Arkadaşlar sıfır araba alıdığımızda ödenen vergileri araştırırken 2000cc ve üzeri araçlar için toplam verginin %110 gibi bir rakam olduğunu okudum. Bunun üzerine küçük bir kaşılaştırma yaptım. Hyundai Genesis Coupe'nin buradaki satış fiyatı 84.000 TL miş... Sonra www.hyundaiusa.com dan baktım, orada TL'ye vurulunca aşağı yukarı 40.000 TL küsür gibi bir fiyat çıkıyor. Aradaki farkı görünce resmen ağzım açık kaldı. Biz burada 84.000 TL'ye bir tane araba alırken, elin adamı orda 40.000 TL'ye alıyor. Hatta isterse aynı arabadan "2" tane alsa bile 4000 TL de cebine kalıyor. Yani bizi kaz gibi yoluyorlar desem yanlış olmaz sanırım...
2000 cc üstü araçlardan alınan vergi en son %130 du. Yani 2 katından fazla vergi alıyorlar. Tabi bu sadece ÖTV. Birde ÖTV katılan fiyat üstünden KDV alıyolar %18, yani herhalde sadece güzel ülkemde vardır VERGİNİN VERGİSİ...
Valla güzel yurdumda benzin 5 liraya yaklaşmışken arabaların vergisini düşünmek için biraz erken inş. bizde birgün normal vergilerle vergilendirilebiliriz...