Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sabah Ilk Çalıştırmada Beyaz Duman Koku Ve Vuruntulu Çalışma

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ademaydin tarafından 5 Ağustos 2019 tarihinde açılan konu

1. ademaydin

ademaydin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ADEM AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    merhaba
    aracım 2012 accent era 1.5 crdi vgt
    sırayla turbo revizyon yapıldı
    egr temizlendi
    kızdırma bujileri değişti
    emme manifoldu temizlendi

sabah ilk çalıştırmada devir saatinde gel git ve beyaz duman oluyor.bu konuyu çözen varsa lütfen belirtsin
    yada özel mesajdan servis tavsiyesi bekliyorum

2. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Subaplarin uzerindeki duman lastikleri asindigi zaman gece boyunca uzerindeki yagin silindir icersine suzulmesine sebep olur ve ilk calistirmada bu süzülen yag yanar ve disari atilir.. Sende beyaz duman gorursun.. Vuruntulu calismasida yine tam acilamayan subapdan yada tam tersine acik kalan subabdan yapar.. Bu aciklik mikrometreler ile olculecek kadar azdir ancak vuruntulu calismaya sebep olabilir.. Arac motoru isindiginda subap genlesir ve sizinti yapan yerleri kapatarak nor. Al gorevini yapmaya baslar.. Sizin sorununuz buyuk ihtimal silindir icerisinde ve supab cevresinde olusan tortulardan kaynaklaniyor.. Karbon temizligi yaptirin dicem ama ne kadar etkili olur bilemem.. Duman lastikleri ise sokakda gorsen uzerine basar geçersin ama kucuk yuvarlak bir kaucuk ama iste yeri kritik oldugu icin degistirilmeside mesele.. Kendisinin ederi 10 liradir ama degisimi icin yaklasik 400 500 lira iscilik yazarlar.. Yinede bu bir varsayim tabi arabayi incelemeden kesin tani koymak yanlis olur.. Ama yuzde 80 sorunun bu..

terapist, Qaster ve ademaydin bunu beğendi.
  3. Eradizelotomatik

Eradizelotomatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Kenan ÖZKUL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhabalar, aynı sorun benim yeni aldığım araçtada var. Benim aracım km'si 67.000 de ve hep yetkili servis bakımlı kısmetse bu sabah bakım için ustaya götüreceğim. Bakalım onada soracağım bu sorunu ne cevap verecek merak ediyorum. Kısmetse buradan paylaşırım..
    Gerçi forumumuzdaki arkadaşlar sağolsunlar bilgilerini hemen paylaşıyorlar. Bakalım daha ne gibi bilgiler gelicek konuya? @Taner_G arkadaşın dediği bayağı mantıklı görünüyor ama bakalım gelicek diğer mesajlarıda görmek gerek ;)

4. Eradizelotomatik

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Kenan ÖZKUL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugün dediğim gibi bakım için gittiğim ustaya anlattım durumu. Usta dedi istersen bir kontrol edelim, birde baktıkki ne görelim 4 kızdırma bujiside iptal olmuş :eek: yan sanayi Rescal marka 4 adet 100 TL ye değiştirdik mecburen. Yarın sabah ki ilk marşı sabırsızlıkla bekliyorum. Tekrar bilgilendirme yaparım kısmetse... Herkese hayırlı akşamlar... :)

<<bülent>> ve Burak&Buse bunu beğendi.
  5. ademaydin

ademaydin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ADEM AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    çok teşekkür ederim sanırsam sorunum bu

6. ademaydin

ademaydin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ADEM AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kızdırma bujilerinden değil ben değiştirdim düzelmedi aracım 150.000 de Taner_G çok güzel anlatmış bir ustada bunu söylemişti

