Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Saab Türk mü oluyor?

'Sohbet-2' forumunda Emrah tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    İsveçli otomobil devi Türk firmalar ile görüşüyor.<br style="font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px; text-align: left; "><div style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 5px; padding-right: 5px; padding-bottom: 5px; padding-left: 5px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; font-size: 14px; vertical-align: line; -: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; line-height: 20px; clear: both; text-align: center; "><div id="vatan_otomobil_500x60" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; vertical-align: line; -: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : transparent; "> <div ="divAdnetKeyword" id="divAdnetKeyword" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; font-size: 14px; vertical-align: line; -: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; line-height: 20px; text-align: left; ">[​IMG]Büyükelçilik yetkililerinden gelen açıklamalara göre İsveçli otomotiv firması Saab Türk firmalarıyla görüşüyor.

Geçtiğimiz günlerde iflas ettiğini açıklayan Saab gelen açıklamalara göre Türk firmaları ile görüşmeye başladı. İsveç basını, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nin İsveç Sanayi Bakanlığıyla görüşmelere başladığını yazdı. Türkiye'nin SAAB'a talip olduğunu Avrupa Otomotiv Üreticileri Ticaret Derneği (CLEPA) CEO'su Lars Holmqvist de doğruladı.

Vanersborg Bölge Mahkemesi, Saab Automobile'in sahibi Hollandalı Swedish Automobile'in Üst Yöneticisi Victor Muller'in, Saab'a potansiyel Çinli yatırımcılardan taze kaynak sağlamada başarısız olunması üzerine, mahkemeye şirketin iflas başvurusunu yaptığını açıklamıştı.Swedish Automobile'in, Saab'ın önceki sahibi Amerikalı General Motors'un (GM) başı dertteki markayı kurtarmak için sunulan bütün önerileri çevirme

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Harika olur, süper olur. Kalitesi bozulmadığı sürece ömrümün sonuna kadar Saab kullanırım böyle bir şey olursa.

3. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Saab türk olsun.Ben hyundai terkim ozamn :)) Kimse küsmesin:)

4. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pek inanmıyorum ama GM'ninlisanlarıyla birlikte vermeyi kabul ederse çok güzel iyi olur. Yıllardır aklımda Saab var, geçen sene almayı düşündük ancak firmanın mali durumu bizi düşündürmüştü. Saab Türk olursa 100.000 TL'ye satılan araçlar Türkiye'de 50.000 TL'ye satılır. İşçilik, vergi ve ulaşım maliyetleri azalacak, birkaç donanım da eksilecektir.

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    olsa güzel olur valla ne yalan söyliyim bende yerli saab alırım seve sevede binerim. ama pek sanmıyorum olsada imtiyazlı olur yani adamlar fabrikayı isveçde yada her nerdeyse orda tutalım falan derler merkezi türkiyeye alalım falan derler yani üretimi komple burda yapmazlar tahminim Gm bile kurtarmaya tenezzül etmemişse çinliler bile tenezzül etmemişse demek o kadar bitmiş saab yok pahasına satarlar bizimkiler için fırsat işde ölü fiyatına alsınlar..

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ama bu işde bir işde var çin ve amerika bu markayı gözden çıkarmış garip.. ordada biraz şüphelenmek lazım..

7. alemci216

alemci216 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olsa çok güzel olur fakat, gerçekleşmesine pek ihtimal vermiyorum.

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Saab Türklerin olsun Hemen tasarım çizim sorumlusu için başvururumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifözene bezene çizer tasarlarımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    saab konusunda erçin le(nightfish) panzer arkadaş ın kıyasıya tartışmalarını okumak da güzeldi...ben saab ı hep ürettiği savaş uçakları ile tanırdım...araçlarının ne kadar kaliteli olduğunu bilmiyorum...yalnız arkadaşın kayın biraderi ankara opis in sahibi...yani opel lerin hepsi elinin altında...ama abimizin bikaç tane aracı vardı emrinde...biri bmw biri de saab dı...burdan ben saab ın daha iyi bi araç olduğu kanısına varırım...çünkü abimiz sağlam olmayan bi arabaya kesinlikle binmezzdi..Türkler bu firmayı satın alırlarsa bence güzel olur...hatta harika olur diyorum...hatta uçak üretim kısmı da gelse iyi olur...

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    uçak firması ayrı aynı firma değil eskiden aynıydı sonra araba birimini ayırdılar ayrı bir marka yapdılar sonrada sattılar zaten..

11. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Allah'ım inşallah Saab bizim olur, Allah'ım inşallah Saab ülkemizin olur... İnşallah bu olay Türkiye için bir dönüm noktası olur ve ülkemiz de dünya otomotiv sektöründe bu marka ile iyi bir konuma gelir... AMİN :)

12. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  13. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tofaşa benzetirler güzelim arabayı uçan tenekeye çeviririz

14. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bildiğim kadarıyla VW ve birçok dünya markası otomobil firmalarınde tasarımcı olarak çalışan Türk'ler var. Kesenin ağzını açarsanız neden tasarımlarını SAAB için yapmasınlar, diğer taraftan ülkemizde AR-GE çalışmaları yeterli seviyeye gelene kadar oturup sıfırdan motor geliştirmeye çalışmak gerekli değil, Birçok marka ortak geliştirilen motorları kullanıyorlar, En son duyduğum Toyota'nın BMW den dizel motor alacağı yönünde idi ,diğer taraftan Fıat, Opel grubu yıllardır ortak geliştirilen 1.3 dizel motoru kullanıyorlar. Demem o dur ki , Tüketici'de(en azından yerli tüketicide) BMW,Mercedes yada AUDI gibi premium araç imajı bulunan bir markayı iyi bir pazarlama stratejisi ile güzel yerlere getirmek zor olmasa gerek. Başbakanın tabiriyle bir babayiğit çıkarda elini bu taşın altına koyarda, başarılı olursa Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdıracaktır.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tamamen kendimizi aldatma örneği,
    oldu ki saabı bir "türk" firması aldı. yani saab markasının isim kullanma hakkı ve saabın sahip olduğu bir üretim tesisi falan. şimdi bu otomobil mi yerli otomobil olacak? firma otomobil satışında kazandığı parayı devlete mi verecek, yoksa daha fazla para kazanmak için her türlü uluslarası ortaklığa mı girecek.
    yerli otomobil işi, günümüzde maalesef boş bir iştir. çünkü, sözkonusu şirketin sahibi devlet olmadığı sürece hiçbir otomobil hiçbir ülke için yerli değildir. türkiyede zaten bir otomobilin %99unu üretecek parçalar üretilmekte, bu üretilenlerin %90ı türkiyede tasarlanmaktadır.
    saab türkiyede A firmasının olsa bu benim için hiçbir şey ifade etmez, zaten türkiyede üretim yapan ford, tofaş, hyundai makalarına ait bir otomobil aldığınızda otomobilin fiyatının neredeyse tamamı ülke içinde kalmaktadır.
    bu konu maalesef siyaset oltasının ucundaki yemdir.

16. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

17. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    haha gülceğim yoktuhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

18. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    yanlayanaccent in dedikleri doğru olabilir, ama ben herşeye rağmen elimizde böyle bir markanın olmasını isterim. ileride Türkiye otomotiv sektöründe söz sahibi iyi bir yere gelebilir. belkide bu olay kapıyı açmak için bir anahtar görevi yapabilir.

19. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Saab'ın bir Türk firması tarafından satın alınarak Türkiye'de üretim yapılması durumunda bu aracın bir "Türk Otomobili" olacağı yönünde bir tespitim zaten yok. Eğer siz yazımın sonundaki babayiğit benzetmesinden öyle algıladıysanız yanlış anlaşılmışım. Ben aksine yerli otomobil için sıfırdan bir fabrika kurulup yeniden bir marka yaratılarak tamamen özgür tasarımlarla bir Türk markası yaratmanın zorluğunu, hatta zorluğundan öte kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün olmadığını düşündüğümden böyle bir fikri mantıklı buldum. Diğer taraftan bu işin devlet eliyle yapılması zaten ancak komunist rejimlerde söz konusu olabilir. Saab'ı yerli bir firma alırsa kazandığı parayı neden devlete versin, ya da neden uluslararası bir ortaklığa girmesin. Yeterki bu işten para kazansın kazandığı paranın vergisini versin.İstihdam yaratsın, fason üreticilere ekmek kapısı olsun, işsizliğin azalması için bir fayda sağlasın. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla bahsigeçen Türkiye'de üretilen(daha doğrusu montajlanan) araçların vergi kısmını hariç tutarsak tamamının Ülke içerisinde kalıyor olması çokta akla yatan bir önerme değil. Eğer öyle olsaydı Assan'ın ürettiği bir Hyundai'den, Hyundai Kore para kazanmasaydı neden Türkiye'de üretim yapsınlar. Benim bildiğim kadar Türkiye'de üretimi yapılan parçalar Far, Stop,Göstergeler vb. parçalar olup, geriye kalan Motor, Şanzıman vb. parçalar Türkiye'de üretilmemekte.(Bu konuda yanlışım varsa beni de bilgilendiriseniz sevinirim) Karın büyük çoğunluğu'da ne yazıkki ülkemizde falan kalmamakta.

20. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Herşey bi yana zamanının en gözde arabaları nedense şimdi küçümseniyor hiç anlamıyorum tofaşa ladaya torosa binenlerde bizler değilmiydik bundan 10 yıl sonrada eminim şu anki bindikleri arabalarada aynı muameleyi yapacaklardır hiç şüphesiz ki..

Düzenleyen : ETiCHeT

Bu Sayfayı Paylaş