Merhabalar arkadaşlar aracım 2012 Elantra aracımda yaz ayları da dahil olmak üzere sabah ilk çalıştırma da 2 sorun yaşıyorum daha doğrusu sorun olduğunu düşünüyorum bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa çok sevinirim. 1- aracım ilk çalıştırmada bazen kendi kendine sanki gaz veriyormuş gibi devr 3-4 kez düşüyor yükseliyor sonra 2 bin devir de sabit kalıyor Bu bir sorun mudur neden yapan ? 2- ilk çalıştırma da 2 bin devire çıkıyor sonra araç rölanti ye düsüyor ama sesten anlamak çok dikkat istiyor. Yine araç sesli çalışıyor vitese geçene kadar vitese geçtikten sonra normale dönüyor. Birde rölantiye düştüğünde devir 1000 in üzerinde oluyor hatta bazen araç LPG ye geçiyor 7-8 dakika sonra bin devirin altına düşüyor. Rölanti yüksek diye ustaya götürdüğümde bunların rolantisi ayarlanmıyor diyerek beni başından savdı. Bunlar problemmidir yoksa normalmi aracim normalde p ve n Konumunda aşırı sessizken rölantiye düştüğünde bile ilk çalıştırma da sesli çalışıyor . Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rolanti valfinizi söküp kontrol edin.Kılcal catlak var ise bundan dolayı yapabilir.Çatlak varsa değişim şart.Sökmüşken temizliğini de yapmayı unutmayın.
Teşekkür ederim pek böyle şeylere elim yatkın değildir bir ustaya götürüp kontrol ettireceğim Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam teşekkürler ama benim sorunum bu değil araç ilk çalıştığında devir baya yüksek oluyor rölantiye düştüğünde bile 1000 devirin üzerinde kalıyor bazende çalıştırma da devirde silkelenme yapıyor ama gaz yememe sorunum yok Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aku kutup basini sokulu birakin, lpg ayarindan yapabiliyor ayni sorunu. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam araç henüz benzindeyken bu sorunu yapıyor yine de etkiler mi ? Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gaz kelebeği temizlğini çoğu motor ustası yapabilir. servis de yapar. youtube vdeolarını izlerseniz nasıl bir parça olduğunu görürsünüz. ingilizcesi "throttle body"