2008 model era aracım var 38 binde. brc lpg takılı. sorunum ise sabahları gaza basınca araç gitmiyor yığılıp kalıyor. sabah otomatik ciklede gaza basmadan gidiyor osırada gaza basınca hızlanacağına yavaşlıyor lok lok diye bazen bir ses geliyor motordan. ama ısınınca sorun geçiyor. ben lpg den diye düşünerek ayarlarını yaptırmak için 2 kere servise götürdüm gene olmadı. daha sonra lpg sigortasını söktüm 1 hafta benzinde kullandım aynı sorun devam etti . sizce sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
merhabalar; Bendede 94 model elantra var. Bu sitedeki daha teknik bir bilgisi olan arkadaşlarımızın affına sığınarak enazından kendimce fikrimi sölim. Aracınızın ısı sensörü beyine aracın sabahları gerçek ısısını doğru bir şekilde iletmiyor olabilir. Bu nedenle motorda mesela ısı sensörünüz motorun sıcaklığını soğuk olduğu halde sıcak gösterir ise beyinde enjektörlerin kapanma sürelerini azaltarak yakıtı enaza indirir. Bunedenle siz gaza dokunduğunuzda arabada bir yığılma olur bir iki dk beklemnizde yarar var diye düşünüyorum. fazla birikmiş olan yakıtın tüketilmesini beklemek daha doğru..
tatilde servise hyundai servise götüreyim bakalım ne yapacaklar dediklerinizi de anlatırım teşekkürler
Forumda arama yaparsanız nasıl çözeceğinizi bulabilirsiniz. En basitinden akşamdan akü kutup başını sökün, sabah sorunsuz çalışırsa lpg ayarınız kötü.
Cevabı bu sayfada https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15641&KW=&PID=487327#487327
aracınızı lpg servisine götürün kalibrasyon yapsınlar. değerleri sıfırlayıp yeniden yüklesinler. bende bu dertten muzdaribim. aracıma benzinle biniyorum.
3 kere kalibrasyon yapıldı sıfırlandı brc serviste ama olmadı ben lpg kitinin sigortasını söküp denemiştim acaba akü kutup başlarıyla aynı şeymi