Sayın abilerim ve kardeşlerim bugün bende gaz kelebeğini ve rolanti motorunu temizledim. Gaz kelebeğini sökmedim spreyi boğazdan içeri sıktım.aracı ilk çalıştırmamda arıza ışığını yaktı ve söndürdü. Rolantide dalgalanmalar başladı.1500 gelip aşagıya düşüyor sonra 800 lerde seyrediyor taki gaza basana kadar gaz verirsem stop ediyor yanlış bişeylermi yaptım acaba rolanti motorunu mu bozdum acaba iki kere elimden düşürdüm yere zırıltılı bir şekilde çalıştı sonra o sesde kesildi ama araç stop ediyor Saygılar.
Sanırım kimse cvp yazmayacak ben yinede olanları aktarayım size kütahyada servis özel değil 4000lira masraf çıkardı eksozdan çıkan kurumları görünce motor rektefiyesi olacak dediler bende kapattım kaputu bir sinirle eskişehire geldim stop ede ede. Burda cihaza bağladılar hava akışmetre arızası tespit ettik yenisini aldık değiştirdik arıza kaydı silindi fakat şimdide rolanti 1800 lerde seyrediyor arabanın çekişinde falan bir problem yok rolanti düşmüyor. Ustayı bekleyeceğiz pazartesiye artık böyle bineyim stop etmesinden iyi. Hayırlı günler dilerim
geçmiş olsun kardeş öncelikle konu ile ilgili bilgisi olanlar zaten cvp yazarlar boş geçilmez ama belki akşam online olursa cvp verebilirler.
Rolanti motorunun kablosunu çekince arabanın rolantisi normal seviyeye düşüyor tabi motor sıcakken. Sabah ilk çalıştırdığımda rolanti motorunun fişini taktım ısınınca tekrar söktüm. Bu arada motorun ayarını sıcakken yaptım (rolanti motorunun içini açtım) motor arıza ışığı yanıyor şimdilik araba soğusun bakalım görevini yapacakmı bekliyorum. Hayırlı günler
Sonuç negatif yeni rolanti motoru aldım 150 tl daha denemedim hava akış metre 120 tl 20 tl boğaz kelebeği borusu 15 liralık spreyin bana maliyeti bakalım daha neler çıkacak rolantiden başka bir arıza kalmadı ama inşallah çıkmaz. Haa bu arada rolanti motorununda hücrelerine girdim ama başınıda yedik olsun bakalım Hayırlı günler