Merhaba; Uzun zamandır araçta yük varken veya sağ arkaya birisi bindiğinde araç kasislerde gacır gucur ses yapıyordu. Dün kontrol ettiğimde sağ arka amörtisör stoperinin üstündeki takozun (lastik benzeri bir parça) tam birleşim yerinden parçalandığını gördüm. Sorum şu ben sadece bu parçayı alıp krikoyla değişimini kendim yapabilir miyim? Bir de bu değişimi yapmışken toz lastiği vs de oluyormuş içinde acaba o da kötü durumda mıdır sipariş versem mi onu da ya da bu şekilde devam edip amörtisör değişimine kadar beklesem mi? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
gıcırtı başka yerden geliyor olabilir, genelde mafsal takozlarından yapar. o parça sadece amortisör tam kapandığında yani kasislere çok sert girdiğinizde temas eder.
Aynen abi zaten araç zıpladiginda geliyor o ses düz yolda yok yani arka taraf zıpladiginda o gıcırtı oluyor elimle kendim zorladım ayni ses geliyor. Bir de Bugün farkettim sol ön amörtisörden de direksiyonu ilk saga veya sola çevirdiğimde tak diye bir ses geliyor o da amörtisör rulmanından olabilir mi?