Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sabahları viteslere geçmiyor

'Getz Forum - Club' forumunda tahsins tarafından 1 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    son zamanlarda aracımın debriyajının yüksekliği sabahları kendiliğinden düşüyordu. debriyajı serviste yükselttirmeme rağmen sabahları ilk çalıştırmada debriyaj tekrar düşüyor ve düşünce haliyle ayırmadığından vitesler debiyaja pompalamama rağmen cartlayarak geçiyor yada geçmiyordu. servise götürdüm üst debriyaj merkezinin arızalandığını söylediler. üst merkez değişimiyle sorun düzeldi.

aracım 75.000 deyken başıma gelen bir olay. belki google da arayan yada forumdaki birinin işine yarar bu bilgi.

2. barey77

barey77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    merhaba benım sorunumda vıtesımın 1.vıtes harıc cok yumusak olması yanı vıtese gecıp gecmedıgını anlayamıyorum. aynı sekılde debrıyaj yumusacık . debrıyaja basmadan bıle vıtes degıstırebılıyorum. cok ılgınc

3. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin sorununuz benim hayalim sanırım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    biz arabayı 0 teslim aldığımız günden beri bu problemi yaşıyorum. ki ben araba geldiğinde 20-30 kilometre gibi birşeydi. hemen deneme sürüşüne çıkmıştım. gerçektende şok olmuştum. vitesleri okadar serttiki neredeyse iki elimle çekme noktasına gelmiştim vitesi. sonra servise götürdük şanzıman yağı değişti. bayaa bi rahatlama oldu viteslerde. ama genede çok sertti geçişler. ben daha önce fiat kullandım. okadar rahattıki vitesleri. sabah akşam farketmiyor herzaman çok rahat geçiyordu. benim getz şu an 100.000 de halen alışabilmiş değilim vites geçişlerine. hele sabahları tam bir eziyet. servis normal diyor herzamanki gibi. bilemiyorum bizim arabaları kullanmak tam bir sabır işi..

4. senior_b

senior_b Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar.. benım de basıma yanı olay geldı gercı arabayı yenı aldım daha onceden nasıl kullanıldı bılmıyorum ama ben dıkkatlı kullanmaya calıstıgım ıcın neden bole oldu anlamadım.. bana baygı bı masraf cıkardı..ama sımdı gayet ıı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    bende de aynı durum sözkonusu çok zor geçiriyorum servise gittim
    bana kışın yağ yoğunlaştığı için zor geçer dediler

6. senior_b

senior_b Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba hemen gotur bence abı cunku bende ole dusundum debrıyaj merkezı degıstı :) daha sonra buyuk bı sorun cıkarmasın

7. senior_b

senior_b Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    baska bı yere daha gotur demek ıstedım cunku bana antep dekı servıs aynısın dedı baska bı yer de degısmesı lasım dedı degısen parcayı aldım servıse goturdum bu parca baska arabadan cıktı degısmesı kesın gerekıyomuydu dıye sordum kesın degısısmesı lazım mısı abı dedı anlatabıldım mı bılmıyorum

8. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bendede var sabah aksam varketmıyo ıkıncı vıtese ıkı elımle sokuyorum resmen normal gecerkende bı takılma var

9. mahmutyildirim

mahmutyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1. vites sorunum.
    Vites büyükken trafikte yavaşlıyorum ve 1. vitese geçmek istiyorum ama geçiremiyorum. Ancak tamamen durur ve biraz beklersem geçiyor. Yoksa yavaşlayıp 2 den bire bir türlü alamıyorum. Ancak zorlarsam cart diye ses çıkarak 1 e geçebiliyorum.
    Diğer vitesler yağ gibi. Sorunsuz. Ama 1. vites de sorun yaşıyorum. Sebebi ne olabilir sizce?

10. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam önce 2. vitese sonra 1. vitese tak. ozaman sorun yaşamazsın. ben alıştırdım kendimi. 1 e takacağım zaman önce 2 ye takıyorum. sonra 1 e. yani 1 yerine hep 2 sonra 1 yapıyorum. alıştığın zaman en soğuk kış gününde bile rahat geçer 1 e. eski şöförlerde bilir bunu. getz in şanzıman çok ilginç. vites e geçirebilirsen kesinlikle vitesten atmıyor araba. ve vites atarken cartlatmak çok zor. ama vitese geçirmek bayaa meşakatli :)

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araba tamamen durmadan 1. vitese takamamak normaldir. 1. vitesin mekanizması diğer viteslerden biraz daha farklıdır. zaten araç tamamen durmuyorsa 2. vitesle aracı kaldırabilirsiniz. hatta sürekli olarak 1. vitese takmaya zorlamak uzun vadede zarar verebilir

12. psychic

psychic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debriyaj balatasıdır..

13. mahmutyildirim

mahmutyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim sorunun kaynağı çözüldü. Debriyaj kavrama yapmıyormuş. Baskı, balata, bilye, debriyaj seti komple değişti, volan tornası yapıldı. Bana büyük maliyeti oldu serviste fakat şimdi saat gibi. Demek ki devir ile alakası yokmuş. Yağ gibi geçiyor şimdi.
    Ayrıca servise göre kavrama yapmaması aşırı yakıt tüketimine de sebep olabiliyormuş. Haydi bakalım, 37 kuruş / km yakan aracım belki 32 kuruşa filan düşer de ben de sevinirim. Şimdi gaza basmadan kalkış yapıyor araç.

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynen, birinc, vites hareket vitesidir. Cok fazla kullanmamak lazım. Arabayı goturmek için değil sadece hareket ettirmek için kullanılması gerekir.

Bu Sayfayı Paylaş