Merhaba arkadaşlar, Ağustos ayının sonunda 2010 model accent era 1.5 crdi vgt style sports modeli satın aldım. Aracımın kitapçığına baktığımda herhangi bi rodaj(motor açma) devresi olmadığını normal kullanılması gerektiğini yazıryor ve bunun doğru olduğunu çevremde söyleyenler de var; ancak servis de dahil olmak üzere bi süre yüksek devirlerde kullanıp motorun açılması gerektiği aksi halde ilerleyen günlerde daha az çekip daha çok yakıt tüketeceğini söyleyenler de çok. Bu konuda bilgisi olan arkaşlar varsa hangisinin doğru olduğunu eğer motoru açmam gerekiyorsa bunu en uygun şekilde, motora en az zarar vererek nasıl yapmam gerektiği ve bunun gerçekleştiğini nasıl anlayabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlk önce hayırlısı olsun kazasız belasız günlerde binin arabanıza.Benimde bildiğim kadarıyla artık arabalar fabrikadan rodajlı çıkıyor yani şimdi çıkıp arabayı 200 km hızla kullan birşey olmaz ama ben yinede senin yerinde olsam kii bende öyle yaptım herhalde bu alışkanlık olsa gerek https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifilk 3000km 90 ila 100km geçmemeye özen gözterdim şimdi pişmanda değilim aracım 1,4 isteğim zaman 200km vururum arabayı km ise 0,20 ila 0,23 arası yakıyor.Eskiler şunu derdi ilk 3000km 90 /100km geçmemenin nedeni piston sekmanları blokta yer yapısın dönmesin derlerdi bende hala buna uyum sağlamaya çalışıyorum her sıfır araç kullandığımda.
ben de aracımı haziran'da aldım sadece ilk hafta 1000 km yapana kadar 90-100 kullandım, çok aşırı yüklenme yapmadım. 1000 km'den sonra epey bihız denemesi yaptık 200-205 km arası hızlara kadar çıktık genelde devrinde kullanırım aracı amaözellikle 2000-4000 km'ler arasıyüksek devirlerde kullandım,şu an 10000 km oldu aracım, yürüyen aksamında, motorunda vs.hiç bir problem görünmüyor serilik bakımından da problem yok gibi.. merak ediyorum bende acaba dediğiniz gibi 3000 km'lere kadar hiç zorlamamış olsam fark olurmuydu (serilik bakımından) Düzenleyen : 10ur
selcukesen aramıza hoşgeldiniz.. aracınız da hayırlı olsun.. kazasız belasız ve tabiki cezasız kullanmak nasip olsun inşallah .) Aracı alırken yetkili servisdeki sorumlu da bana aracın rödaj süresi yoktur dedi.. eskidendi o rödaj devresi vs. diye bahsetmişti. ama bence siz rödaj hakkında daha kesin bilgilere sahip olduktan sonra kullanımı ona göre yapın.. benim diğer merak ettiğim konu 1.5 sport sytle modelinizde spoiler varmı? ve sunroof Düzenleyen : 10ur
ilgilenen arkadaşların hepsine teşekkür ederim. Hayırlı dilekleriniz için de ALLAH razı olsun. Spoiler soran arkadaşım, spoiler aksesuar olarak satılı orjinalinde yok.
güle güle kullanı. Rodaj yok ama motor temiz olduğu için başlarda bir hayli çok yakacaktır. çok devire çıkmayın derim az sabır. benimki 8000de daha ancak yavaş yavaş oturuyor benzin harcaması
hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin ilk 2000 km 100 km hızı geçme vites geçişlerinde arabayı yorma veya dip gaz veripte vites büyütme ani kalkışlar yapma yani narin kullan yeter
benimde aracım şu an 10 000 de ilk 1000 kilometre zorlamadım ama daha sonra yüksek devirlere çıktım yakıtı giderek düştü