Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sabahları marş sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda efealp09 tarafından 27 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sevgili hyundaiclub forum üyeleri forumda bu konuyu araştırmama rağmen sorunla ilgili net bir çözüme ulaşamadım. Öncelikle derdimi anlatayım;

Aracım 2004 model Hyundai getz 1.3 Gls olmakla beraber yaklaşık bir yıldır BRC my10 marka LPG kullanmaktayım. Lpg yi taktırdıktan sonra sorunum yoktu ve aracım sorunsuz çalışmaktaydı. 4-5 ay sonra günlerden birgün aracımın aküsü bitti...yeni akü taktırdım ve yoluma devam ettim..Sorunda bundan sonra başladı aracım sabahları ve ya bir müddet bekledikten sonra yani motor soğukken çalışmamaya başladı..2-3 marştan sonra çalıştığında benzindeyken titremeye, rölanti düşürmeye ve rölantiyi kendi kendine arttırarak ayarlamaya, gaz pedalına basınca tekrar rölantiyi düşürmeye titremeye ve stop etmeye başladı..2dk sonra gaza geçince hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyor.. yer yer check lambası kafasına göre yanıyor ve ya sönüyor..

Sağolsunlar forum üyelerimizden Serdar beyin ve diğer üye arkadaşların bu tarz problemlere karşı vermiş oldukları uygulamaları denedim. Bunlar ;

--Enjektör temizleyici ile aracı 200-300km benzinde kullanmak
    --Lpg sigortasını geceden çıkartıp aracı sabah çalıştırmak
    --Kutup başını geceden çıkartıp aracı sabah çalıştırmak

Bu yöntemler kısmen 1-2 gün sorunu giderse de tekrar yaşadım.
    Üyelerimizden ajan_c nickli arkadaşımız bu sorunu map sensörü ile aştığını belirtmiş. Sorun benzin pompasındadır diyen var. Lpg ayarındandır diyen de.

Sonuç olarak sanayide yaz boz tahtasına dönmeden gereksiz masraf yapmadan net bir teşhis koyup tedavi yaptırmak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

2. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sanırım gaz ayarınız bozulmuş. Bende lpgyi ilk taktırdıgımda bu sorunun aynısını yasadım. 300 km benzınde kullan gel dedi usta bende öyle yaptım. Yeniden kalibrasyon yaptı ve sonuç mukemmel. Sizde bi kalibrasyon yaptırın sorununuz muhtemelen duzelecektir Saygılar.

3. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
  4. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Ben akü değişimine takıldım kaldım.Yeni taktığınız akü aracınızın ihtiyacı olan amperde bir akü mü? Bazen daha ekonomik diye düşünüp düşük amperli aküleri tercih ettiğimiz olmuştur. Karbüratörlülerde çok ciddi sorunlara sebep olmasa da zamanımızın araçlarında bir ampülün bile amper farkından dolayı check lambası yaktığını düşünürsek yanlış akü seçimi de anlattığınız sorunlara neden olabilir.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu arızaya,

* MAP & IAT sensör arızası,
    * Oksijen sensörü arızası,
    * PCVS Valf arızası,
    * Benzin pompasıarızası,
    * Enjektör tıkanıkılığı,
    * Kanister filtre tıkanıklığı,
    * Hatalı LPG ayarı,

yol açar. Aküyü söküp sabah taktığınızda sorun düzeliyorsa bunun tek nedeni LPG ayarıdır. Eğer sorun düzelmiyorsa arızalanabilecek bütün parçaları bilgisayar yada avometre yardımıyla test etmelisiniz. Çoğu yetkili servis arıza tespitinde başarılı, eğer elinizden gelmiyorsa yetkili servise başvurun. Arıza tespiti ve onarım için garanti isteyin, sağlam parçayı değiştirirlerse iade edeceğinizi bildirin.

6. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Akıllıca ve yerinde bir hatırlatma evet ))

7. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olcay bey ilginiz için teşekkürler söylediğiniz koşulları gerçekleştirdim ve sonra kalibrasyon ayarı yaptırdım ama maalesef...

8. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tahir bey bir aydınlı olarak ilginiz için teşekkürler...lpg montajını aydında yaptırdım ama öğrenciği olduğum için ankaradayım şuan dediğiniz duruma dikkat edicem amperine bakıcam akünün...uygun olan amper derğeri için öneriniz nedir?

9. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey bu konu için başınızı çok ağrıttım farkındayım..anladığım kadarıyla hyundai yetkili servisine götürmemi öneriyorsunuz.. eğer öyleyse aracı cihaza bağladılar 1 ay önce dedikleri şu bikaç arıza vardı sildik pek bişey görülmüyor...olmadı bidaha götürüp baktıracağım..

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın, estf. uzaktan bu kadar oluyor, gerçi yakından olsada avometre ve bilgisayar lazım. Gittiğinizde arıza kodlarınıda not alırsanız faydalı olur.

11. syerlikaya

syerlikaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    maalesef kardeş bu sabahları çalışmama derdi bizdede var ve hala çözemedik burdanda takip ediyorum serdar beyin dediklerinide yaptım yani gazı sigortasını çıkarttım akünün artı kutup başınıda çıkarttım olmadı birde 300 km benzinle gidip kalibrasyon yaptırıcam bakalım ne olucak saygılar

12. ummbaz

ummbaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    özkan khz
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    arkadaşlar herkese slm lütfen sesimi duyan bana ve bir çok mağdur hyundai kullanıcılarını birileri yardım etsin. 2005 model hyundai admire aracım var yaklaşık 3 ay oldu sabahları verem ediyor geç çalışıyor tüpe geçince sorun yok atiker marka lpg mevcut. ne yapmamız gerekiyor başından geçen varsa lütfen paylaşsın...

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  14. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    bende 1994 elantra var. sabahları tek marşta almıyordu 7-8 marş yapıp ondan sonra çalışyordu. gitmediğim tamirci kalmadı servisde daahil buna.kimisi akü dedi kimisi yakıt pompası dedi. kimisi enjektörler. dedi. yakıt pompasını değiştirdim. olmadı. gaz ayarı yaptırdım olmadı. en sonunde termostatın altında iki tane sensör var. biri hararet göstergesine gidiyor. biride beyine suyun sıcaklığını iletip ona göre ilk çalıştırmada benzin hava karışımı ayarlamasını sağlıyor.hararet göstergesine gideni değlde ötekini (ısı Sensörü) söküp değiştirdim.(15 TL). şimdi sabahları saat gibi çalışyor.

Bu Sayfayı Paylaş