Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

SAAB iflasını istedi

'Sohbet-2' forumunda Nightfish tarafından 19 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İsveçli üretici uzun yıllardır sıkıntı içerisindeydi zaten. GMC elinden çıkardıktan sonra önce Koenigsegg sonrasında da çinli bir üreticiye satılmak istendi ama satışlar gerçekleşmedi. Araç satışı konusunda oldukça büyük sıkıntılar çeken Saab bugün iflasını istedi. Kendi adıma oldukça üzüldüm, Saablara resmen hayranımdır ve bir tane almak istiyordum mutlaka.
    http://www.habershow.com/v4/30042-isvecli-otomotiv-devi-saab-dan-iflas-basvurusu

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19497868.asp

Yerli araç üretimi için sıfırdan araç üretmek yerine bir üretici firma satın alınıp Türkleştirilmesi planlanıyordu, keşke Saab olsa diyorum o firma için. Hatta ekşi sözlükte de bunun gibi bir başlık açılmış...
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=saab+t%C3%BCrk+olsun

2. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    "ihtimali bile kulislerde "saabından satılık saab" esprilerinin sıklıkla
    yapılmasına yol açabildiyse, gerçekleştiğinde olabilecekleri kestirmenin
    mümkün olmadığı rüya."

buna koptum...hahahaaa...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yazık Oldu , Çinliler Almak İstedi Ama Satmadılar

4. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Abi gerçekten yaaa. bende hayrandım saab'a... Erçin in de dediği gibi Türkiye olarak alsak keşke ne güzel olur yaaaa :)

5. ozgur.kivanc

ozgur.kivanc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    üzüldüm ya harbiden...

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Nasıl Mercedes BMW Farklı Bir Tadı Varsa Saab'Ta Aynı :(

Üzüldüm

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    saab ın arabalarında bir esprisi yok saab 9-3 ler opel vectra platformunda üretilmiş bir araçdır motoruda opelinde kullandığı fiattan alınma 1.9 dizel motordur..

saabı saab yapan güvenlik ekipman ve teknolojileri idi ama bu bayrağıda kaptırdı ne yazık ki maddi sıkıntılar yüzünden arge lerde çok kesintiler yapdılar eski gibi teknoloji üreten bir firma değil bmw mercedes falan hepsi güvenlik teknolojisinde saabı geçdi..

en son hollandalı bir firma almışdı onlarda götüremedi..

bana sorarsanız başbakan yerli araç üretin diyor bunu diyiceğine gitsin saabı hazır yıllanmış ismide olan markayı satın alsın komple tesisleriyle mühendisleriyle yıllanmış tecrübe bilgisiyle bütün tesisleride türkiyeye taşısınlar saab yerli olarak üretilsin işde sıfırdan marka kurup maceraya atılmaya ne gerek var..

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2007 yılında hala satış rakamları düzgünken Saab 9-3'teki teknoloji hiçbir araçta yoktu. Son üretilen saab 9-3 ülkemize bile gelmedi zaten ki o aletteki donanım ve güvenlik standardı hiçbir araçta yok. Hollandalı firma almaktan vazgeçmişti zaten almaktan, Spyker alacaktı. BMW, Mercedes ne ara geçti bilmiyorum ama üretim yaptığı sürede Saabdan ötesi olmadı. Opel motorlarını kullanmayı 2000 yılında bıraktılar GM guruptan ayrılınca. Opelin 1.9'u 136 hp üretirken Saab 205 HP üretiyor motordan. Şanzıman falan da tamamen farklı.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir saab hastası olarak üzüldüm bu duruma. Sonata'dan önce 9-3 baktım ama kafama göre bulamamıştım.

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    saab 9-3 ben çok kullandım onda olupda diğer araçlarda olmayan donanım nedir o yıllarda dediğim gibi vectra c kasa ile aynı platformda üretilmişdir bu araçlar ve tam donanımını bilmemekle birlikde 2007 model bir saab 9-3 ün vectra elegance dan donanım olarak fazlası olduğunu hiç sanmıyorum..

spyker 74 milyon dolara aldı diye biliyorum ben hatta emin olma noktasındayım bu konuda çünkü haber izlemişdim spykerda darda olduğu için saabı satılığa çıkarmışdı..

birde yanlışın var 1.9 tdi saab 9-3 150 beygirdir.. vectra 1.9 cdti yada alfa 159 jtd ile aynı motora sahipdir fiat motorudur.. vectrada 150 beygirdir 136 beygir değildir.. şanzımanı bilemiyorum ama vectralarda otomatik 6 ileri şanzıman vardır saab lardada aynı şanzıman vardiye biliyroum
    saab 9-3 hiç öyle dışardan göründüğü gibi bir araba değildir.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Saab donanım olarak premium2 paket vectra'dan fazlasıyla dolu, dolmasa bile night panel olayı yeter. Vectra'nın piyasadan kalkmasının tek nedeni ciddi elektronik arızaları, saab'da bu tip arızalar olmaz.