7. cenker_baba

cenker_baba Guest

son durum nedir

8. ademaydin

ademaydin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ADEM AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Taner_G arkadaşımızın dediği durumu sorup tamir ettirmeye çalışacağım
    son durum hakkında bilgi vereceğim

cenker_baba bunu beğendi.
  9. cenker_baba

cenker_baba Guest

bujilerin değişmesi fark ettirdimi

10. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaslar beyaz dumana yanan yaglar sebep olur.. Bu yağlar genelde asinan duman lastiklerinden gelir.. Bu lastikler subaplar uzerinde bulunur ve eksantirik bolgesine gelen yaglarin silindir icerisine girmesine engel olmak icin bir nevi conta gorevi gorurler.. Bu lastikler zamanla asinir ve bir miktar yagin silindir icerisine suzulmesine engel olamazlar bu durumdada ilk calistirmada beyaz duman gorursunuz.. Diger konuya gelecek olursak ilk calistirmada vuruntulu calismanin bir cok nedeni olabilir.. Arizali bobinler.. Arizali bujiler.. Arizali buji kablosu.. Kalitesiz yakit.. Arizali rolanti motoru.. Subaplardaki yanma.. Yine subaplardaki tortu ve kirlilik.. Hatta yakit pompasi ve yakitin geri kacmasini onleyen railden bile yapabilir.. Hatta arizali bir oksijen sensorunden bile olabilir.. Oncelikle bir obd cihazi ile hata taramasi yaptirmanizi tavsiye ederim.. Eger kayda deger bir ariza tespit edilemezse en ucuzdan en pahaliya dogru bahsettiğim parcalar arastirilmali.. Direk değiştirmek olmaz tabi.. Simdi isin cakkaligini yapan ustalar direk su parca arizali abi degistirelim diyip bu saydigim 10 tane parcanin sirayla degistirilmesine sebep olup bir dunya masraf cikarabilecegi gibi sorunuda cozemeyebilir.. Vuruntulu calismaya yerinden cikmis bir soket bile sebep olabilir.. Kisin suyu camuru ve nemi yiyen soket konnektorleri korozyon yapar ve buda elektriğin dogru gecmesine engel olur.. Bu bile bir olasilikdir.. O yuzden her parcayi dogrudan degistirmek yerine isi bilen biri taragindan tek tek testlerini yaparak dogru calistiklarindan emin olmak cok daha dogru bir yoldur.. Ve bu saydigim butun parcalarin testlerini yapmak aslinda cok kolaydir yeterki isi bilen bir oto elektirikciye ugrayin.. Ben oncelikli olarak oksijen sensorunun.. Rolanti motorunun.. Map ve maf sensorunun testlerinin yapilmasini tavsiye ederim.. Bu dordununde testleri bir avo metre ile toplamda yarim saatte yapilabilir.. Motor ici ariza arama isi en son yapilacak is.. Yinede dedigim gibi buradan aracin sesini duymadan tepkilerini gormeden obd cihazina baglamadan ve rapor almadan tek bir soru uzerinden sudur demek cok zor.. Daha detayli bilgi verirseniz daha isabetli yonlendirmeler yapabilirim.. Mesela bu aracın bu yasanan sorunundan dolayi yakiti arttimi.. Cekisi dustumu.. Bu sorunun ilk calistirmadami yapiyor devamlimi.. Yokis yukari cikarkende yapiyormu.. Bununla birlikde baska dikkat ceken sorunlar varmi.. Aracin sogutma suyunda eksilme varmi.. Motor sesi degistimi.. Hangi havalarda yapıyor.. Bu arizayi hangi iltifalarda bile yaptigi onemli.. Dag basinda iken farkli deniz seviyesinde iken farklimi calisiyor arac.. Bu bile bir ip ucudur.. Subaplarda bir sorun olup olmadigi ise ozel servislerde manometre ile test edilerek ogrenilebilir.. Silindir basinc testini mutlaka yaptirmanizi tavsiye ederim bu arizaniz hakkinda kesin bir ip ucu verir.. Basit bir islemdir ve 100 lira kadar maliyeti vardir ancak buna kesinlikle deger.. Ilk yapacağınız is bu olmalı eger manometre testi sorunsuz cikarsa motor icine kesinlikle dokunulmamali ve arizayi sensorsorlerde aramali..

