Merhaba dostlar İnternet vergi dairesinin Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Ödeme ekranından bilgileri girerek sorguladım aracım CİNS OTOMOBİL MODEL 2004 MARKA HYUNDAI TİP SANTE FE 2.0 TCI NET AĞIRLIK 1793 SİLİNDİR HACMİ 1991 geçiyor Fakat aracım santa fe 2,0 crdi vgt ve net ağırlığı 1818 kg ruhsatta bu şekilde geçiyor zorunlu trafik sigortasında da Araç Markası: 177 - HYUNDAI 148 - SANTA FE 2.0 CRDi VGT geçiyor bu bilgi farklılığı bana sorun yaşatırmı?desteklerinizi bekliyorum ne yapmam gerekir vergim 485 tl x2 olmuş 192 tl artmış
İnternet vergi Dairesindeki sorguda çıkan araç bilgileri tescil evraklarıyla uyuşmuyorsa , kayıtlı bulunduğunuz vergi dairesine sorsanız ve düzeltme imkanı varsa ekranda düzelttirseniz iyi olur , farklı ağırlık , motor hacmi vs gibi kriterler farklı vergi ödemenize yol açabilir. O bilgilerin tamamı trafik tescilden çekiliyor orayla da bir görüşebilirsiniz ancak önce Vergi Dairesiyle görüş.
genelde bu sorun trafık ıle noter arasında uyusmazlık olunca cıkıyor aynı tıp benzer aracları noter anlamadıgı ıcın yazıp gecıyor. benım clıo dynamıc 1,6 aracım vardı ancak noter sport yazmıştı evraklarda sport 2,0 motor ve ben noterde dırekt ıtıraz edıp degıstırtmıstım. vergı anlamında yaş buyukse dert degıl ama muayne ıcın ruhsat ve arac uymazsa sıkıntı olabılır .
ruhsatta kaskoda ve zorunlu sigortada araç doğru yazılmış 2,0 crdi vgt arazi taşıtı....sadece internet vergi dairesi ekranında farklı belirtilmiş model ve ağırlığı duhan kardeş teşekkür ederim bilgi için yarın vergi dairesi yakında gidip bir görüşeyim bakalım ne olacak olmadı sigortacımıza bir danışayım birde trafik tescile....
ahmet abi servise şase no ve durumu söylesek aracın tam doğru model v.s söylerler sanırım aklıma geldide.netten şase no ile parça ararken sitelerdede doğru çıkıyordu 2,0 crdi vgt 125 hp şeklinde
Vergi dairesinin evrak duzeltme kısmı vardı ruhsatı ibraz edince ruhsattaki gibi düzeltiliyordu sizinkide öyle birşeydir merak etmeyin. Tanıdık noter varsa aracınızı satıyor gibi ruhsat bilgileri girerek satışta herhangi bir sıkıntı var mı diye baktirabilirsin
vergileri hemen ödemeyin bekleyin biraz hükümet indirim yapabilir ötv den attı kazığı zaten ikinci el cambazlarına
Benim önceki aracımda bu problem vardı, sadece Vergi Dairesinin hata ile yazdığı bir sorun. Arkadaşların dediği gibi, vergi dairesine gidip hemen düzeltiyorlar
vergide yok sanırım sorun.389 tl x2 ödenmiş önceki yıl bu yılda 485x2 oldu öyle hesapladım doğru çıktı vergi dairesi sorgulama ekranındada 970 tl