slm coşkun bey ve degerli forum üyelerimiz malumunuz bendede 1993 1.6 düz vites elantra doch motor var arabamı seviyorum kasası çok düzgün orjinal bi araç sorununu giderip binmeyi düşünüyorum. arabamda rölanti sorunu var ve ilk çlıştırmada 2 ci kontakda alıyor hafif benzin kokusugeliyor. çoskun beyin ömer beyin teknik çözümlerini okudum tşkelr onları deneycegim tabi izmitde usta bulursam bulamazsaamda ya adapazarı yada istanbul gidicem izmitde ne malzeme nede teknik usta var sizin bilgilerinizi, verince boş boş bakıyorlar .siz diyeceksiniz ki servise git onuda yaaptım neyse onu hiç açmayalım . lütfen sizden istedigim bu sorunu çözecek izmitde adam yokmu inanın yeterli parça olsa kendim yapacam bende teknisyenim oto degil ama elimden bişiler gelir. saygılar
yaptıklarım 1-ateşleme bobini degiştirdim. 2-cihaza takdırdım ustada 2 arıza veriyor hava akış senserü -su sensörü 3- sente ayarı yarın kontrol edilecek 4-hava filitre borusu bantlanmıştı düzeltim kelepçeleri yeniledim snırım kaçak yok bunları yaptıktan sonra az biraz araba daha iyi çalışmaya başladı ama rölantide yinede rax var
bu arada takdırdıgım cihaz ne derecede güvenli bilmiyorum serviste baktırmadım cihazla gitigimde servise hava akış senserü 1650 tl deyince kaçtım 3-5 parca degişse heralde arabayı orda bırakmak gerekecekti ...
bana rölanti sistemindeki rölanti arızası yapabilcek parcaların fotolarını gönderirseniz işe malzeme degiştirerek çözmeye çalışacam
Verdiğiniz bilgiler gereği , en hızlı çözüm , Hiscan sonunda belirlenen hava akış sensörü ve su sensörü arızası. Hava akış sensörü incelenmesi, triger sente ayarının kontrol edilmesi gerekir. ateşlemiyi ve çabuk çalışmayı etkileyen en önemli etkenler bujiler ve buji kablolarıdır. unutmayalım... http://www.upload.tc/download/10279/elantra_90-94_eng.rar.html servis manuelini indirip incelemenizi tavsiye edeceğm. Dil ENG. Düzenleyen : Ogun
ogun bey bu hava akış (AIR FLOW sensörü) serviste 1600 tl eyer bu arızalı ise bunu almak için başka alternatif varmı başka model veya başka arabada varmı benzeyeni muadili yada tamiri varmı NAYAPABİLİRİM ikinci ele güven olurmu
umarım benim yaptığım hatayı yapmamışsınızdır... yani 97 oktan benzin koymamışsınızdır... bende çok ustaya gösterdim.. almanyadan yeğenim geldi ondada laptop var bağladı bilgisayara hiçbişey bulamadı.... en sonunda yine coşkun abinin aklına geldi... bende iyi olur diye araba rahatlar diye 97 oktan koydum... araba 3 buji çalışıyo benzin kokusundan duramıyosun rolantiyi ayarlayamıyo. ışıklarda durucağın zaman debriyaja basıp boşa alır almaz stop ediyo.... sizin sorunlarda böylemi... ??
yok okadar deyil stop etmiyor rax salınım var ilk çalıştırmalarda çok az benzin kokusu geliyor ama yinede yararlı oldununuz inanın 97 oktan kullanılmadıgını bilmiyodum bu kadar etkili olurmu hayret. birde lpg takdırmayı düşünüyorum sorunum azalırmı acabaca üstatlarım
heralde bu rölanti sorunu hyundailerde müzmin bir konu çözümü argeyi hyundai araştırması lazım ilgiler bu şikayetleri hiç önemsemiyorlarmı acaba diyer arabalarımda bu sorunu yaşamamıştım olduysada kısa ve basit çözümlendi
sonunda rolanti arızamı yusuf usta egemen oto hyundai özel servşisi çözdü şimdi arabam ok gibi oldu müdahale olarak hava akıs sensöründe bir kablo kopmuş ayrıva su sensörü degiştirdi ve sente ayarını kontrol etti ateşlemeyi kontrol etti ölçtü vala helel olsun çok güzel oldu motoru arabamın kocaeliden arkadaşlara derimki reklam olmazsa tabi yusuf usta kocaelide hyundaicidi bunun bilin : sitede yöneticilerimize ve yardımcı olan tüm forum arkadaşlarımza tşkler
Geçmiş olsun, memnun kaldığınız yeri tavsiye etmeniz reklama girmez.Heleki iyi ustalatın zor bulunduğu bir dönemde.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
slm arkadaşlar ben de i30 1.4 lpg versiyonundan aldım.2 aylık 6000 km deyiz.araç daha yeniyken marş motorundan ses geliyodu değiştirdiler. şimdi motor sıcakken çalıştırdığınızda stop ediyor.rolantiyi sabitleyemiyor.ancak çalıştığında bir defa ara gaz verdiğinizde düzgün çalışıyo. servise gittik rolanti tutucu dediler değişti olmadı hava benzin filetreleri kontrol edildi olmadı benzin deposunu söktüler olmadı.bilgisayara bağladılar olmadı.en son araç lpg de çalıştığı için olabilir deyip geçiştirdiler. şimdi ne yapmalıım bu konuda beni bilgilendirriseniz sevinirim...acaba neden yapıyodur ve nasıl düzelir...şimdiden tşkler.. özel servisede baktırmalımıyız...sıkıntı olurmu?
merhaba arkadaşlar benim rolenti sorunum fakat biraz farklı arabayı ilk çalıştırdığımda benzinde devir 2000 de çalışıyor sonradan (enjeksiyonlu) gaza geçince yine sıkıntı yok devir 2000 de bir müthet daha sonra 1000 e düşüyor bayağı bir yol gittikten sonra yada motor fan çalışmaya yakınsa devir düşüp yükseliyor 100 ile 1000 arasında istop edecek gibi oluyor bazende istop ediyor fakat bunu her zaman yapmıyor bazen acaba sizlerinde başına geldimi böyle bir şey...