Selamlar, Aracımabirkaç ay önce VogasPlus lpg taktırdım. Genel olarak memnunum. Fakat lpg ile alakalımı bilmiyorum ama araç 3-4 gün yattıktan sonra sabah çalıştırmak istediğimde zor çalışıyor. Aküsünü yeni değiştim. bujilerde 7000 km oldu. problemin kontakla ilgili olduğunu sanmıyorum.Mesela en son, 6-7. denememde çalıştı.Daha öncede vurdurarak çalıştırmıştım. Ama bu vurdurarak çalıştırmamda da yeterli zaman geçtiği için çalışmış olabilir. Bu arada aracımı, 1500 km lpg kiti kontrole götürdüm. Taktırdığım bayi bana uzak olduğu için, yakın olan bir bayiye götürdüm.Bu bayi öncelikle versiyonu yükseltti. Yeni versiyon çıkmış. Bunun dışında aracın harita değerlerinin 160-170 olduğunu veolması gerekenin 140 falan olması gerektiğini söyledi. Bu Vogas Plus programından gözüküyor. Bunun sebebi ne olabilir? Arkadaşa sorduğumda lpg kitini takan bayinin küçük parçalar (parçaların ismini hatırlamıyorum kelepçeler olabili)kullandığı,büyük parçalar takılırsa düzeleceğini söyledi ve yakıt maliyetimin azalacağını söyledi. Bu bayiye fazla güvenemediğimden değiştirmedim. Siz ne dersiniz? Bu değerlerin sebebi ne olabilir? Özellikle Serdar hocama soruyorum. Teşekkürler
Merhaba, geç çalışmanın çok fazla nedeni olabilir, aracı akşamdan servise bırakın sabahta bilgisayara bağlatıp çalıştırın büyük ihtimalle sorunu tespit ederler. LPG'de küçük olan şey enjektör delikleri olabilir, tarif buna uyuyor.
Evet Serdar Hocam, Enjektör delikleri. Sanırım büyükte takılabiliyormuş. Yakıtın fazla olmasının sebebi bu olabilir mi? Biliyorsunuz, kiti fabrika servisinde taktırdım ve onların işbilirliğine daha çok güveniyorum. Bunu düşünememiş olabilirler mi? Ayrıca bu yüksek harita değerlerinin sebebi ne olabilir?
Enjektörler olabilir, tabii 1.3 motor araç için deliklerin az gelme konusunu tam anlamıyla anlamadım. Harita değerleri sizin kullanım tarzınızlada alakalı.
Hocam harita değerleri, araç bilgisayara bağlanarak alınıyor. Yani o an aracı kullanmıyorum. O değerler önceki kullanımla ilgili mi?
Arkadaşım bu derdi bir yıl çekmiş birisi olarak sana şöyle bir tavsiyede bulunayım. Gidip 50 TL lik benzin al araban ertesi gün düzgün çalışacak. Benzin deponuda çeyrek deponun altına düşürme.
iki tip enjektör var. Büyük olan enjektörler. 2000 cc motor ve üstleri için. Bu hacmin altındakilere yani 1000 cc den 2000 cc ye kadar küçük enjektör takılır. Probleminizin kaynağı bu deil. Dediğim gibi 50 TL lik 95 oktan benzin alın araba düzgün çalışacak.
cevap için tşk.bencede sebep bu olabilir. çünkü aracı aşağı doğru parkettiğimde bunu yaptığını farkettim. düz bıraktığımda başıma hiç gelmedi. Sanırım araç eğimliyken benzin daha zor geliyor.
arkadaşım benzinin seviyesi ile bir ilgisi yok. LPG ile çalışan arabalarda aynı benzin depoda çok uzun süre kaldığı için yapısı bozuluyor. Bu nedenle sabah zor çalışma oluyor. Bu yüzden arabaya 50 TL lik "taze benzin" alıp , eski benzinin yüzdesini azaltıyoruz. Bu şekilde 7- 8 ay idare ediliyor. Yaklaşık 7-8 ay sonra deponda yarım depo benzin olmasına rağmen araba gene zor çalışıyor. şaşırıp kalıyosun. Sonra ne mi yapıyoruz. Arabayı Benzine geçirip , hiç yeni benzin almadan bu benzini bitiriyoruz. Hatta benzin ışığı yanıyor , yanık halde 70-80 km kullanıyoruz. Böylece bu bayat benzinden tamamen kurtuluyoruz. Sonrasında 50 Tl lik yeniden taze benzin alıyoruz. Artık LPG ye geçirebiliriz arabamızı , bu böyle sürüp gidiyor. Sevgiler , saygılar.
Serdar hocam bızde duz sıstem atıker lpg kıtı var son zamanlarda arac benzınlı gıbı yakıyor acaba karburatorlu sıstemdede harıta degerı kaydedılıyormu?
yok sadece enjeksiyonlu sistemde bu vardır. Aldığınız gazın kalitesi / hava LPG karışım ayarı gibi faktörlerden çok yakıyor olabilir.
Malesef sebep benzin değilmiş. Sebebin ne olduğundan hala emin olmamakla birlikte bu haftasonu başımdan geçen olayları bir anlatayım. Önce aracım baya uzun süredir yapmadığı problemi yaptı. Araç garajda olduğu için vurduramadım. Gerçi dışarda da olsaydı yine çalışmayacakmış o ayrı. yarım saat uğraştıktan sonra benzin alıp karıştırmaya karar verdim. 5 lt benzin alıp doldurdum büyük bir ümitle. Malesef oda işe yaramadı. Sonra bir komşum tanıdığı bir tamirciyi çağırdı. Adam geldi benzin pompasına elektrik gitmediğini farketti. Elektriği muhtemelen lpg sisteminin kesiyor olabileceğini, ama bunu bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Bu sebeple bir buton hazırlayıp, biyerden elektrik alıp benzin pompasına kablo çekti. Elektrik gelmeyince butona bas, araba çalışınca geri çek dedi. Birde başka hata varmı görmek için makineye bağladı. 80 tl para aldı bu iş için. Neyse ertesi sabah araba yine çalışmadı, düğmeye bas falan işe yaramadı. Sonra çağırdım adamı dün zaten içim gitmişti 80 tlye boşuna verdiğimi düşünüyordum. Yine bağladı makineye, krankmili sensörü arızası gördü. Pazar günü açık biyer buldum ve 45 liraya da bu sensörü aldım. Değiştik. Şimdilik çalışıyor ama ben hiç düzeldiğine inanamıyorum. Çünkü nadir gözüken bir arızaydı ve aynı anda hem krankmili sensörünün arızalanması hemde benzin pompasına elektrik gitmemesi tesisatta bişey olabileceğini düşündürüyor bana. Ne dersiniz?
Selamlar, Bu başlığa bir cevap yazdım. Belki sizede faydası olabilir.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=30668&PN=2