Arkadaşlar merhaba, Size sormak istediğim 1 sorum var. Benim ruhsattaki Trafik Tescil Belge Seri numarasının son 3 hanesi ile Araç Trafik Belgesindeki Belge Seri numarasının son 3 hanesi yer değişmiş... Yani XXX XXX ile YYY YYY olması gerekirken XXX YYY ve YYY XXX olmuş... şimdi bu durum her muayeneye gittiğimde ortaya çıkıyordu. Sigortacım ile birlikte bunu bulduk ve 2 kez bu şekilde muayene ettirdik... Bugün emniyete gittim. Biraz kalabalıktı ancak memur sağolsun ilgilendi. Konuyu anlamadı mı anlamadı mı bilmiyorum. Tescil belgesini aldı fotokopi çekti. Sen git ben sistemden düzeltirim dedi. Şimdi benim anlamadığım benim elimdeki belge halen yanlış... Benim gitmem bir şey değiştirmedi. Elimdeki her 2 belgenin de yenisini vermesi gerekmiyor mu ? Ne sistemi anlamadım. Bana gönderecek mi yoksa sadece sistemden düzeltip tamam oldu bitti mi yapacak ? Noter e sorduğumda abi elindeki ruhsat numaraları yanlış ise satış vermeyiz biz dedi. Emniyetten düzelttirmelisin demişti. Yarın tekrar gidecem emniyete... Memurun işten pek de anladığını da sanmıyorum ama ne yapmak lazım ? bilen var mı ?
Şu gereksiz bürokrasi karmaşası gözümü korkutmuştur hep. Bazen laf anlatmak çok zor oluyor. Ne diyim inşallah düzeltirler. Sistemlerinden güncel ve doğru bilgiyi görüyorsa her iki belgenin de yenisini vermesini gerekir. Muayeneye gidince hatalı olduğu anlaşılabiliyorsa emniyetteki sistemde de anlaşılıyordur bence. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam benim de anlamadığım bir durum var önce onu yazayım , o dediğiniz numaralar belge üzerine polis tarafından tescilde yazılmayıp , cemiyetten alınan evrakta numaratör basım olarak hazır gelen numaralar olarak biliyorum. Yani belge üzerinde matbu olarak hazır gelen seri nosunun değişmiş olduğunu nereden biliyorlar , biraz daha açıklayabilir misiniz ? Doğrusu şöyle olmalı diyen yer neresi ve neye göre söylüyor ? En iyisi meramınızı güzel bir dilekçe ve ekinde evrak sayfa fotokopilerini ekleyerek verirseniz daha sağlam olur.
Hocam emniyete girdim, durumu anlattım. Adamlar sistemden düzelttiler. Daha doğrusu sisteme girerken yanlış girdikleri için ruhsattaki değil sistemdeki numara yanlış çıktı... Herhangi bir dilekçe vs. gerekmiyor. Doğrudan kağıt üzerinde yazan numarayı sistemden kontrol ediyorlar sonrasında sistemi güncelliyorlar... Teşekkür ederim ilginiz için... Sorun çözüldü. Kolay gelsin...