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam zaten mali sıkıntılar çeken bi araç aynı platformu tabi ki kullanacak. Hani bu mantıkla bakacak olursak Jaguar araçların tamamı da Ford Mondeo. Saab'ın yol tutuşuna sahip olan o segment bi araç ben hiç görmedim. Saablarda TID motor bir kaç tip birisi 170 birisi TTID 205 ve 225. 159daki motor zaten direkt Fiat motoru. Vectralarda otomatik şanzıman 5 ileri makyajlılarında, makyaj öncesi 4 ileri hatta. Vectra bir arkadaşımda var onun ruhsatında 136 HP yazıyor.

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    vectra 6 ileri olması lazım uzunca yıllar kullnadım gerçi bendeki benzinli manueldi ama dizeli hakkındada epey bir bilgim var .. jaguarın hastası manyağı aşığı olarakdan onu ayrı tutuyorum doğru x type lar modeo mk4 platformunda üretildi..

benim arkadaşımda saab 9-3 vardı ondan diyorum çokcana kullandım onun aracı 150 beygir 1.9tdi di ve en dolusuydu ve benim vectra elegance ımdan donanım olarak gram farkı yokdu..

o ttdi motor başka bir olay sanırım onda galiba çift turbo var 180 beygirden başlıyor o doğru benim dediğim normal tdi motor normal tdi motorlar fiatın motorudur vectrada alfada kullanılan motorla aynıdır birebir..

zaten samimi olmak gerekirsek saablarda en çok satanlarda normal tdi modelleridir sizin dediğiniz premium2 paketli arasanız üçü beşi ttdi modelleride 10-15 i geçmez satılıkda.. genelde en çok satılanlar ve satanlar normal dolu paket olan tdi versiyonları..

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Normal TDi bulabilsem diyeceğim de 1.9 TID olarak geçiyor onlar zaten, Sonata yerine kesinlikle onu alırdım. İnanılmaz dolu dizel Saablar, bu yüzden de fiyatları oldukça yüksek. 2005-2006 civarındaki 9-3lerde tek tük TID motor var. Manuelini bilmem de Opelde çalışan abilerim bile Opel'in otomatik şanzımanından uzak dur, 4 ileriyi 5'e çevirdiler sürekli sıkıntı diyordu. Hocam o aletin en dolusu olamaz senin arkadaşının sahip olduğu, o aracın en dolusuyla Vectrayı yan yana koysan Vectra erir zaten oracıkta.

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bende sana ne diyorum bak sen o aracın en dolusunda ne var sanıyorsun söyle bana bende sana diyimki vectra o yok. :)
    sen fazla abartmışsın bence saab ı :) hani 9-5 desen neysede heleki yenileri harika hud a kadar koymuş adamlar..

saab dan satılıkda zaten fazla yok ama satılıklar içinde gene sanırım en fazla 9-3 tdi larıdır.. var yani olmayan araba değil ama şahsen saab ben almazdım.. zevk meselesi..
    volvonun jaguarın parçasını bulursunda bir kaza anında değişim gerekse saabın parçasını bulmak zor olur olsada epey epey bir tuzlu olur..
    zaten o tarz bir araca yönelicek olsam o riskede girebilicek olsam saab almam şahsen gider jaguar alırım.. ingiliz asaleti yeter..

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sayayım sırayla, hangi 2.0 motor Vectrada AWD var ? Ne kadar dolu olursa olsun hiçbir Vectrada Distronic de yok. Vectra 3.0 dizel 177 hp, Saab 1.9 dizel 205 ve üzeri hp. Vectrada opsiyon olarak bile ön göğüs navigasyon sistemi yok. Hiç bir Vectrada F1 Vites sistemi yok. Vectralarda navigasyonda olduğu gibi yine araç üzerinden OEM bluetooth da yok. Deri koltuk yapıp da sadece sürücü koltuğuna ısıtma koyan firma da Opeldir sadece... 9-3lerde hem ısıtmalı hem soğutmalı ön koltuklar var, arka koltuklar da ayrıca ısıtmalı.
    Yeterli mi yoksa bi 15 dk daha araştırayım mı ? :)

17. djmaycan

djmaycan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    türkiyede üretilsin fikrine oldukça sıcak bakıyorum ama biliyorsunuz fadıl akgündüzimza adı altında otomobil üretecekti prototipini bile çıkardı başına neler geldiğini gördünüz sonradan avrupada imzaya benzeyen bir çok araç üretildi

Düzenleyen : djmaycan

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Saab TRde üretilse ve eski kalitesini korusa ömrüm boyunca Saabdan başka arabaya binmem kesinlikle.

