Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

rölanti sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ramyu tarafından 20 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba forum arkadaşlarım: Hepinize iyi çalışmalar. Benim 1993 Sonata 2000 16v gls aracım var ve sorunum daha öncede yazmıştım ustalara da götürdüm rölantiyi bir türlü tutturamadılar.Ben ayarlıyorum bir oluyor bir olmuyor Sabahları benzinde güç çalışıyor lpg de sorun yok ama lpg ye geçince araç 2100 deviri vuruyor ısınınca en az 1300-1500 arası oluyorbiraz gazı biraz havayı kısıyorum 800-1000 arası oluyor ama araba titriyor ve patır patır çalışıyor.Yokuş aşağı inerken boşa alınca arabayı 900-1000 dv de iken devir 150-200 iniyor ve araç stop ediyor en az bi 70tl vermişimdir lpg cilere ayar için usta ayarlıyor abi bu arabaya hava girmiyor diyip havayı ve gazı açıyor 3-4 gün iyi sora aynı ama o 3-4 günde yakıtın içine ediyor önceleri lpg 1.51 tl iken 10 liralık gazla 60-65 km gidiyordum e şimdi 40-45 lpg de 1.69tl bu kadar fark etmemesi lazım, ve ayrıca hala rölantim dengesiz lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.TEŞEKKÜRLER

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. ixir-21

ixir-21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rölanti problemiyle benimde başım çok ağırmıştı çözümü bulmak 11 ayı buldu bendeki sıkıntı araç lpgye geçtikten sonra vitesi boşa attığımda araç rölantide beklerken ve debriyaja bastığımda araç stop ediyordu bunün üzerinebilgisayar ayarı ve gaz kelebeği temizliği buji değişimi regülatör ayarı ve regülatör değişimi yapıldı ama çözüm gaz enjektörlerini manifolda en yakın noktaya taktırmakla oldu servisler kolay montaj için enjektörleri en rahat yere takıyorlar ama manifolda yakın takılan enjektörlerle yaklaşık 6 aydır hiçbir sıkıntı yaşamadım bence bi baktırın
    Düzenleyen : ixir-21

4. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler aracım düz vites araçenjeksiyonlu fakat lpg sistemim sıralı değil ama bunu sorun olmayacağını söyleyen birçok usta var hepsinin tek ortak noktası sıralı olursa az yakar ve çekişi artar ama bunlar bende zaten var yani 180-190 krş yakıyor çekişide normal ama dediğim gibi rölantiii kafayı yeirecek cinsten.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu olay LPG 'de oluyorsa rölanti motorunda problem var, sadece benzinde oluyorsa araç sensörlerinde problem var.

6. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SERDAR by sağolun ama benim aracımda rolanti motoru varmı o ne ve nerde bulunur peki bu aracın gösterge panelindeki ısı gösterge müşürü ile alakalı birşeymi

7. mehmet83

mehmet83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4g63 Mitsubishi motor bunun küçük kardeşi 4g61 rölantisi genelde bozuk lpg hariç benzin için şikayetlerinizi yazarsanız bir yorum yapabilirim ama lpg için ayrı bir olay bilemem

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok teşekkür ederim serdar bey bu kadar hızlı,ayrıntılı ve net cevap, sonuçları yazarım ama ne gibi sorunu olabilir onada yardımcı olursanız sevinirim sağlıcakla kalın saygılar.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbul da olsaydım ilk yapacağım iş sizin yanınıza gelmek olurdu.Benimde orada bacanağım var motor ustasıdır kendisi onada uğrardım ama malesef tamamen duygusal bir durum.İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey iyi akşamlar: ben aracımı bir lpg ve karbüratörcüye gösterdim lpg ayarı yapan usta aracın arızasının ( resimde gösterdiğinizrölanti ayar vidası ) olan ilgili bölümde olduğunu ve temizlenmesi gerektiğini söyledi ve karbüratör ustasına temizlettim tekrar gaz ayarı yaptırdım ama herşey eskisi gibi. Rölanti motorunun soketini çıkartınca rölanti düşüyor fakat çok fark etmiyor yani 1600 den 1400-1450 gibi rakamlara düşüyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Nerden kaynaklanır anlamadık. Aracın motoru 16000km önce yapılmış olarak almıştım önemliyse değişen parçaların bir listesi elimde yazabilirim. Saygılar...

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı bayramlar ; Şaşırdım serdar bey sağolun tekrar tekrar teşekkürler. Sabahları ilk çalıştırma malum benzinle oluyor fakat 3-4 marş ta ancak çalışıyor ve 2000 d ayarlandığı için lpg ye geçiyor iki türlüde araç hırhır lı çalışıyor. çekiş normal iyi yani

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Beyinde problem olabilir. Aracınızın arıza lambası aktif mi? Kontağı açtığınızda bir süre yanıp sonra sönüyor mu?

17. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 93 model arıza lambası varmıdır özür dilerim bilmemde şirketin opel corsa da var ama bunda yanıp sonra sönen lamba görmedim serdar bey, beyin derken lpg beynimi acaba

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok araç beyni. Aynı araçtan bulup söküp test etmek lazım. Arıza lambası olayına bakıcam birazdan yazarım.

19. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim ayrıca messenger dan konuşabilirmiyiz

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    burdan yazarsak daha iyi olacak, ilerde benzer sorun yaşayan üyelerimizde faydalanır.

Aracınızda "Check Engine" lambası var.

Öncelikle bu lambanın ampülü değişmeli, büyük ihtimalle dökülmüştür. Eğer yanarsa sorununuz araç beyni yada sensörlerinde.

Bu Sayfayı Paylaş