Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sabah ilk Çalışmada Sorun

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ferhaterm tarafından 26 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba
    Era 2007 atiker tüp var.İlk çalışmada daha benzindeyken silkeliyor ve 4-5 saniye sonra stop ediyor 2-3 defa çaıştıdıktan sonra hareket edebiliyorum.Eskiden çalıştırır çalıştırmaz rolentide yürüyebiliyordum.Daha havalar 30 derecelerde bunun havanın soğukluğuyla ilgisi olmasa gerek.Acaba hava flitresi falan olbilirmi.Araç ısınıp tüpe geçtikten sonra stop edip çalıştırmalarda hiçbir problem yok.

2. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Bende geçen gün arabayı yıkadım ve yedek anahtarla denemek için çalıştırmak istedim. Araba bir türlü çalışmadı. Anahtarda bir problem vardır dedim. Eskisiyle denedim bu sefer ikinci marşta çalıştı. Babamda egsozdan su gibi bişey attı dedi. Ama daha sonra hiç böyle yapmadı. (Yıkamadan hemen önce konum değiştirmek için çalıştırmıştım yıkadıktan sonra yaptı.)

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    immobilizer yedek anahtarda belki okumamıştır

4. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu gibi durumlarda serdar beyin tavsiye ettiği yöntem akünün kutup başını akşamdan sökün sabah takın aracınızdaki sorun ortadan kalkmışsa sadece gaz ayarı yaptırırsınız.

5. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ancak ben araç daha gaza geçmeden önceki durumdan bahsediyorum gaza geçecek kadar ısındığında problem kalmıyor.

6. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Enjektörleri kontrol ettir. Benim eski araçta aynıydı. Enjektörleri değiştirip, yazılımı güncellediler eskisindende iyi oldu. Benzinle gaz arasında hiç fark kalmadı diyebilirim. (atiker)

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Arkadaşımızın dediğini denerseniz hatalı kalibrasyonun aracınızı ne hale getirdiğini görürsünüz.

8. nacibaspinar

nacibaspinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bende de var arabayı sabah çalıştırıyorum gaza bastığımda devir aşşa inerek araba titriyor devir artacağına azalıyor. ben lpg nin dün sigortasını söktüm bakalım ne olacak diye işe yararmı acaba

9. ankerh

ankerh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    depondaki benzini uzun zamandır tazelemediysen depoda dura dura özelliğini yitiriyor ve ilk çalıştırmanda araçda teklemeye ve gaz yememeye neden oluyor bu olay bundan önceki aracım albea da başıma gelmişti ve usta benzinin beklemeden dolayı özelliğini yitirmesi nedeniyle olduğunu söylemişti bende benzini bitirdim ve yeniden tazeleyince durum düzeldi geçenlerde de erada aynı şekilde tekleme yaptı benzini kırmızıya gelene kadar benzinde kullandım sonra yeniden tazeledim sorun düzeldi bu nedenle ben her defasında sadece 20 tl lik benzin alıyor 1 ayı geçersede kırmızıya gelene kadar kullanıp yeniden dolduruyorum bu yöntemi denedinmi bilmiyorum bir dene istersen

10. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman birde benzin alıp deneyeyim belki bir işe yarar

11. mustafac

mustafac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    geçen ay bendede aynı sorun vardı sabahları benzindeykenmotorun ısınmasını beklemeden ilerledimmi yığılıyor hatta stop ediyordulpg taktırdığım yere sordum bana benzinle 2-3 gün kullan dedi bende benzindeposunaenjektör temizleyici attım ve97 oktan benzinle yarıya kadar doldurttum 3 gün benzinde 30-40 km yaptım sonuç süper sabahları artık yığılma yok araçımı marşa bastımla ilerlediğim bir oluyor hiç tıkyok kesinlikle tavsiye ederim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    serdar hocam merhaba konuyla ilgili yok hatta özel bir şey ama özel mesaj atamadım size bosch un lpg bujisini siz forumdan bir arkadasa getirbilirim demişsiniz bir konu altında şimdi o buji banada lazım getirebilirmisiniz sizden nasıl alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

14. zazaseçkin

zazaseçkin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu sabah benim araçta ilk çalışmada stop etti ikincide dengesiz çalışma,titreme,gaz yememe oldu bir dakika sonra normale döndü.serdar hoca, bu gaz ayarının düzgün yapılmamasındanmı.ben tüpü yeni taktım henüz 600km oldu.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, 0216 331 12 10 'dan ismimi vererek talep edebilirsiniz, Ahmet bey yardımcı olacaktır.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, bu akşam akü kutup başını sökün, sabah taktığınızda sorunsuz çalışırsa ayardan. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. zazaseçkin

zazaseçkin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler serdar hoca https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

18. samuelferzan

samuelferzan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AMAN DİKKAT;Arkadaşlar aynı sorunu ben yaşadım. problemi çözdüm ama çözene kadar hem maddi hemde manevi yoruldum. benzin pompası dahil değişti. ama sorun benzinden falan kaynaklanmıyor. Tüp enjektörlerinden kaynaklanıyor. Enjektör içindeki gaz arabayı park edip bıraktığınızda geri salım yapıyor. sıralı sistemde motor soğukken ilk çalışmada benzinle karışıyor ve araba tekliyor. bir hafta gazın sigortasını çıkardım. hiçbir sorun yaşamadım. sonra atiker servisine götürdüm ve enjektör değişince problem çözüldü...Sakın sanayiye ustaya servise falan götürüp benzin pompasını değişirtmeyin...yolunmuş kaza çeviriyorlar...

19. EFEMTİMUR

EFEMTİMUR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba aynı problemler benim aracımdada vardı 2001 accent uzun süre benzinin depoda kalma konusuna katılıyorum aynı zamanda bu olayın banzin pompasındanda kaynaklandığını düşünüyorumdepoda benzin çeyrek depodan aşağıysa lpg kitindedelpg geçtiğinde benzin pompasını susturan role yoksa benzin pompası ısınıyor benzin varsa depoda soğutuyor amabenzin çeyrekten az ise benzin pompası arızalanıyor ve sabah soğuk çalışma esnasında bu problemi yapıyor benim aracımda böyle oldu umarım sizinkindede çözülür deneyin ama önce depoyu temizletmeyi ihmal etmeyin

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    lpg borusunda bulunan filtre (leri) yi10 bin de bir değiştirtiyormusunuz?
    pislik tutucu filtrenin sık sık değişmesi lazım 15-20 tl idi sanırım

Bu Sayfayı Paylaş