2005 hyundai getz 1,3 gls aracıma 1 sene once atıker marka lpg taktırdım. sabahları ankarada saglam soguk oluyor aracım benzıne normal gecıste sureklı stop edıyor.bende benzınle 5 - 6 km gıttıkten sonra lpgyi acıyorum fakat gene gaz yemıyor hız 100 km ıken dusmeye baslarsa hızım arac tıtreme yapıyor ve durmam gerekırse stop edıyor. 2 hafta once 50000km bakıma kurucayırlıya goturdum bakım yapıldı.aynı gun atıker bayıne goturdum gaz fıltresını degıstırdım. bugun 10 km benzınle gıttıkten sonra lpgyı actıgımda hala arac teklıyerek gecıyor.hala sabah normalde motor sıcaklıgında aktıf olması gereken lpg , sıcaklıgı yakaladıgında lpgye gecıste stop edıyor. 10 aydır sureklı opet gazını kullandım kullanmaya da devam edıyorum.bu konuda bılgısı olan varmı ne yapmam gerekıyor..
Benzindeki stop etme nedenlerini ve çözümlerini forumda "gaz yemiyor" olarak aratırsanız bulabilirsiniz. LPG 'de stop etmesinin nedeni aşırı yüksek yada çok düşük gaz basıncıdır. Bunun başlıca nedeni filtre ve regülatör tıkanıklığıdır. Filtreyi değiştirdiğinize göre regülatörün içini açtırın ve diyaframlarını temizletin. Mümkünse ellerinde varsa yayınıda değiştirsinler. Ayrıca forumda yazılan çizilenleri gördüüğünüz halde malum gazı aracınızda kullanmanız son derece ilginç, bu konuda da arama yaptırırsanız sadece bu forumda değil bütün platformlarda yaşanan sıkıntıları görürsünüz. Selamlar.
bılgı ıcın tesekkurler malum gaz hakkında daha once sıkıntım olmadıgı ıcın arastırma geregı duymadım.bundan sonra ona da bakıcam.sanırım sorunumu anlatırken yanlıs aksettım durumu benzınde stop etmıyor benzınden lpgye gecıste stop edıyor..
https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Ayrıca google 'a "malum markanın ürünü + şikayet" yazarsanız yinede şanslı olduğunuzu görürsünüz. Benim senede kullandığım 7 gün iznin 1 gününü yedi sağolsun.
arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum. bu lpg ayarı yapanlar varya bilgisayardan. bildiğim kadarıyla gaz performansını benzin performansını kopyalayıp ayarlıyorlar. peki tersine bir iş yapmaları mümkünmü, yani aracın kendi motor değerlerini (benzin) değiştirme imkanları varmı?
hatırlarsanız serdar bey daha önce benzer bir konuda bir sıkıntımı anlatmıştım. hala aynı ama şimdi daha iyi anlayabiliyorum. çünkü son gaz ayarlarından sonra bir değişiklik hissetmiştim sıcak havada fazla hissedilmiyordu. havalar soğuyunca sıkıntı da ortaya çıktı. şimdi arabanın akü kutup başlarını çıkardım. peki bu defada gaza geçince basınç ayarları değişirmi. birde en son yapılan gaz ayarının ayar sebebi gaza geçince stop etmesi idi. o ayardan sonra yapmadı. ama bu defa benzinde sıkıntı oldu. tahmin ediyorum ki motor emisyon değerlerini değiştirdiler.
Emisyon değerlerini onlar değil yaptıklarıgaz ayarı sonucu oluşan yanma değiştirdi. Araç beyni bir şekilde bu yanmayı iyileştirmek için emisyon değerlerini değiştiriyor.