Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rölanti problemim çözüldü

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda d_gokmen79 tarafından 13 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. d_gokmen79

d_gokmen79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun.
    Arabayı alalı 5 ay oldu aldığımdan beri çözemediğim rölanti problemimi bugün çözdük.Arabam 2000-2500 devir rölantide çalışıyordu. Bir türlü bunu aşağıyadüşüremedik.Tabi araba otomatik olunca bu da bana sıkıntı veriyordu. Ayrıca 10 litre benzinle 50 km gidiyordum. Arabayı göstermediğim yer kalmadı. Servis de dahil. Herkez bir şeyler diyordu.kimi rölanti ayarlayıcısı diyor kimi de araban çok ellenmiş bu adam olmaz vs. seyler söylüyorlardı. Hyundai servisinde bilgisayara girince ısı sensörü arızalı -6 c gösteriyor dediler bu da jikleyi devde dışı bırakmıyormuş. Ama tabi gene çözüm üretmek yok. Sadece söylüyorlar. Neyse geçen sanayi de sohbet ederken benim lada ya bakan motorcu arkadaş geldi. Konu açıldı motora baktı ve bu arabada iptal edilen bazı yerler var (bağaz kelebeğinin altında inci su boruları geçen yer ve ayrıca bir de soket giriyor)normalde bunlardan sıcak su geçiip enjeksyon sistemini ısıtır deyince kafa dank etti. -6 c gösterip jikleyi kapatmama sebebi bu olabir dedik. Neyse ki tam o sırada yan dükyana sonata geldi. Aynı motor onun bağlantılarına baktık benim arabayı ona göre bağladık. Gene rolanti aynı. Arkadaş baktı t boru tıkalı içindeki pisliği temizleyip takınca araba az rölantiden stop etti :) her şeyi ayarladık sanırım yakıt da normale döndü 10 lt benzin 70 km oldu daha benzin var. Yakıt ve rölanti problemi olan arkadaşlar dediğim yeri bir kontrol etsinler. Belki faydasını görürler.

2. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler...

3. d_gokmen79

d_gokmen79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben teşekkür ederim coşkun bey

4. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    nerde burası kardeş aynı sorun bende var araba sabahları 3000 de çalışıyor sonra normaledönüyor

Bu Sayfayı Paylaş