arkadaşlar açmış olduğum başlık belki size aynı konular gelebilir ama yeterli bilgiyi alamadığım için bunu yapmak zorunda kaldım. 99 model lpgli elantram var. aracımda sürekli olarak rolanti yükselme problemi var.bu sorun hem benzinde hem de lpgde yapıyor. aracımı gerek manisa gerek izmir'deki hyundai servisine götürdüm. araç bilgisiyara bağlandı ancak hiçbir hata kodu alamadık. aracım yolda giderken sanki gaz takılı kalıyormuş gibi 2 buçuk, 3 bin devir arasında takılı kalıyor. aracımı vitese taktığım zaman, gaz vermeden debriyajı bıraktığım zaman normale dönüyor. ayrıca aracım durduğu yerde rolantide çalışırken de aynı sorunu yapıyor. aracımda rolanti motoru 2 defa temizlendi, yenisi ile değişti, gaz kelebek sensörü değişti, boğaz kelebeği temizlendi. ancak sorunu bir türlü gideremedik. yaklaşık 2 aydır yapmadığım müdahale gitmediğim tamirci ve servis kalmadı. artık çıkmaza düştüm. ne yapacağımı şaşırdım. konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum. Düzenleyen : carlo
Blok su çıkışındaki bu sensörleri kontrol ettirmeniz gerekiyor. Sensör arızası durumunda beyine motorun soğuk olduğu bilgisi gidiyor ve beyinjigle çekme mantığıyla bol yakıt yollamaya kalkıyor. Kontrol için bilgisayar bağlantısında bazı durumlarda sıkıntı olduğu için termometre ve voltmetre yardımı ile ölçüm yapılması tavsiye edilmiş. Bunun için ölçeceğiniz değerler aşağıdaki tabloda var. Selamlar. <TABLE border=1 ="TGROUP"><T ="T"> <TR ="ROW"> <TD vAlign=center ="ENTRY">CHECK ITEM <TD vAlign=center ="ENTRY">COOLANT TEMPERATURE <TD vAlign=center ="ENTRY">TEST SPECIFICATION <T ="T"> <TR ="ROW"> <TD vAlign=center rowSpan=4 ="ENTRY">Engine coolant temperature sensor output voltage (ECT Sensor side connector pin No. 4 or ECM harness side connector pin No. 19) <TD vAlign=center ="ENTRY">When 0°C (32°F) <TD vAlign=center ="ENTRY">4.1V <TR ="ROW"> <TD vAlign=center ="ENTRY">When 20°C (68°F) <TD vAlign=center ="ENTRY">3.4V <TR ="ROW"> <TD vAlign=center ="ENTRY">When 40°C (104°F) <TD vAlign=center ="ENTRY">2.7V <TR ="ROW"> <TD vAlign=center ="ENTRY">When 80°C (176°F) <TD vAlign=center ="ENTRY">1.3V Düzenleyen : MSC
MSC ' na katılıyorum. Eğer rölanti, benzin ve lpg de yüksek devir çalışıyorsa 1500-2500 d/dk ve yazılım kontorlü ile tam belirlenemiyorsa mantıklıdır. Burada belirgin özellik radyatör fanı çok uzun süre çalışabilir. (Takılı kalıyormuş gibi) Bazende consolda check Engine mesajı alınabilir.
serdar bey teşşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Değişmeyen bir parça motor sıcaklık ısı sensörü kalmıştı. Pazartesi günü bu parçayı da değiştirecem. yapılan değişiklik hakkında sizlere geri dönerek bilgileri aktaracağım. teşekkürler. Düzenleyen : carlo
MSC'NA çok teşşekkür ediyorum. 2 aydır servisler dahil olmak üzere yaklaşık 20-25 tamicinin çözemediği sorunumu tek bir seferde yaptığı yorum ile çözdüm. sorunu çözmek için yaklaşık 500 tl para harcadım. ancak MSC'nun yardımı 16 tl ye aldığım motor ısı sensörünü değiştirerek çözdüm. aracımı 2 gündür kullanıyorum yaşadığım sorun ile karşılaşmadım. bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Düzenleyen : carlo
merhabalar serdar bey, (doğrudan mesaj göndermek istedim ama sistem hata verdi yada benim bilgisyar yazılımında sorunvar) 1994 model sonatam var. Aracım sabah çalışırken rölantisi düşük oluyor. hafif gaza basınca yükseliyor. Gün içinde kullanırken bazen 2000 devri görüyor. bazen normal 1000 yada 800 de oluyor. Klima açılınca 500 400 1000 arası oynuyor. Antalya da servise gösterdim rölanti valfi arızalı dediler. internetten ingilizce sitelerde arama yaptım. AC Delco Idle Control Valve - 1994-1998 Hyundai Sonata olarak çıktı. arızalı olan parça bu mudur? yoksa motor sıcaklık algılyacısı yada göndericisi midir? size sorum Afyon Isparta Antalya da bu sorunu çöze bileceğim bir ustaya yönlendirebilirmisiniz. Bu parçaya 780 tl dediler. yoksa bu bir elentraya cevap yazmışsınız motor sıcaklık algılayıcısı mı bozuktur? Ayrıca cam kontrol paneli sürücü, ve arka koltuk cam açma düğmeleri arızalı bunların sürücü paneline 600 tl diyorlar bunun orjinal sıfırı veya temiz ikinci elini nereden daha uygun temin edebilirim. ilginize teşekkürler .
