öncelikle aracım Hyundai Accent 1.3 Lx 2000 model Milenyum kasa Sorun Şu 6 ay önce aracıma atiker sıralı otogaz sistemi taktırdım 3 gün öncesine kadar hiç bir sorun cıkmadı Sabah ilk çalıştırmada hiç bir problem yok rolanti devir saati normal seviyede belli sıcaklıga ulaştıgında lpg geçiyor bir sorun yok yola cıkıyorsunuz 7 8 km sonra motor sıcaklıgı göstergesi yarıya geliyor oda normal malum istanbul trafiginde durdugunuz anda rolanti düşüyor ve stop ediyor çalıştırıyorsunuz yine duruyor. bir kaç dakka sonra kendine geliyor. sonra yine tekarlıyor şu ana kadar Rolanti motoru temizligi yaptırdım , Gaz'ı taktırdıgım yere götürdüm bilgisayara bağladılar bir sorun yok dediler ama hala devam ediyor. Düzenleyen : vsmall
arkadaşım geçmiş olsun öncelikle, forumda bu tip konular sık sık konuşuluyor, arama yaparak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır ama bu bazen 1 saat, bazen 1 gün bazen 1 hafta sürebilir
Teşekkür ederim yeni geldim servisten sorun bulamadılar ama kelebek bogazı gibi birseyden bahsettiler onun değiştirilmesi gerekebilirmiş biraz maliyetli bir iş sanırım ama fiyat 500 600 civarıymış yani bu parca bozulabilirmi onuda bilmiyorum ??? bıraktım servise bakalım ne olucak yarın arıyacaklar yandık galiba
servis işi çözerse parçayı dışardan daha ucuza bulursunuz, bir ustaya yaptırırsınız, servis yüksek fiyat çıkarırsa oonay vermeyin, para yook sonra yaptırırım deyip aracı alırsınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
iyi fikir bakalım bu aşkam araba orda kalıcak söküp bakıcaklar bende pek ihtimal vermiyorum ama cok yüksek derlerse alırım anahtarımı teşekkür ederim ilginize yarın gelişmelerden haberdar ederim sizleri iyi akşamlar
Bobinde arıza varmış önce onu değiştiricekler bakalım inş. öyledir şimdilik gelişmeler bunlar umarım faydalı olur cözülene kadar gelişmelerden haberdar edicem sizleri
Yeni gelişmeler ve fiyat arkdaşlar şimdi servisle konuştum düzeldi falan diyorlar değişen parçalar ve maliyet bobin buji + buji kablosu kelebek bogazı temizliği yapmışlar 200 TL test etmişler ama bende bi kullanayım bakalım yine haberdar edicem sizi inş. düzelmiştir.
merhabalar.rolanti sorunu genellikle bozuk bir parçada felan aranır ama şunu kaçırmamak lazım eğer gaz pedalı ayarsız,gaz teli v.b oda bu soruna yol açar bazen gaz pedalınaa basıp ayagınızı çektiğinizde takılma düzen bozuklukları olabilir bence bide buralara bir bakıp kontrol edin derim
Arkadaşlar rolanti sensörü değişicekmiş parçanın fiyatı 234 tl + işçilikmiş bakalım cözülürse bilgi vericem sizlere
değişecek bu parça mı? Accent ISC Aktuatörü / Rölanti Motoru (Milenyum) 143tl http://www.akparca.com/Accent-ISC-Aktuatoru-Rolanti-Motoru-Milenyum,PR-61.html bu parça ise boşuna 90 lira fazla ödemeyin, parçayı burdan alıp bir ustaya taktırın
aracımı hyundai aşiyan servise götürdüm bilgisayara bağlayıp bakmışlar beyin bir hata veriyormuş ama nedenini bulamamışlar lpg tesisatını sözktürüp getirin diyorlar 5. gün Çözüm yok....
sorunum cözüldü yapılan işlemler rolanti kelebegi diger adıyla kelebek sensörü temizlendi .manifolt sensörü degişti . Aracımın kendi beyni şoklandı gaz beyni bilgisayara baglandı şu anda mutluyum mutlusun mutlu nerde yaptırdım pendik keynarca ordu mahallesinde aslan oto ömer aslan 0535 524 64 98 uslatarın ustası teeşekkürler... Umarım tüm arkadaslara faydalı olur