merhaba, aracım 95 model 1.5 gls yumurta kasa dedikleri araç. sorunum sabahları aracımı çalıştırıp yola çıktığımda aracın silkinmesi yani kesik kesik güç geliyor gibi yada benzinde pislik varmışta atamıyormuş gibi (umarım anlatabilmişimdir). ayağımı gazdan çekince daha fazla oluyor gaza yüklenince azalıyor. öğlen-akşam sabahki kadar yapmıyor. bir diğer sorunumda yine bazen rölanti 20 de oluyor araba ısınınca düşmesi 10 a inmesi lazım inmiyor 20 de duruyor gaza hafifçe basıp çekiyorum ayağımı azcık düşüp geri 20 ye çıkıyor. bunuda her zaman yapmıyor anlayamadım bi türlü. buji buji kabloları ile mi ilgili acaba.
sorun çeşitli yerden olabilir, önce yakıt sistemi, sonra ateşleme sistemi olabilir, benzinde pislik de olabilir küçük bir ihtimal.
Merhaba, cevaplarımı sorularınızın altına kırmızı ile yazıyorum. Selamlar. sorunum sabahları aracımı çalıştırıp yola çıktığımda aracın silkinmesi yani kesik kesik güç geliyor gibi yada benzinde pislik varmışta atamıyormuş gibi (umarım anlatabilmişimdir). ayağımı gazdan çekince daha fazla oluyor gaza yüklenince azalıyor. öğlen-akşam sabahki kadar yapmıyor. Olası nedenler; Debriyaj baskınız düzensiz aşınmış ve bitmek üzere olabilir. Krank pozisyon sensörü yada tesisatında bir sorun olabilir. Enjeksiyon contalarından hava alıyor olabilir. bir diğer sorunumda yine bazen rölanti 20 de oluyor araba ısınınca düşmesi 10 a inmesi lazım inmiyor 20 de duruyor gaza hafifçe basıp çekiyorum ayağımı azcık düşüp geri 20 ye çıkıyor. bunuda her zaman yapmıyor anlayamadım bi türlü. buji buji kabloları ile mi ilgili acaba. Aracınız karbüratörlü olmadığı için motor soğukken araç beyni motor sıcaklık sensöründen okuduğu bilgiye göre enjeksiyonlardan giren havaya oranla daha fazla benzini yanma odasına göndererek bir nevi jigle devresi görevini görür. Eğer bu sensör arızalanırsa motor sıcak olduğu halde beyne soğuk bilgisi gider. Negatif termik sensörlerde bu tip sorunlar yaşanabiliyor. Sensör değişimi sonrası büyük ihtimalle değişir. Eğer bu sorun devam ediyorsa oksijen yada MAF sensörünüzde problem var demektir. Sıkca motor sıcaklık sensörü bozulduğu için tavsiyem önce bu sensörü kontrol etmeniz yönünde.