4. mehmet şimşek

mehmet şimşek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    evet torpidodan da geliyor.neyin nesi anlamadım.

5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ve de arkadaşlar seslerin azalması için biraz sabredin..

Nedeni şu, soğukta lastikler ve amortisörkler çok sertleşiyor, bu da ses yapmayan bir noktada bile sese sebep oluyor.

Havalar ısınsa sesin %80' i kesilir..

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sararmen torpidoya ve vitesin altındaki uzun parçaya nerelere sünger vs.koydun biraz detaya girer misin bende de sıkıntı var nasıl yapsam karar veremedim..

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kalın ve kendinden yapışkanlı pencere süngerleri var..( ince olanı değil ama kalın olan..Şöyle 4 parmak kalınlığında.. )

O süngerleri vites kolunun altında ses yapan uzun parçaya sökmeden alttan boylu boyuna 2 tarafada besledim. Hem benim tarafa, hemde yolcu tarafına..

Ses kesildi..

Torpido derken kapağımı kastettin ??

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evet kapak tamda bilemiyorum kapak diye tahmin ediyorum ses yapıyo ama denemeyle bulucaz artık

9. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    arkadaşlar çakmağın üst kısmında,klima düğmelerinin alt tarafında bulunan küçük kapaklı bölümün kapağı da titreşimle birlikte ses yapabiliyor,benim araçta o bölüme vurdukça boşluk gayet net hissediliyordu,oraya da bakmak lazım.
    Düzenleyen : era-euro5

10. muratbaris37

muratbaris37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    221
    Ad Soyad:
    MURAT BARIŞ AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    valla mehmet şimşek kardeşim ben de sinop'ta yaşıyorum bu yollarda araçtan ses gelmeme ihtimali yok maalesef!

11. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    benim ön sağ kapıdan da ses gelmeye başladı:( sanki kapıdaki cepte naylon dosya varmışta o naylon dosya titreşim yapıyormuş gibi gıcık bir ses çıkıyor, kapının kolundan çekip asılınca ses geçici bir süre kesiliyor...bu arada kapının cep kısmı tamamen boş hiçbir şey yok :(( servise 30000 bakımı yaptırdığımda çıkarken aklıma geldi ustaya sordum, iç kapı kollarının segmanları gevşeyebiliyormuş, açıp segmanları değiştirmek gerekirmiş, zaman alacağı için başka bir güne bıraktım...çaresini bilen arkadaş varsa lütfen yazsın

Düzenleyen : dikmener

12. xmeteor

xmeteor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de sağ ön kapıdan böyletiz, incebir çıtçıt ses geliyor. ben de sadece benim arabaya mahsus sanıyordum ama herkesin aynı yerde sorunu var demek... ben araba kullanırken bunu duyunca canım sıkılıyor, özellikle titreşim yaptığı zamanlarda oluşuyor bu ses, ben de kaza yapma riskini göze alarak yolda giderkensağ ön kapıyı mıncıklamaya başladım ve kaynağını buldum. kapıda aynanın alt hizasındaki küçük hoparlörün oraya baskı uygulayınca yok oluyor, ama elini çekince yine kısa bir süre içinde yine başlıyor. bir arkadaşın dediği gibi havalar soğuk ve arabaya binince bir de zıt olarak ısıtmaya çalışıyoruz, bu durum da esnemelere sebep oluyor ve haliyle ses yapıyor olabilir. ayrıca bir de sağ ön kapının arka tarafında içindeki cam kısmından çıt çıt diye bir ses geliyor, o da sanıyorum cam tutma kızakları ile ilgiliymiş gibi geliyor bana. çünkü camı açınca ve açık tutunca bu ses gelmiyor.
    bu sorunları gideren arkadaş varsa, ama sünger ekleyerek değil, orjinalliğini bozmadan gideren arkadaş varsa kendisinin tecrübesini paylaşmak isterim.

13. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende sadece benim aracıma has sanıyordum ama nedense herkezte varmış. Garip ama herkezin sağ ön kapısı ses yapıyor. Şoför tarafı ya da arkalarda sorun yok..
    Demek ki eraların çoğunda bu sağ kapı ses mevzusu var..

14. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim aracın sağ ön kapısından da sanki hoparlör cızırtısı gibi bir ses geliyor...

15. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    <H2>Service Unavailable</H2>
    <HR>

HTTP Error 503. The service is unavailable.

16. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Butür sesleri serviste yaptırmayı doğru bulmuyorum,bu seslerin nereden geldiğini ve giderilmesini en iyi aracı kullanan halledebilir.Kapılardan gelen sesler genelde kapı iç döşemeleri ile kapı sacı arasındaki boşluktan ve kapı dış sacını içeriden destekleyen parçanın yapıştırıcısının kesilmesiyle ortaya çıkan ses bilhassa kapılar kapatılırken kötü ses çıkarır.

17. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi eğer ses sorununu çözersen burada lütfen paylaşır mısın bende çok kez servise ve ustalara gittim ama hepsi farklı bir konudan bahsetti ve sorunum hala devam ediyor onun için sıkıntı çözülürse neden kaynaklandığını ve nasıl çözüldüğünü söylersen çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim saygılarımla...

18. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    benim aracımda manevra yaparken, direksiyonu sola sonuna kadar çevirip hareket edince garip bir ses geliyor. nereden bu ses geliyordur.

19. xmeteor

xmeteor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aks kafasından geliyordur. bu aşınma bahsettiğin şekilde emare verir

20. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

garantiye girermi acaba yakında servise gideceğim. bunuda sölim bakalım ne dicekler

Düzenleyen : ebayir

Bu Sayfayı Paylaş