Merhaba, çıkmacı sabit ustadan bulabilirsiniz. http://www.cikmacisabit.com/ Isı sensörünü deneyin, ısı sensöründe problem olma ihtimali var, yukarıda nasıl deneyeceğiniz açıklnamış.
Serdar Bey merhaba, Bir kaç gün önce 93 Sonata'dan 2005 2.0 GLS Otomatik Vitese terfi ettim. Kaloriferinde sorun vardı. Isıtmıyordu. Kalorifer boruları söküldü ilaçla ve basınçlı suyla temizlendi. 2 lt kadar da antifiriz takviyesi yapıldı. Kalorifer de canavar gibi çalışmaya başladı. Ancak bu sefer hararet sorunum başladı. Aracı ilk satın aldığımda ısı sensöründeki bir problemden dolayı bazen fanın geç açtığını söylemişlerdi. Gerçekten de birkaç kere başıma geldi. Kırmızıya doğru yükselirken birden normal seviyesine geri geliyordu. Ancak bu temizlik işleminden sonra hararet kırmızıya kadar yükselmeye başladı. Enteresan olan motoru kapatıp, kontağı tekrar açtığımda harareti normal seviyesinde görüyorum. Motoru çalıştırıp tekrar hareket ettiğimde kısa bir süre sonra yeniden yükselmeye başlıyor. Tamirciye gittiğimde sistemde hava olduğunu söylediler ve havasını aldılar.(Sözüm ona!) Aynı problem yine devam ediyor. Sorun havanın tam alınamamış olmasından olabilir mi veya başka bir şeyden kaynaklanabilir mi? Sevgiler, saygılar.. Düzenleyen : etezcan
Stop ettiğinde fokurdama sesi varmı ? Hararet muşuru ve termostatıda test ettirin. benimde başımndan benzeri geçti tamirci termostatı değiştirirken hararet muşurunun soketini tam takamamıştı ve günlerce gerçeği göstermeyen ibre gezmiştim. Düzenleyen : volq-yy
Hararet gerçekten oluyor. Bir seferinde gaz sistemine giden borulardan birinden tıslayarak sıcak su sızdırıyordu. Ancak radyatör çok sıcak değildi. Oradan su eksiltmiş olacağını düşünerek boruyu değiştirdik ve yeniden suyunu ve antifirizini takviye ettik. Sonra bir kere daha hararet yükseldi. Baktığımda çok az bir su takviyesi daha yaptım. Şimdilik bir daha sorun çıkmadı ama benim de aracı şehir içinde kullanma fırsatım pek olmadı Düzenleyen : etezcan
Merhaba, bu gösterge hatası (kontak aç-kapa ile hararetin düzelmesi) admire araçlarda da var, şase bağlantısının güçlendirilmesi gerekiyor, forumda arama yaparsanız detaylar mevcut. Düzenleyen : Serdar
İlginiz için teşekkür ederim. Termostatı çıkarttık. Bir kaç gündür öyle dolaşıyorum. Şimdilik öyle bir olay ile larşılaşmadım. Ancak zaman zaman saatim sıfırlanıyor. O dediğiniz problemden dolayı oalabilir mi acaba? Şase kablosu derken, akünün şase bağlantısının mı kastediyorsunuz?
benim getzde de camlar kapalıyken tuşu kaldırıp tekrar camı kaldırmak istenince devir düsüyor neden olabilir?
Hyundai accent 1995 model aracım lpg veya benzin aratmaksızın çok yakıyor ve devir normal dururken boşa alıyorum 1500-2000 devir arasında kalıyor sanki gaz veriyormuşun gibi gaz telinden değil bunu kimi zaman yapıyor kimi zaman yapmıyor ama bu rahatsız edici sebebi ne olabilir