sayın abilerim güzel kardeşlerim. problem şuki bi türlü bi türlü derman bulamıyorum. araç gazlı 1.3 admire sabah ilk çalışmada gaz yemiyor.gaza geçince (10-15 saniye sonra) gaz yememe sorunu ortadan kalkıyor bu seferde rölantide sarsıntı oluyo manuel benzine geçiyorum gaz yememe olayı olmuyo aynı zamanda sarsıntıda olmuyo. gazı taktırdığım yere gittim iki kere anlamadılar ateşlemeeye baktır dediler baktırdım ateşlemede problem yok dediler. buji kablolarını değiştir dediler sordum 80 lira. düzeleceği garanti olsa değiştireceğim ama garantisi yok. sizce probelemim nedir ne yapmalıyım lütfen yardımlarınızı bekliyorum .
serdar bey forumda aradım taradım hepsini okudum ama milyon tane fikir var deneme yanılmayla çözecek imkana sahip değilim. onun için aynı olayı yaşamış ve problemi gidermiş arkadaşlardan yada sizin gibi çoşkun hocam gibi bilgili şahışların görüşleri benim için değerli placaktır.
Aynı problemin bir çok nedeni olabilir, deneme yanılmadan başka kendi yapabileceğinizbir şey yok.Nokta atış istiyorsanız OBD cihazı ile enjeksiyon değerleri kontrol edilmeli.
ODB cihazı nı nerede bulabilirim. servis te varmıdır. motor ustası sarsıntının nedenini tüp ayarı bozuk diyo. tüpcü ilk çalışma benzinde oluyo gazla alakası yok diyo. acaba sarsıntının nedeni gazv enjektörlerinden birisi arızalımı acaba. cünkü buji kablolarından birini çekince nasıl sarsıntı oluyosa cöyle sarsıntı oluyo araçda.
sarsıntıyı benzinde yapıyorsa lpgden önce benzinde sorunu çözmek lazım birde bu buji kablosu biraz pahalı sanki, birçok sitede 30-40 lira, bujilerle 80 lira tutmaz bence, en iyisi servise yada iyi bir ustaya gösterin, ona göre karar verin burda çok büyük parçacılar var, gidip parça araştırıp fiyat karşılaştıması yapabiliyoruz, ustanın parçasına mahkum değiliz, orda nsıldır bilmiyorum
coşkun hocam orjinal kablo 80 yansanayisi 45 dediler. bide sensörleri söylüyolar forumlarda onlarda aynı fiyatlarda olsa bi sürü sensör yekünde çok pahalıya gelirki bazılarını boş yere değiştirmek var. bilsemki arıza şu parçadan kaynaklanıyor diye 3e 5 e bakmadan meçbur değiştirecez ve kurtulacaz dertten. olayı çözen arkadaşalr lütfen yardımcı olsun..
tamamda bosch buji kablosu bile 80 lira, oldu olcak bosch lpg bujisi ve kablolarını alıp tümünü bosch yaparsınız şimdi bu sarsıntıyı sadece soğukken ve benzinde mi yapıyor, başka zaman yapmıyor mu, ısınınca benzinde sorun olmuyor mu yanii bosch car servisine gidin olmazsa, burda 1.3 lx aracı olan arkadaş sürekli gidiyor, çok memnun, bir çok ustanın bulamadığı arızaları bulup yapıyorlar
hocam sabah ilk çalışma da tek marşda alıyo ama gaza basınca devir düşüyo araç bayılıyo stop edecekmiş gibi oluyo. motor ısınıpda gaza geçince problem kalmıyo. bi süre sonra motor sarsıntılı çalışıyo .(buji kablolarından birini çekince nasıl çalışıyosa öyle) bazaen düzeliyo gibi oluyo ama düzelmiyo. sarsıntı varken manuel olarakbenzine geçiyorum sarsıntı kalmıyo. motor ustası ozaman diyoki ateşlemede yada buji kablosunda problem olsa benzindede aynı olayı yapar diyo. bence haklı. bide sanayi ile evimin arası 16 km. sanayiye gidene kadar problem düzelmiş gibi oluyo ve ustalara problemi tam olarakgösteremiyorum.
bu arada tüpün markası landirenzo enjektör arızalıysa ayvayı yedik demektir. tek olarak değiştirmiyolarmış dördü birden değişitomuş oda 700tl diyolar.eğer öyle olursa sıfırdan atiker taktırmak daha mantıklı sanırım. 2 garantisi de cabası olur..
Önceki aracımızda landi renzo siyah enjektörü, tek olarak değiştirdik. siz akşamdan akü kutup başını sökün.
serdarbey dün nöbetçiydim mesajınızı bu sabah gördüm.pazar günü yine nöbetçiyim asker olduğumuzdan dolayı malum nöbet 24 saat. pazar günü akü kutup başını o zaman sökerim. sonraki işlem ne olacak..
Akü kutup başını bir gece sökülü bırakırsanız ve ertesi gün taktığınızda sorunsuz çalışırsa yapılan gaz ayarı problemli, gaz ayarı yaptırmanız gerekecek. Eğer sorun devam ederse; Benzin pompası, Depo Kapağı, Geri besleme valfi, kanister sistemleri kontrol edilmeli.
ilk önce benzindeki sorunun giderilmesi gerekiyor. Bununla birlikte yapılacak kalibrasyondan sonra gaz'da sorun devam ediyorsa enjektörler dediğiniz gibi tıkanmış olabilir.
Hmm . şöyle bi şey daha söylesem size. aracı son 5 km benzinle kullandığımda ve stop ettiğimde ,ertesi gün hiç problemsiz çalıştı ve sonra manuel olarak lpg ye geçtim. problem yaşamadım benim büyük problemim lpg de sarsıntılı çalışma. ilginize teşekkür ederim . tecrübeleriniz sayesindeen az masrafla atlatmak istiyorum sorunu. yoksa deneme yanılmayla arabayı yeniliycez buda memur maaşıyla çok zor.
serdar bey kutup başı söküldü. gaz ayarına gidildi. bilgisayarda enjektör hatası çıktı. usta enjektörlerin önündeki plastik kapakları çıkardı ve bi saplama vasıtasıyla enjektörlerin önüne doğru çekiçle vurarak itekledi sönra bi ayar çekjekti şimdilik düzeldi. tek enjektör değişimi olur ama diğerleri de bozulur hepsinin değişimini tavsiye ediyoruz dediler. araç tekleyene kadar böyle dewam et sonra gelirsin değişiriz 1 enjektörü dediler. olmadı hepsini değişiriz dediler. fiyatı 4 enjektör 400 -450 diyorlar. kdv dahil 700 civarı deiyolar. bende bunun üzerine sıfırdan atiker düşünüyorum ne dersiniz.