mrb arkadaşlar ben 2000model acccent 1.3 lx mpı araba kullanıyorum serviste debriyaj balatasını ve 3-4 viteslerin seklenbeçlerini değiştirdim sonrasında araç rolantide iken sürtünme sesine benzer bi ses geliyor debriyaja basıyorum ses gidiyor 1.viteste kalkıyorum debriyajdan ayağımı çektiğimde aynı şekilde ses var servise gittimm ustalar volan dişlisi kırık dediler ondanmış hesapta değiştiler gene aynı sorun devam ediyor bana öneri olan varmı nerden yapabilir balata olabilirmi sorunu araştırıp raporlaryıp servise gidicem yanlış tespit yaptınız vs diye şimdiden tşk ederimm
Siz servise girerken volan dişlisi kırık değildi, Ses yoktu, Senkromençleri değiştirdiniz sürtünme gelmeye başladı, sonra SERVİS volan dişlisi kırık olabilir mi diyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif Yok artık... Öyle saçmalık olmaz, bana göre öyle hizmet te olmaz. Sakın şanzıman tam yerine oturtulamamış, yada balata çok sıkı, yada baskılarda sorun olmasın !!!
Volan dişlisinin kırılması çok zordur. Dişli kırılmamış dişler aşınmıştır. Ses işini Coşkun Abi' ninde dediği gibi buradan anlamak zor.
Dişliler aşınsada sürtünme sesi olmaz farklı bir ses olur. Ayrıca Arkadaşın verdiği bilgiye göre servis öncesi bir durum yok. Sonrası çıkıyor. Gariplik burada.
Ben sürtünme sesinin dişlilerden olabileceğini söylemedim. Arkadaşa volan dişlisi kırılmış dedikleri için dişlinin kırılması zordur, dişli aşınmıştır dedim. Zaten dişli halkası kırılmış olsa aracın çalışması neredeyse imkansızlaşır. Halkada meydana gelebilecek bir kırılma halkanın sıkılık derecesini zayıflatacağı için marş esnasında volanın döndürülme işlemi gerçekleşmez. Haliyle araç sağlıklı marş yapamaz.
....rolantide iken sürtünme sesine benzer bi ses geliyor debriyaja basıyorum ses gidiyor 1.viteste kalkıyorum debriyajdan ayağımı çektiğimde aynı şekilde ses var... Bence , Sorun dişli sorunu değil. sorun balata, baskı , bilya, yan,i aktarım organları ile ilgili. Buda malzeme yada işçilik hatası olduğunu gösterir.
Ogunmas Bence , Sorun dişli sorunu değil. sorun balata, baskı , bilya, yan,i aktarım organları ile ilgili. Evet haklısınız.
arkadaşlar bursada oturuyorum artık servisede güvenmez oldum tamire mere gidecez artık bilmiyorum. seklenbeçleri 3ve 4.vitese geçerken cırtlama yapıyor diye değiştim baskı balatada o arada değişti ondan ses başladıı yakın zamanda trabzona gidicem orada servise gidip yaptıracam ve rapor tutturup bursa servisi hakkında şikayette bulunucam. böyle servisde sorun yaşayan bir sürü insan var ve bilinçsizlikten hiç bişey yapılmıyor serviste işini öyle götürüyor
merhabalar hocam geçenlerde benim arabadan da sürtünme sesine benzer ses geldi sizin arabanızda olan sorunla aynı oldugunu tahmin ediyorum yardımcı olabilirmisiniz şimdidenteşekkürler.