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    en başda bilgiler yanlış vectralarda navigasyon var ve türkiyede navigasyonlu vectralar var bluetoothda var.. navigasyon olmasa vectralarda dvd90 yada nav70 teypleri olurmu yada cid yani colour display bilgi ekranı olurmu..

vectralarda avrupalarındakinde orjinalinde bluetooth var
    türkiyedekilerde yok ama sonradan o parçayı getirtip takan çok var
    pahalı bir parça değil.

1.9 dizel 150 beygir ttdi ları katmıyorum ben normal bir 1.9tdi elegance ile 1.9 tdi 9-3 en dolusu arasındaki farkları sordum doğrudur vectrada awd yokdur ama vectranında opc si vardır 2.8 260 over cut off 320 son süratı olan bir araba.. yani bu tip bir kıyaslama bence olmaz..

ben alınabilicek hayali motorlara çıkmadan sürülebilicek vectra 1.9 tdi ile saab 1.9 tdi arasındaki farkı soruyorum.. yani seninde para verip benimde para verip alabiliceğimiz modeller hakkında konuşuyorum
    sana söyliyim ikiside 150 beygir 205 beygir diye bir şey yok 1.9 tdilarda..

koltuk ısıtma vectralarda tek tarafda olmaz kim demişse yanlış demiş benim elegance ımda çift tarafda vardı ve gördüğüm bütün elegancelardada çift tarafda vardı..

saab da navigasyon varmı bilmiyorum benim arkadaşımdakinde yokdu.

vectralarda audio twin özelliğine kadar var öndeki başka arka tarafdaki başka bir müzik dinleyebiliyor.. elektrikli kapanan aynaları geri vitese takdınmı otomatik düşen aynası koltuk ağırlık sistemi elektrikli perdeleri elektrikli koltukları koltuk ısıtması v.b her bir şeyi var..

Distronicde zaten 1.9 tdi larda yok 2.0ts lerinde falan var dediğim gibi böyle tüm motorlar üstünden genel bir kıyaslama yapıcaksak opel vectranın opc si saabın tüm modellerini yer yutar 2.8 opc 280 beygir 0 dan 100 e hızlanması 6.3 saniye son sürat 260 cut off kalkarsa 320 yapıyor.. donanım dersende yok yok arabada..

20. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    OPCler de dahil olmak üzere sadece turuncu renkli LCDler var Vectralarda. Tamamına sonradan Necvox gibi navigasyon takılıyor, orijinali yok. Yurtışındakileri sayma zahmetine bile girmedim, eğer ABD'ye gönderilecek Saabları yazarsak zaten Vectra'nın en ufak şansı kalmıyor aletlerde Range Roverlarda olduğu gibi arazi kumanda sistemi bile var. 2.8 motordan adamlar 280 hp çıkarmış ki diyorum ya Saab 1.9 motordan 205 hp çıkarıyor. Ayrıca OPC performans serisi zaten. Ben de zaten 1.9 dizel Saab ve 1.9 dizel Elegance Vectra'yı kıyasladım, baktım Vectra sönük kalıyor 3.0 dizel Vectrayı da inceledim. Arkadaşımın sahip olduğu Eleganceda da, benim alacağımda da ve internettekilerin tamamında sadece sürücü koltuğu ısıtmalı olarak geçiyor. Saab 1.9 dizele AWD koymuş, yani herkesin alabileceği bir seriye. 2.8 motor OPC TRde zaten 2 tane var. Pahalı olmasını bilmem de sonuç olarak araç üzerinde yok, sonradan takıldıktan sonra her şey yapılabilir onu karıştırmamak lazım madem ki bayiden alınacak araçları kıyaslıyoruz. Sağ aşağıya bakan ayna gibi basit özellikleri saymamıştım zira 91 model Renault Safrane da bile var o özellik. Perde de artık boş Meganelarda bile var, Saab da bunlar var diye yazma gereği duymamıştım :) 2.8 motor Saabda da var, 2006'ya kadar 250 sonrasında 325 HP olarak. Hani eğer 2.8leri de kıyaslayacak olursak OPC Saab'ın ancak egsoz dumanını yer yutar :)

Bu Sayfayı Paylaş