Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sag Kampanadan Gelen Takilma Sesi.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Taner_G tarafından 29 Eylül 2018 tarihinde açılan konu

1. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaslar iyi forumlar.. Kampanalar hakkinda bir sorum olacakdi.. 2010 era team var.. Aslinda aracimin butun tamir ve bakimlarini kendim yaparım.. Ama bu kampanalarda takildim daha once tecrube eden oldumu o yüzden sorup gereksiz masrafa girmek istemiyorum.. Simdi gecen sene arka balatalar degisti aracin.. Arada kampanalarida degistirdim cunku cok incelmislerdi.. Yenileri alindikdan sonra bir kez tornadan gectiler.. Yerlerine taktıktan sonra sag arka taraf ses yapmakla birlikde tut birak gibi reaksiyonda gosteriyor fren esnasinda.. Bir kac frenci kampanya atık olabilir dediler.. Bende daha iyi bir tornacida bir kez daha isleme soktum bu seferki islem oldukca kaliteli idi kampanalari yerine taktikdan 40 50 km. Sonra yine sag arka ayni tepkiyi vermeye basladi.. Bu sefer kesin emin olmak adina sag arkadaki kampana ile soldakini yer değiştirdim cunku eger kampanada ise sesin sola geçeceğini varsaydim ve eger gecse idi kampanadan kesin emin olacakdim.. Ancak ses ve tut birak yapma tepkisi yine sagda kaldi.. Sol tarafa hangi kampanayi takarsam takayim oldukca stabil calisiyor ancak sag tarafda frenleme esnasinda hem tak tak tak diye ses yapiyor hemde tut birak tepkisi var.. Fren merkezleri oldukca saglikli gorunuyor ve calisiyor bunu inceledim.. Balata mekanizmasi da yerli yerinde ve calisir gorunuyor.. Uzatmayayim sorum su olacak.. Bu tepki ve ses balatalarin kendisinden yaparmi yada boyle bir sorun yasayan oldumu bunu ogrenmek istedim.. Cunku balatalar pek boyle vuruntu yapacak sekilde ariza cikardigina daha once sahit olmamıştım ve bana pekde mantiklida gelmedi.. Goruslerinizi alabilirmiyim..

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba.
    Öncelikle balataların takılma yerlerğni sağ sol karşılaştırın. yaylar aynı yerde mi. Burda sıkıntı yoksa balata takılırken fren merkezi yani balatayı iten mekanizmaya zarar vermiş olabilirsiniz. Başıma gelmedi ama bir tek bu kalıyor. Yağ sızıntısı olmamakla birlikte bir şekilde takılıyor olabilir.

3. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Fren merkezleri saglam o konuda sıkıntı yok kontrolunu yaptim.. Balata mekanizmasida tertipli.. Kafama takilan acaba bu balata yön varmidir.. Yada acaba balatanin kendisimi hatali uretildide boyle bir sorun cikariyor.. Simdi gidip yeni balata alicam fiyatlari iyice ucmus.. Ve acikcasi sorun tekrar edermi diye supheye dusmuyorda degilim.. Hangi frenci baksa kampanadandir diyor ama kampananin yerini degistirince sifir sorun.. Hep böyle extrem seyler benim basima gelir hee

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,107
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bahsettiğiniz takılma sesini anlatımınızdan tam olarak anlamadım ama , başıma gelen bir durumu anlatayım , 2013 i20 aracımı yetkili servise 3 cü bakımdı galiba , bakıma götürmüştüm. yetkili serviste şef , 1 elektrikçi ile bir yıkamacı vardı , başka eleman yoktu , neyse bakıma başlandı , bu arada tekerler söküldü balataların spreyle temizliği ayarı yapıldı , yağ ve filtreler değişti sonra servisten çıktım 155 km memlekete varana kadar , arkadan sanki balataları bir şeyler tutuyor ve hareket edince kurtulmuş gibi bir ses ( lak , luk ) gelmeye devam etti. ertesi gün sanayideki frenci arkadaşa gittim , balatalara sıkılan sprey balatayı sertleştirmiş ve ayrıca balata spreyinden çok sanki WD-40 gibi bir şey kullanılmış sanki , ben gereken ayarları yaptım , yüksek hızlarda giderken ara sıra el frenini kısa süre çekiver ve balata bir tozlansın sonra düzelir deimişti , denileni aynen yaptım ve bir daha o soruna rastlamadım , geçen hafta ön balatalarım değişti arkaya hiç bakılmadı amabir sorun yok bakalım. Sizin balatanın cinsinden de olabileceği geldi aklıma. yetkili serviste başıma gelen bu durum ayrıca servislerin durumunu da sorgulamayı gerektiriyor.

sipartacus bunu beğendi.
  5. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Bende artik iyiden iyi balatanin kendisinden supheleniyorum cunku diger butun ihtimalleri eledik.. Ayari tamam.. Kampanalar tamam.. Fren merkezleri tamam.. Hidrolik basinci tamam (sert frende kaziklayabiliyor).. Geriye sadece balatanin fiziki durumu kaliyor dedigin gibi setlesmeden kaynakli olabilir.. Bu ses hava filtresinden yapacak degil ya :) yeni balata caktircaz artik yenisini almadan once bunu deneyeceğim cunku tek tek satmiyorlar ve ben diger tarafdaki balatadan cok memnunum..

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,107
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bir de hocam araç içinden sürücü koltuğundan duyulan sesler bazan tam aksi bir yerden de geliyor. Sesi dışarıdan da duyan onaylıyan varsa sorun yok , iyi bir usta arka kampana içini , balataların durumunu da iyicene bir kontrol etsin.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

7. Abdulkadir60

Abdulkadir60 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Abdulkadir Duran
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Selamünaleyküm sorunu nasıl çözdünüz?
    Aynı ses 2010 accent era aracimdan da geliyor Abs yok kampanalar söküldü temizlendi balatalar iyi durumda

Bu Sayfayı Paylaş