Geçtiğimiz senelerde 1.6dci 130hp motorundan sonra şimdi ise yeni bi-turbo 1.6dci 160hp motorlarını tanıttı Renault %25 daha fazla yakıt tasarrufu sunduğunu ve 2.0'ın hissini verdiğini ileten Renault, bu konuda bayağı iddialı..
%25 baya iddalı bir rakam. renault dci motorlar ekonomik ti şimdi baya bir ekonomik ve performanslı olacak sanırım
motor teknojisinde belkide yenibir dönem açacak ama dci'yı geliştirdiği kadar süspansiyonlarınıda geliştirse iyi olacak
Renault F1 rakipleri kadar güçlü olmayan bir motor ancak oldukça başarılı bir şase+gövde tasarımı ile çok başarılı olmuştu.Yıllarca Williams Renault ve son dönemdede Redbul Renault ile kendini ispat etti.Nigel MANSELL Ayrton SENNA döneminden beri F1 Juha KANNKUNEN döneminden beride aralıklı olarak WRC takip ederim.F1 Renault motor departmanına çok şey kattı.Hyundaide artık WRC geri döndü bir aralar yine bizim Milenyum kasa tabir ettiğimiz kasa ile Armin SCHWARZ pilotajında yarışmış ve bırakmıştı.Kesinlikle Hyundai WRC bırakmamalı bu tip organizasyonlar prestij ve gelişim açısından çok fayda sağlıyor.
Euro 5 emisyonları karşısında mağlup olursa yada aktarma organları o gücü sadece kağıt üzerinde gösterebilir. Renault Fransız kimliğinden arınmadığı sürece hususi kullanıcılara yönelik benzin + turbolu motorlu araçları galerilerinde sergilemekle kalır. Dize araçlarını zaten çok az yaktığı için şirket vb kuruluşlar kapıyor.
Önümüzdeki günlerde Lotus mühendisliğinden faydalanarak süspansiyonada el atacaklardır sanırım.malûm F1 de Proton'un Lotusuyla beraber yol alıyorlar. Tapatalk