2008 dizel aracımda belirgin bir sıslama peydah oldu.araç rolantide çalışırken araçtan inip baktığımda motor sesiyle birlikte baya bir sısssssss diye bir ses duyuyorum.sebibi hakkında yorumlar bekliyorum.
Bu aralar havalar yağışlı ve nemli , Antalya'dasınız malum. Kasnak ve kayışlardan geliyor diye tahmin ediyorum. Bende de oluyor. Kayışlar kuruyunca yani 20-30 km yol alınca baya kesiliyor.
cevabınız için teşekkürler. bu gün bu sesin şiddetlenmesinedeniyle özel hyundai servisine gittim.hemde müşterimin ustasıda orda çalışıyormuş.adam baya hoş karşıladı bizi(yolunacak kaz misali). usta bu ses neyin nesi dedim km sini falan sordu vs.kaputu açtı.direk usta bu trigiyer zincirinden yapar değişecek motoru indiricez arabada en az iki gün burda kalacak dedi.maliyeti sorduğumda 1200 lira tutar dedi araba bana lazım iki gün çok dedim kaçarcasına uzaklaştım yolda arkadaşları aradım usta tavsiyesi için. sağolsun arkaşımın iyi bir ustası var mış bi baksın dedi. neyse ikinci ustada sağolsun çok sıcak karşıladı bizim arkadaş da durumu anlatmış. sesi oda farketti kaputu açmasıyla bir bardak suyu motor civarında bir yere döktü.ne oldu biliyor musunuz?ses kesildi. v kayışı yapıyormuş,değiştirdi ses falan kalmadı.maliyeti 45 ytl. 1200 nerde 45 nerde? arada arkadaş olmasa o hyundai servisini birbirine katardım ama neyseallah büyük antalya küçük birgün elime düşerler. arkadaşlar naçizane tavsiye bir kaç yere fiyat sormadan aracı kimseye yaptırmayın. bu arada dürüst ustaların hakkını da vermek lazım.antalya yeni sanayide öztürk japon servisine (kadir öztürk)ve ustalarına teşekkürler.bana dürüst esnafların hala varolduğunu hatırlattıkları için..... Düzenleyen : cellini
Ustalık önemli. O 'usta' dediğimiz kişiler yetersiz bilgi, beceri ve tecrübeleriyle iş yapıyorlar. Her yerde görüyoruz, şunu yaptırdım ama sorunum düzelmedi diye. Adamlar teşhis koymaktan acizken sorunu nasıl çözebilirler.
çok doğru üstadım fakat adı usta olup böyle üç kağıtçılara bir çözüm bulunamaz mı acaba diyorum.sözüm dürüst ustalara değil tabiki.onların hakkını ayıralım. benim anlamadığım bu kadar kolaymı insanları kandırmak? 45 liralık işe 1200 lira fiyat çekmek??? biraz allahtan korkmak lazım değil mi?
Öyle abi. Bazıları işin üç kâğıdına kaçarak bunu yapıyor, bazıları bilgisizlikten. Bilerek yapanı kul affetmez, kul affetse Allah affetmez. İşini iyi yapan şimdi müşteri kazanmış oldu, diğeri ise kaybetmiş oldu.
Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama, bu sesin zincirden mi, v kayışından mı gelip gelmediğini servisin ustasının bilmiyor olması bana pek de inandırıcı gelmiyor. Düzenleyen : unbreakable
Merhaba dostlar, Aynı ses bende de mevcuttu. Kayıştan kaynaklandığı ortaya çıktı. Ancak gergi kasnağı değişince kayış ta sesini kesti. İyi günler...
aynen sana katılıyorum.ben kendim de esnafım ve arızalara da bakıyorum.bazı cihazları daka kapağını sökmeden sesinden neden olbileceğini biliyorum ve ona göre fiyat veriyorum. antalya doğan makina hyundai servisinin ustasından farkımızbenim dürüstçefiyat veriyor olmam.hepsi o kadar. olayı çirkinleştirip firma kötülemek değil amacım ama bir araştırma yaptım.antalya cangarlardan önce hyundai yetkili servisi doğan makina'ymış.demekki servisliği alıp cangarlara vermeleri normal.tabi bu benim kanaatim.kendilerine mail attım bir cevap bile verme tenezülü göstermediler. ne diyeyim bundan sonra tanıdıkların hiç birisi oraya gitmeyecek.bu dünyada onlara bu yetsin.ahirette sorarız