Merhaba, aracımın tampon bölgesinde ufak tefek çizikler mevcut bu çizikleri gidermek için rötüş yapmayı düşünüyorum. Aracımın rengi kahverengi ve Hyundai i20 2017 model. Daha önce bu renge rötüş yapan oldu mu? Rengi nasıl tutturabilirim?
Rengi tutturma diye bir durum yok , arabanla oto boyacıya gidip , sürücü kapısı sütununda yazan boya kodundan boya yaptıracaksınız , boyayı fırçayla, çelikle kullanılacak şekilde de yaptırabilirsin , imkanları varsa sprey olarakta bastırabilirsin. Bunun dışında deneme yanılma veya şu renkle bu rengi karıştırma yoluyla tutturamazsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tabi ki arabanın koduna göre boya yaptırıp rötuş işlemini gerçekleştireceğim. Fakat bu boyaları direk arabaya uygulayınca aracın boyasına göre mat kalıyor. Bunu engelleyip renk tonunu nasıl tutturabilirim?
Ben zamanında çok uğraştım iyi bir boyacı varsa o yapar yoksa satan yer veya araç orijinal rengini tutturmak şans. Bi de benim araç yeşil zamanla solmalar oluyor depo kapağını söküp gitmişti usta 3-4 saat uğraşmıştı güzel de para almıştı kulakları çınlasın
Araç boya koduna göre boya hazırlat hocam. Rötuş yapacağın bölgeye derin ise 2 yada 3 kat süreceksin. En son kuruma işleminden sonra 1 numaralı zımpara ile sulu işlem yapacaksın. Ardından pasta cila işlem tmm. Zaten güneş görünce fark kalmıyor
Sürücü tarafı kapı iç kilit yerinin altında etiket şeklinde araca ait boya kodu mevcuttur. Bakarak öğrenebilirsiniz. Bu koda uygun boya seçenekleri internette satışları mevcuttur. Alarak görünmeyen bir noktada denemesini yapabilirsiniz.
Bilgisayarda yapılan boyalar tutmuyor tam olarak , boyacılarda kodlu açılmış kutu boya oluyor , o kutudan küçük bir kaba koyup veriyorlar. Kutu boyası daha garanti olur. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi