Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rolantide Aracın Titremeli Çalışması

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda coderfree tarafından 12 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. coderfree

coderfree Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selim Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar, 2014 i20 1.4 CRDI aracım var. Sorunu şu şekilde örnekle anlatayım; Arabayı çalıştırdım her şey normal, yarım kilometre sürdüm ışıklara geldim ve vitesi boşa alıp frene basılı şekilde bekliyorum, tam da bu sırada araçta şoförün hissedebileceği şekilde yaklaşık 1 saniye aralıklarla titreme olup geçiyor, titreme direksiyon titremesi değil, motordan veya ön alt kısımdan gelen bir titreme. Bakıma gittiğimde yetkili servise durumu izah ettim binip test ettiler, hiç bir sıkıntısı yok dediler. Aslında 8 aydır bana bir sıkıntı çıkarmadı ama problem olabileceğini düşünüyorum.
    Sonralardan bir şeyi daha fark ettim, bazen fanı 1. veya 2. kademede çalıştırdığımda rölantide devirin hafif yükseldiğini görüyorum ve o titreme anında kesiliyor.
    Bugün ise başka bir şey fark ettim, aracı ilk çalıştırdığımda yine vites boştayken eğer uzun bir süre frene basılı tutarsam veya uzun bir süre bastıktan sonra çekersem aynı titreme oluşuyor ve freni bıraktıktan sonra yine 1 'er saniye periyotla titremeler olduktan sonra yaklaşık 10-15 sn. sonra tamamen kesiliyor, frene basarsam keza bu durum tekrarlanıyor. Sizce bu durum normal mi yoksa problem neyle ilgili olabilir?

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araçta kullandığınız herşey rölantiye etki eder , Camları açıp kapamak , klima fanı , frene basma , silecek çalıştırma vs. Hepsi Motora bir geri yük bindirir ufak bir devir değişikliği gösterir.

3. coderfree

coderfree Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selim Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Ersin Bey, aslında yazmayı unutmuşum dediğiniz gibi elektrikli camları açarken veya kapatırken de bazen aynı şey oluyor.

4. enissaymaz

enissaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    araç rölantide çalışma esnasında yaklaşık 800 dev/ dk larda çalışıyır. siz araçta bir donanımı kullanmaya başladığınızda alternatöre yük bineceğinden dolayı araç rölantisini otamatik olarak yükseltecektir. bu aşamada da aracın titremesi olacaktır. bu normal. ayrıca araç ile ışıklarda durdunuz ve boşa aldınız diyelim. rölanti yükselmesi yine normal. rölanti ayarlayıcı sensör hava yoğunluk ölçerinden aldığı bilgiyi kumanda kutularına iletir. bu aşamada araç rölantisini ayarlamak için yükselme ve alçalma yapabilir. çünkü siz ışıklara gelmeden araç vitesteki devrini kullandığından dolayı boş vitesteki rölanti devrine gelmesi gerekmektedir.

dikkat edin ; rampa aşağı inerken aracı boşa attığınızda devir yükselmeye başlar. çünkü hava filtresinden rüzgar etkisi ile giren hava motor kumanda kutusu tarafından sensörler yardımı ile algılanır ve enjektörlere bilgi verilerek yakıt püskürtmesi istenir. bu sebeple aracınız azda olsa yüksek rölantide çalışmış olur. bu sebeptendir ki rampa aşağı inerken siz siz olun aracınızı boşa atmayın.

Bu Sayfayı Paylaş