Arkadaşlar merhaba. geçen haftalarda ufak bir kaza yaptım. anlaşamadık karşı taraf ile. tutanaklarımızı tuttuk. kara yolu olmadığı için trafik gelmedi. tutanaklarımızı yazdık. verdik kasko şirketlerine. şimdi tramer den girip baktım. benim sayfam da RÜCU oranı % 100 yazıyor. bu ne demek? % 100 haklı mıyım, yoksa suçlu muyum?
Bu sitede bu Rücu oranı şle ilgili bilgiler var.Anladığım kadarıyla olan kazada sigorta yada kasko şirketi zararı telefi ettikten sonra kendisi ödediği miktarı suçlu olandan mahkeme yoluyla tahsil etmeye çalışması işlemi.
sigorta şirketinin kendi sigortalısının kusurlu olduğu durumlarda, karşı tarafın ya da karşı tarafın sigorta şirketinin ödediği tazminat tutarının sigortalıya ya da sigorta şirketine ödemesidir.
arkadaşlar tramerden tutanak sorgulamaya ulaştım. yüz de yüz karşı taraf kusurlu çıkmış. rücu oranı da benim kasko sigorta şirketimin (benim hasarımın parasının) karşı taraftan alacağı oran imiş. yani bir nevi haklılık oranı da denilebilir. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Düzenleyen : Çağrı