Arkadaslar merhaba Aracim hyundai fx coupe 2004 model Fenni muayeneye girdim ve muayeneden gecemedim Sebebi ruhsatta koltuk sayisi:5 yaziyor ama aracta 4 koltuk var Arac izmirden trafige cikisli, adana trafik izmir trafikle maillesti, sonuc olumsuz. Uygunluk belgesi cikmadi dosyadan. Hyundai servisi 5 yili gecmis araclara uygunluk belgesi vermiyor, alamadim yenisini Ne yapmam gerekiyor? Bu konu hakkinda tecrubesi olan var mi?
Kardeşimin 1.16 bmw tek kapı aracında da aynısı oldu. Biraz uğraştı ve çözdü.. Sorun hyundai nin aracınıza en başta yanlış uygunluk belgesi düzenlemesinden kaynaklanıyor. Yani sorunun sebebi kendi hataları.... Hyundai ye bastırın biraz...
bunda bir şey yok ek-1 belgesini doldurtup kişi sayısına 4 kişilik yazıp muayeneye gireceksin tuvtürk ek1 imzalayacak emniyete giderek ruhsatın her iki yaprağını değiştireceksin emniyet ordaki muyene tarihini yazacak zaten bu kadar peugeout 107 dede 5 kişilik yazıyordu ek1 e 4 kişilik yazdırdım yukarıda dediğim gibi yaptırdım o kadar
benim araca lpg takılınca ruhsat değişirken 6 kişilik yazmışlar araç o ruhsatla 2 kez muayneden geçti. bu sene farkettiler muayneden ağır kusurla kaldım muayne kağıdıyla trafik şubeye gittim ek1 kağıdı istedi orda doldurttum 10 tl ye verdim ruhsatı ertesi gün aldım gittim muayneye tekrar muayneden geçtim. aldım kağıtlarımı bu arabada cam filmi var dedim 2 numara hemde app mühürsüz plaka var dedim bunları görmediniz hafif kusur bile yazmadınız gittiniz ruhsattaki yolcu sayısını gördünüz dedim aval aval yüzüme baktılar
Ek 1 i tuvturkten mi alacagiz? Tuvturk doldurduktan sonra trafigemi gidiliyor ? Hocam sunu 1-2-3 madde madde yaz da icim rahat etsin
Serkan tesekkur ederim bilgi icin. İlk once tuvturkten ek 1 alip imzalatip sonra mi trafige gidiyoruz, trafikte ruhsat degisip muayeneye mi girilecek en son?
Ek-1 i tuvturkten değil ankarada mesela tuvturk istasyonlarının yanında 5 ila 10 liraya dolduruyorlar yada emniyetten alabiliyorsun bu bir sonra muyeneye giriyorsun muyeneyi yapan kişi hologramı ve tarihi imzayı ek-1 yapıyor sonra emniyete gidiyorsun ruhsatın iki nüshasını değiştirmek için onlar zaten gelecek muyane tarihini emniyet yazıyor bu kadar muyaneye bir daha girmiyorsun yani
Benimde aynı sorun vardı. Sigortacı arkadaş 5 dakkada halletti. Ben sorunu aracı devir alırken görmüştüm.
Hocam ben muayeneden 20 gun once kaldim Ve hic bir sekilde ek 1 belgesi alip trafige muracat etmedim Tuvturkte trafikte bana ek 1 den bahsetmedi Simdi ben yarin ek 1 i alacam doldurtacam ok 2. Ve son kez muayeneye Ruhsati dehistirmeden nasil girecem burayi anlamadim Benim zaten 2. Muayene tarihim belli oldu. Bu durumda benim ek 1 ile trafige gitmem Gerekmiyor mu? Ondan sonra 2. Muayeneye girilmeyecekmi?
Şimdi bir şey diyecem olmuyacak niye anlamıyorsun kardeşim sen o kadar yazıyorumda Ek-1 doldurttugunda kişi sayısını 4 yazdırdın mı muayeneye gittin girdin koltuk sayısı fazla dedi adama ek 1 i uzattın adam onu imzaladı mühürü ona bastı sonrada emniyete gittin ruhsatı değiştirdin bu kadar yaptıgım bir şeyi anlatıyorum sonuçta Araçı tespit ediyor işte tuvtürk ondan sonra trafik onaylıyor yada ben karışmayım ne halin varsa gör diyorum