Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rezönans kutusu düştü?

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ankakusu tarafından 21 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. ankakusu

ankakusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet canik
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar merhabalar. Yolda Giderken arabanın altından bir parça düştü. Girişi olan falan siyah renkli. Belliki içine su veya yağ falan girmiyor çünkü kuruydu içi. Ne olduğnu anlamadım üzrinde 29190-1c100 pp+t20% falan yazıyordu. Araştırdım rezonansmış adı. Bagaja attım eve geldim. Nedir bu acilen yaptırmalıyım bilen arkadaş varmı.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hava filtresi emiş sesini azaltan bir parça o benim bildiğim, kırılmamışsa onu yerine takın, çünki söküldüğü delikten içeri toz pislik motora girer.29190-1c100 parça kodu zaten >pp< yazısı bu parçanın polipropilen malzemeden yapıldığını gösterir

Bu parça kırılmışsa motora haberiniz olmadan bir müdahale olmuş olabilir kar suyu girmesi kedi girmesi gibi kontrol etmek lazım.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    rezonans'ın emiş sesini nasıl azaltıyor ki.? biz ışığın yayılması esnasındaki titreşimlerin rezonansını filan görmüştük. bildiğim salınım frekans ile ilgili bir şeydi.

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    rezonans bir fizik terimi, fizikte beni bir yerde aşar, rezonansın çeşitleri var, mesele fizik olunca işin içinde ışık ses ve maddede olabilir demekki, fizik işte ya.

Motordaki rezonatör emiş sesini azaltmak için desek, eksoz susturucusuda bir çeşit anti-rezonans icattır desek. Ses dalga dalga yayılır önüne engel konunca yön değiştirir, yön değiştirince sesin frekansı da değişir diyebilsek.

Bu plastik kutu nasıl düştü yere Yusuf bir tane kimse merak etmiyormu ya? :)

getz in hava filtre kapağını temiz bir yerde aç motoru çalıştır gaz ver rezonansın kralını gör derim bu sesten mahrum kalma:) sonra kapağı yerine tak tabi toz girmesin, subaru boksörü gibi ötüyor. Bir sefere mahsus dene bi

<<bülent>> bunu beğendi.
  6. ankakusu

ankakusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet canik
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    valla kaza yaptım sarsıntıdan düştü herhalde. yani beni sanayiye kadar götütür anladığım kadarıyla. iyi o zaman :)

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hee anladım. elektrik alan, manyetik alanı; manyetik alan, elektrik alanı oluşturuyordu. bu da birbirinin rezonansı mı oluyordu neydi.
    birde madem bu parça o sesi kesiyor millet neden açık hava filtresi kullanıyor ses çıksın diye bu parçayı söksünler yerine bir kapak uydursunlar tertemiz iş.

vida yerleri kırılıp düştü desem parça büyük motorda o kadar boşluk yok geçip aşağı düşmez kolay kolay ama alt tarafta bir yerde ise değişir tabi.

8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    geçmiş olsun, sanayiye gitmeden kaputu açıp soğutma suyu miktarını ve yağ seviyesini kontrol edin yola öyle çıkın. Yolda hararet falan olmasın eğer radyatörde ezilme kırık olmuşsa su kaçağı olduysa

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu tip parçalarla oynamak iyi değil motora kaput arasında soğuk hava girişi sağlıyor bir yerde ve dışarıdan çekilen havayı redüksiyona sokuyor uyarlıyor falan, oynanırsa performans düşebilir, açık hava filtresinin sıcak yere konumlandırılması hatalı takılması misali gibi. Arkadaşın 106 sında açık filtre külbütörün üzerinde motorun sıcağını çekmekle beraber kauçuk ince düz hortum sayesinde gaza basarkende hortumu büzerek bolbol beygir kaybediyor fazla yakıyor, geçen ona dedim bakalım düzeltecekmi.

Ford ların hava hortumu içinde sabit dönmeyen pervane gibi plastik bir parça var havayı dönerek hortum gibi içeri almak için. Damacanadan akan suyu düşün damacanayı döndürerek boşaltınca su girdap hortumu yapıyor düz ve hızlı boşalıyor, ama direk boca edince löp löp zıplayarak boşalıyor.

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geri geri giderken mi dustu ? Normal seyir halinde benimki dusse, alttan kayar gider farkina bile varmazdim.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    anladığım kadarı ile motor içine giren havayı stabil bir şekilde çekmeye yarıyor, hava boşluğu veya yüksek basıncın oluşturduğu sesi kesiyor, uçağın/hızlı trenin motordan çok rüzgar sesi çıkarması gibi.

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    açık hava filtresi takmış gibi ses çıkıyordur şimdi :) zaten açık hava filtresi ses yapmaz, rezanatörsüzlük ses yapar ;)

Bu Sayfayı Paylaş