sabahları arabam zor çalışıyor çalışıncada yaklaşık 5 sn boyunca duman atıyor sorun ne olabilir. jikle kullanmam mı gerek acaba yazın böyle bir sorun yoktu. jikle kullanacaksam nasıl yapmalıyım. teşekkürler
aynı sorun bendede var sadece ilk çalıştırmada ondan sonra sorun yok, kısa süreli 5-10 saniye duman atıyor birazda zor ve 1 dakiki kadar sarsıntılı çalışıyor, 2005 tci minibüs. kontrol ettim hareket halindeyken duman atmıyor.çözümlerimizi paylaşalım,,,
Ben anahtarı çevirdiğimde bir defa yarım gaz pompalıyorum, ışık sönünce anahtarı kapatıp tekrar açıyorum; kızdırma bujileri iki defa çalışıyor, ondan sonra motor daha kolay çalışıyor (Sabah karşı hava sıcaklığı -10 oluyor şu sıralar). Jikle otomatik olduğundan jikle kullanmanız gerekmez, hava çok soğuksa jikle gerektiği kadar açılıyor. İlk çalıştırmada ve motor ısınıncaya kadar duman olması da normaldir. Sonuçta yakıt verimli yanmıyor. Sarsıntı ise jikle çalışmadığında olabilir. İlk çalışmada motor devrine bakmak lazım. Olağan rölanti devri 800 devirdir. Jikle açıldığında bazen 2000 devre çıktığı bile oluyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif Düzenleyen : tahrikk
hemen hemen ayn sorun bendede var.yarım marşta alıyor ama duman atıyo çalışırken birazda sarsıyo motor sesli çalışıyo ama 2 dk çalıştıktan sonra hiç bir problemi kalmıyor.tek anlamadığım araç bazen keçi gibi gidiyor bazende basıyon basıyon gitmiyo anlam vermiş değilim
Kızdırma bujilerini faaliyete geçirip kontağı kapatıp tekrar kızdırmak bujiler için zararlı olmaz mı?
teşekkürler herkese daha vakit bulup da servise götüremedim. umarım sorunu en kısa zamanda hallederim.
soğuk bahsi geçince dayanamadım. Karstan merhaba herkese, burda -20 ve 25 kışın normal ve benim kadar bu işe çare düşünen olmamıştır. İstanbuldan özel filtre ısıtma sistemi yaptırdım getirdim o da boş. En güzel ve mantıklı çözüm: 1 tam depoya 10 TL lik benzin yarım depoya 5 TL lik benzin çok iyi geliyor çalışma sorunu biter hava ne olursa olsun. arabaya zararı değil faydası var. motoru zorlamaz yıpratmaz. ciğerlerini açar temizler. her mazot alışta önce benzin üstüne de mazot bir güzel karışıyor. birkaç kullanımdan sonra arabada alışıyor ve kesinlikle en pratik çözüm. saygılar.