Olay 1 ay önce Ayvalıkta yaşanmıştır. Bizzat ben şahitim. Aile dostumuz 3 yıl önce almış olduğu 2005 clio sedan 66.000 km deki aracını uzun yıllar kullanmak için 2 ay önce İzmir mais yetkili servisinde yaklaşık 1.800 Lira karşılığında aracının tüm ağır bakımlarımı yaptırmış olup bir çok parçası yetkililer tarafından uygun bulunarak değişmiştir. Fren disk balataları ve şarj dinamosu gibi parçalarda buna dahil. --------------------------------------------Burayı lütfen dikkatli okuyun----------------------------------------- Ancak araç geçen ay değiştikleri parçanın fabrika üretim hatasından dolayı (ispatlandı) PARK HALİNDE DURDUK YERE KONTAK YAPARAK YANMIŞTIR. Araç liman otoparkında (halka açık yerde) park halinde olduğu için Limanın acil durum butonuyla itfaiye 2 dk içerisinde olay yerine gelerek ve Kaputu kırarak yangına müdahale etmiştir. Yangının çıkış noktası olarak şarj dinamosu gösterilmiş ve adli makamlarca onaylanmıştır. Araç İzmir Mais yetkili servisine çekilmiş ancak hiçbir müdahale edilmeden 1 vidası bile sökülmeden 1 aydır yatmaktadır. Parçanın 2 yıl garantili olduğunu düşünürseniz bu fabrikanı yani Renault un hatasıdır. Ancak firma araç sahiplerini 1 aydır olayamaktadır. Durumu İstanbula bildirdiğini söyleyerek inceleme ekiplerinin geleceğini söylerek yada oyalayarak insanları madur etmektedir. Aracın şu an ki orjinal parçaları ile masrafı : 9.000 Türk lirası olup aracın gerçek değeri : 16.000 - 17.000 liradır. Servis şu an araca 8 000 lira teklif etmektedir !*'^+ Bu arada şunu belirtmek isterim İtfaiye , bilirkişi ve adli raporlar şu an tam ve yetkililerin elinde ancak hiçbir şey yapılmıyor. Yangının çıkış yeri olarak yeni takılan şarj dinamosu belirtildi. Servisin yetkili servisin var olma nedeni nedir ? Aracın garantili ve yetkili ellerce bakımının yapılması değil midir ?. Nerede garanti nerede yetki güvence ???
Türkiye'de tükeci olmak üreticilerin için yolunacak kaz olmak demektir. Devlet vatandaşını gözetmiyor ki tüketici kanunları tüketiciyi korumaktan ziyade üreticinin yanında. Bu durum Avrupa veya amerika'da olmuş olsa firma olayın duyulmaması için elinden geleni yapardı ama türkiye'de sorun değil. Geçmiş arkadaşınıza yapıla bilecek en iyi yol mahkeme artık o da ne kadar sürer allah bilir ama lehte sonuçlanacağı kesin gibi sonuçta itfaiye raporu var ve servis faturaları ile de parça değişimi belgeleniyor.
Servis o araci tepeden tirnaga yenileyerek sahibine teslim eder. servis aracin eder fiyatini verip araci kendi stoguna alir. servis isi parca uretici firmaya atar, is b..ka sarar mzhkene uzar gider Servis ben almam yapmam der yokusasurer mahkemeye gider Arac kaskolu ise arac sahibi kasko ile konusup kaskodan aracini yaptirir. Kasko parasini soke soke servis yada fabrikadan alir.
Gerçekte olan = Servis Merkezden haber bekliyoruz incelenecek bursadan ekspertiz gelecek der ve başından savar
Şimdi servis işten sıyrılır nasılmı ? Parçayı ben üretmiyorum sadece montajını yapıyorum der topu firmaya atar.Firma da parçayı imal edene pası verir bu böyle bir kaç ver kaçlarla sürer gider.taki adliye ye yansıyana kadar..Zaman alması normal ki Ülkemizde çok çok daha normal tüm işleyişler çok ağır olduğu için. Benim düşüncem aracın gerçek değerini karşılarlar.Hatta isterse araç sahibi mahkeme ye verir ve ben ve ailem de o anda arabada olabilirdik hayatımızı tehlikeye atdınız diye tazminat davası bile açabilir.Haklıda
Uğur abi dediğini doğru ancak ülkemizde adalet sistemi çok yavaş ilerliyor. O zamana kadar insan bıkar :RpS_sad:
her şeyi sistemin yavaşlıgına baglamayalım üşenmeyelim. kötü bir durum üzücü olmuş. Ama çok daha kötü sonuçlanabilirdi arac 150km hızla giderken de yanabilirdi ALLAH korumuş. üşenmeden sıkılmadan mahmelerde hakkınızı arayın hatta + tazminat davası açın sonrada gidin "0" araba çekin altınıza mis gibi binin
9.000 lira masrafı var hiç olmamış gibi kendi ceplerinden yaptırıp binemezler. Tüketici hakları mahkemesine gidilecek :RpS_thumbup: Aynısı Hyundai de olsa acaba sonuç yine aynı olur muydu ?
Bekara kari bosamasi kolay derler ama ben de ayni sizin gibi dusunuyorum. Turk milleti koyun gibi olup usendikce bizim ulkemiz gelismez. Sonrada zamlarin ustune zamlar gelir. Sikayet ederler ama kimse bi tepki gostermez. (sozum meclsten disri) Samsung Galaxy Ace cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Geçmiş olsun.Olan yine müşteriye oluyor.Araba Renault servisinde yansaydı olayın üstünü örtmek için hemen mağduriyeti giderirlerdi.
Merak etmeyin, ülkemizde marka model falan fark etmiyor malesef. Bu olay Hyundai de yaşansaydı eğer yine aynı olurdu... Örnek : atahansonmez arkadaşımızın bayiden sıfır kilometre aldığı yeni Elantra aracında kaportada boya soyulması, vites topuzunda ve kokpitte yine aynı şekilde soyulmalar meydana gelmişti. Malın fabrikasyon hatalı ve ayıplı mal olduğu açıkca ortada olduğu halde uzun süre işi yokuşa sürdüler. Aracı değiştirmeyi kabul etmediler. Sonunda araç sahibine 4000 TL nakit ve kokpite navigasyon takmayı teklif edip durumu bu şekilde ört-bas ettiler.
Renault Mais sorumluluğu üstlenmiş , aracı onaracaklar daha sonra anlaşmaları olan galeriye 16.500 (piyasa değeri olan) lira karsılıgınd satılacak :RpS_thumbup:
Bayi haksız olduğunu biliyordu ve kendileri bence en az masrafla isin içinden sıyrılma çabasında mecbur kalarak yapmıslar.Çünkü mahkemeye verdiklerinde tazminat ve kötü reklam olacağınında farkındalar.Aracın Değerini karsılamalarıda bence hiç yoktan iyidir diye düsünüyorum.
ulasal radyoya şikayet edın bazı programlar var hemen ılgılenıyorlar radyoya cıokınca sasırıyolar hemen ılgı alaka gosterıyolar