Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sağ ön fren sorunu. yumurta kasa

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda akıncıatıcı tarafından 22 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaşlar..
    Bir suredir sağ önden duyduğum fren sesi artik iyice farklı boyutlara ulasti.
    Önceleri sürtme sesi hafiften oluyordu. Hırıltılı bir ses duyuyordum ama müzik ve ses felan olunca hic anlasilmiyordu. Bazen seyahat halinde aracimi dinlerken fark ediyordum. Simdileri ise 130-140 ile giderken yavaşlamak istediğinde ve özelliklede ani yavaşlamak istedigimde bu ses çok yuksek cikmaya başladı ve tuhaf bi frenleme oluyor. Güven vermiyor acikcasi.
    Diskleri keyfi olarak 30-35bin km önce degistirmistim. Cikanlar duruyor sağlam bir şekilde. Balatalar TRW marka taktirdim iyisi olsun istedim. Daha önce bosch vardi ve memnun değildim. Bahsettiğim ses hafif olarak yine vardi. Ve TRW balata taktirdigim halde yine ses değişmemişti.
    Fakat frenler bosch a gore daha iyi oldu farkı hissettim TRW kuşkusuz daha iyi.
    100km ustu hizlardan frenleme yapinca çok belli oluyor asiri ugultulu sesler geliyor. Otobuslerin fren yaparken cikardigi sesi andiriyor. Sol tarafta bir sorun yok. Ve frenler de ayni zamanda dengesizlik var. Kaliper alistirma yaptirmistim 30bin km once. Ve gecenlerde frenler sisme yaptigi icin fren merkezi komple elden gecti bakimi ve icindeki valflerin tamir kiti degisti arka fren merkezleride keyfi olarak yenilensin diye degistirttim. Bu kaliperler hakkında nasil bir yol çizmek gerekiyor. Tamir i oluyormu yada tamir kiti sorunu çözüyormu. Yada sıfırmi alayim diyorum , bildiğim kadariylada pahali parçalardan biride kalipermis.
    Ne yapmaliyim bu konuda bu sorunu nazil cozebilirim fikirleriniz tecrübelerinin benim için önemli . teşekkürler.

2. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    bahsettiğin ses kaliper piminden geliyor olabilir!kaliper piminle pimin geçtiği boşluk arttıkça pimle kaliperin dökümü birbirine sürter zırıldama tıkırdama uğuldama yapar frenleme güven vermez çünkü kaliperin dökümü fren yapınca o pimin üzerinde kayıp duruyor.o boşluk arttıkça milimetrik değerde olması gereken boşluk totalde santimetrik değere kadar çıkabilir.bu durumda tornacıya kaliperi söküp götürerek pimin geçtiği boşluğa göre yeni bir pim yaptırabilirsin bu pahalı bir yöntemdir.Ya da yine tornacıya kaliper piminin üzerine 2 adet o-ring kanalı açtırarak uygun bir oring lastiği kullanarak bu boşluğu alabilirsin.ben 5 liraya oring kanalı açtırıp 1 liraya da 2 adet oring lastiği alarak bu işi halletmiştim.şimdi çok memnunum..yardımcı olabilmişimdir umarım..

3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    pime 2 kat elektrik bandı veya teflon bantı geç boşluk gitmiş olacaktır

4. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu pimler ve geçtiği delik fren kullanımında ısınma yapıyor mu bilginiz varmı. Bendede böyle bir ses var ama benim araç % 20 eğimli yolda arac boşta yokuş aşağı yoğun trafik te fren aracı salip frene bastığında durmaya yakın 1* 2 saniye kadar sürtme sesi geliyor. Acaba kaliper den mi geliyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çok tesekkur ederim tabiki çok yardimci oldunuz.
    Bu dediğiniz pin yerine baktracagim. Sol taraftanda takirti geliyordu salincak diye tahmin ettim cunku sag tarafta takirti yapiyordu salincak degisti duzeldi. Bende tecrube diyerek sol dan gelen takirti yuzunden sol saluncagi degistirtim. Ustamda rot cuya gonderdi emin olamadi cunku o ara fren kaliper piminden olabilir diye soylemisti. Rotcu hafif salincak tabosluk var dedi bende degissin dedim. Fakat degistikten sonra yine takirti devam ediyor. En iyisi her iki tarafin da pin lerini elden gecirmek lazim.
    Ve birde iki tarafta dengeli tutmuyor bazen sag kilitliyor bazen sol. En kotusude yuksek suratlu iken ani frende araba saga sola savuruyor bir anda ya saga cekiyor aniden yada sola frene sert basinca bu cok tehlikeli bunu neden yapar bu konuda bilginiz varmi. Komple kaliperlerin tamur kitlerini degistittreyimmi ? Daha yeni ve saglikli olmazmi sizce

6. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

7. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3

8. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    valla diğerlerini bilmem ama fren dengesizliği varsa fren merkezinde problem olabilir.

9. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sorunu çozdüm :)
    Tamir kiti alip ustaya gittim. piston sokuldu ve pistonda pas oluşmuş yani contadan hidrolik kacirmasi olasi bir durum. Bunun için iki tane piston aldim parcacidan ustam bunlar tornada yapilmis dedi ise yaramaz frenlerde şişme yapar dedi geri verdim . düşün dük çikma alalim diye onlarda meçhul ne olacagi belli değil. Yine ustan parcaciyi aradi komple kaliper kitini sordu tanesine 180 TL fiyat verdiler orijinal ürün Kore mali mando marka. Zaten mevcut kaliperlere tornada yapilmasi gerekiyordu bu ek ücret. En iyisi sifir olsun dedim ve 360 TL ye sağ ve sol iki tane komple kaliper kitini aldim. Yedekte TRW marka balatalarimda vardi onlarda taklidi. Fren testine soktuk balatalar yeni olduğu halde ikisi ayni değerleri vardi fren değerleri ayni cikti . yetkili arkadaş ayni zamanda kullandı test etti hic bir sorun yok dedi. Sağkaliper artik acmiyordu bBoston ve özellikle pin haznesi balcik olmuş yapismisti sanki aracim biraz daha seri oldu demekki sağ taraf tutuyordu hafiften freni. Çikan sağ balata sol tarafa gore çok daha fazla aşinmis. Sol yari dayken sağ taraf dibe yakindi ve ne hikmetse yan meyilli asinmisti fark ettim ustama sordum oda ben fark ettim dedi. Neyse simdi soldaki takirti sesi gitti. Sağdaki sıkma ve kilitleme simdilik yok. Bir hafta balata alisana kadar denemeye devam edicem takip edicem.
    Bu arada kaliperleri tanesi 400 ila 500 TL saniyordum 180 tTL deyince ustam hemen almaya karar verdim. 98 model 200 bin km de bir arac normaldir bu duruma gelmesi. Çikan kaliperlerden biri mando diğeri farklı bir marka. İkisininde evde çok iyi temizledim. İki adet tamir kitim duruyor orijinal piston aldiktan sonra kaliperleri iyi bir şekilde boyayip. Sonradan piston ve tamir kiti ile toplayıp satmayi düşünüyorum :) en azindan birinin isi daha gorunsun...
    Fiyat uygun bence boyle asiri sorun ve masraf cikiyorsa en iyisi sifir almak. İnanin kafaniz çok daha rahat oluyor . diskleri degistirmistim keyfi olarak ve bir sure once fren merkezi ve dagitici da elden gecmisti. Simdi kaliperler ve balata da değişince sifir araç gibi oldu..

10. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yeni kaliperler montaj resimleri.

11. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    aynı sorun bendede vardı özellikle yoluş aşağı sağa dönerken frene dokunduğumda daha çok geliyordu arkadaşların bahsettiği pimleri ustam bi ğüzel temizleyip gresle yağlayıp taktı şimdi saat gibi maaşallah...

Bu Sayfayı Paylaş