Aracımın arkası çok sallıyor özellikle tümsekten geçerken sanki lastikler kopacak gibi servis bakımında söylediğimde sağ arka amortisörde sızıntı olduğu arka takozların değişmesi gerektiği yırtık olduğu söylenmişti.Dün rot balansçıya götürdüm değişecek parçaları yazdı servise fiyatını sorduğumda şu fiyatlar çıktı.Sağ sol rotil tanesi 355 lira,ön amortisör takozları 100 lira,sağ rot başı 300 lira,sol rot kolu 340 lira,arka amortisör istinatları tanesi 340 lira bunlar parça fiyatı işçilik dahil değil.Amortisörlerde bir sıkıntı görmedi.Servisten çıkma ustaya yönlendirdi usta parçaların 700 ile 1000 lira arası tutacağını işçilik olarak 400 lira aldığını söyledi.Sabah 9’da bırakırsam öğlen 2 gibi biteceğini söyledi.Açıkçası içime sinmedi.Fiyatları sorduğum Afyon servis ise dışarıya parça vermediklerini söyledi.Böyle hakları var mi bilmiyorum daha önce bir arkadaşta böyle birşey yazdı forumdan servisin öyle birşey yapamayacağını yazan arkadaşlar oldu.Açıkçası kafam karıştı.Aracın ilk sahibiyim 130000 küsürde aracım 2009 model dikkatli kullanmakla birlikte bu kadar şey çıkmasına şaşırdım.Şu an için bana bariz sıkıntısı yok sadece tümseklerde bilindik sallama işte.Araçta lokurtu falan yok.Kendim parçacıya fiyat sormadım? Bu fiyatlar nasıl? Önereceğiniz marka var mı? Ya da ne yapmalıyım?
Aynı parçaların orjinallerini internette araştırdınız mı? Belki bazılarını dışarıda bulabilirsiniz. İlk tercih her ne kadar orjinal parça olsada fiyatları serviste çok yüksek.
Servisin parça vermeme lüksü var mıdır?eğer varsa ve illa ki servis orijinali istiyorsanız , yakında bulunan diğer servislere başvurabilirsiniz... Ya da benim yaptığım gibi , orijinal mobis sattığını söyleyen ve güvendiğiniz bir bayiden alabilirsiniz... isterseniz parça aldığım yerin telefonunu özelden verebilirim , hem fiyatları uygun,hem de hızlı kargo yapıyorlar...
aracın böyle bir masraf açması normal, yürüyen aksam parçaları aşınır bozulur. araçların ikinci el değerlerini düşününce bu masraf küçük kalıyor. bu parçaları değiştirince çok güzel olacaktır.