Son düzenleme: 9 Ağustos 2019
    Qaster bunu beğendi.
  11. Eradizelotomatik

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Kenan ÖZKUL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlginize teşekkür ederim.Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.
    Benim aracın çıkardığı duman tamamen kesildi...Çok şükür :D ama bunda aracın km faktörünün olduğunu düşünüyorum. Ama bu subap lastik olayında @Taner_G nin belirttiği lastik zamanlada yani km değilde zaman aşımına uğraryabilir mi bilemedim. Gerçi benim dumanım ne beyaz ne mavi gibi idi. Ama o ilk marştan sonraki 10 saniyelik titreme tekleme kayboldu... En çokta ona seviniyorum.... @ademaydin ın subap lastik değişimininde merakla bekliyorum inşallah arıza giderilir.

Şimdiden herkesin Bayramı mübarek olsun... iyi forumlar...

12. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracı muhakkak bilgisayara bağlayın. GDS olursa çok daha iyi olur.
    Bahsettiğiniz işlemler yapılıp çözüm olmadı ise, aracınız yağını da eksiltmiyorsa enjektör problemi yaşıyor olabilirsiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. brakis

brakis Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Orhan kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Hocam bende de sabah geç çalışma var, sadece ilk marş uzun sürüyor 7-8 sanıye de alıyor, enjektörcü baktı bilgisayra bağladı sabah ilk marşta enjektör geri dönüş ve yakıt basıncında bir problem yok dedi, ısıtma bujileri kontrol edildi sorun yok, marş motoru sorun yoktu kanımca ama revize edildi, dediğim gibi sadece ilk marşta uzun sürüyor sonrasında normal, kompresyon testi yaptırayım mı İstanbul’da nerede yaptırabilirim teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

14. brakis

brakis Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Orhan kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Bu Arada arabada herhangi bir arıza ışığı yok, enjektörcü de bilgisayara bağladığında bir hata yok

15. Qaster

Qaster Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    İbrahim ocak
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba öncelikle başlıkta anlattım zaten komple :D
    Aracımda genelde iyice soğuyunca yapıyo bunu 3 gün oldu başlayalı bu sorun.
    Marşa bastığımda normal çalışıyo ama bir motorda git gel yapıyo motorun hızı bi yükseliyo bi alçalıyo sürekli 1 dakka en fazla sürüyodur bu durum bunu yaparkende beyaz duman atıyo çok abartı şeklinde attığıda oldu ilk yaptığı zaman sonra yapmadı öyle abartı çekişi yada su eksiltmesi yok yağ yakması yok araba 126.000 de ne olabilir bazıları enjektör diyor korkutuyolar beni açıkçası yorumlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kızdırma bujilerine baktırmalısnız, kızdırmada sorun yoksa muhtemelen enjektör.

Qaster ve MAERKEK bunu beğendi.
  17. Qaster

Qaster Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    İbrahim ocak
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim yogun bi çiğ yakit kokusuda var aracta ısınsa bile süren bir koku insallah bujilerle halledebilriiz teşekkür ederim

18. Qaster

Qaster Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    İbrahim ocak
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Merhaba uzun yıll olmus ama nasıl çözdünüz olayı

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hemen hemen benzer durumlar bizim 2016 Egea dizelde oluyordu özellikle sabahları. Kat tıkanmış içini boşalttılar , yazılımla da iptal edip , bir de yazılım atıldı şimdilik rahatladı araba. Bizim araba kısa mesafe şehir içi kullanılıyor günlük bu da olumsuz etkiliyor tabii.

Qaster ve MAERKEK bunu beğendi.
  20. breakinbaad

breakinbaad Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Walter white
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Herkese hayırlı günler benim aracımda 1.6 dizel sabahları ilk çalıştırmada bi süre motor da titreme oluyor sanki motor stop edecek bazen, devir saatinde oynama yok, egzozdan kötü koku geliyor,araç yürüyünce düzeliyor çekişte gidişte hic bir problem yok katalizörden midir?

Bu Sayfayı Paylaş