S.a arkadaslar bu renk milenyumlarda boya solmasi veya gunes yanigi olusabiliyor mu onu ogrenmek istiyorum aracimin rengini seviyorum aracta iki parca lokal boya var sol arka kapi ve sol arka çamurluk. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakim yapilmayan her renk solmaya ve yanmaya mahkumdur. Fakat bazi renkler daha cabuk zarar goruyor D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Koyu renkler özellikle siyaha yakın olanlar güneş ışığını daha çok çektikleri için yanık oluşuyor. İlk olarak vernik atması devamında renkte solma oluyor. Sizin mavi renk benim getzten sanki bir ton daha koyu gibi yada benimki biraz daha fazla solmuş gibi geldi şimdi bana.
bakım yapılmazsa evet.. Özellikle sıcak bölgelerde metalik mavi ve bal köpüğü accentlerde güneş yanığı, vernik atması gözlenebiliyor
2 arabam oldu ikiside sizin arabadan koyu lacivert yumurta kasa accenttimde vernik yaniginin krali vardi. Simdiki elantramda sukur sorun yok elden geldigince bakimini yapmaya calisiyorum. Ne kadar temiz bakarsaniz ve pasta cila isini arada bir de olsa yaparsaniz sizin icin iyi olur. Tabi imkan varsa yazin ogpen sicagini kisinda buzlu ayazli geceleri ustu nispeten kapali bir yerde tutsaniz o bile kar araba icin. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bu tarz renklerde solma görülebiliyor. Bende koyu mavi nissan vardı her yıl düzenli pasta cila yaparak arabayı yanmadan vs. korumaya çalışıyordum fakat pek bir işe yaradığı söylenemezdi. Siz yine de düzenli bakımlarınızı yaparak az da olsa önleyebilirsiniz.
Yanliz bu arac 15 yillik hic solma olmamis tavanda vs sadece sol arka kapi ve camurluk local boyali. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Slm lar metalik boyalar da malesef vernik atması ve boya solması ya da güneş yanıgı nasıl isimlendirirseniz artık bu g,b, durum lar oluyor boya koruma ve mümkün mertebe direkt güneş ışıgı almayan kapalı garaj gölge(bu arada kuş pisligine dikkat) vs yerlerde tutarak bu sorunu geciktireblirsiniz ben sırf bu yüzden opak boyaları özellikle beyaz renk araba almaya özen gösteriyorum saygılar...
olabildiğince güneşten ve kardan kaçının. temiz bir pasta cila boya koruma yaptırın ve kuş pisliklerini anında silin gerisi Allahtan...
Yanliz arac 15 yillik solma acilma olmamis boya 2 parcasinda var ve degiseni yok. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Slm lar canınızı sıkmak istemem ama belkide güneş yanıgı başlamak üzerede olablir bu zamana kadar iyi saklanmıştır bundan sonra olur neticede istisnalar hariç hiçbirimiz 2. el alırken garantili araba almıyoruz bence sen mümkün mertebe güneş vs etkilerden korumaya bak inşaallah bi olumsuzluk yaşamazsın gerisi kısmet neticede er yada geç birinde olabilecek sorun bunlar aslında belli yaştan sonra boya olayına çok takmamak lazım bence saygılar...+