<DIV style="OVERFLOW: auto" ="msg">iyigeceler hyundai club benim şöyle bir sorum olacak yaklaşık 5 yıldır aktif bir hyundai kullanıcısıyım çokta memnunum araçlarımdan araçlarımdan birincisi *2005 accent admire 1.3 (buz gri) **2008 accent era 1,4 team abs (gece mavi) şimdi ise üçüncü bir arç almam gerkiyor ve bir tanede buldum tek sorun hyundai olmaması bulduğum araç ise ; ***2000-2002 model arasırenault clio 1.4 16 vrxt mi yoksa 1.6 rxt miher iki araçta donanım olark tatminkar geldi bana 1,4 16 v olması abs-klima-çift airbag olması... incelediğim kadarıyla 1.4 16 v olanlar 98 hp 1.6 olanlar 8 v 90 hp olması bu 2 motor seçeneginden hangisini ve neden tercih etmeliyim. genelde bu 1.4 olanlarda sunroof olayıda var bu sunroof lar daha sonradan sıkıntı yaratırmı mesela içeriye hareket halindeyken rüzgar sesi alma ne bileyim yagmurda su alma vs. malum sonucta sıfır arac almıyoruz bu tur şeylerın olma ihtimali nedir? hep küçük motorlu araçlar daha az yakıt tüketir deriz ama bu aracta 1.6 olanlar 1.4 olanlara gore daha az yakıt tuketıyor sanırım bu 8v-16v olayından... son olarak bır fransız ithal üretim varmıs birde yerli üretim. ben bu 2 uretım arasında yakalayabıldım tek fark ıthal uretımlerde 4 aırbag yerlı uretımlerde 2 aırbag var baska fark veya farklar varmıdır varsa nelerdır? yanı kısa lafın özü(pekte kısa oldu dıyemem ama )ben çıkamadım işin içinden Bu arac modellerı hakkında bilgisi olanların bana yardımcı olmasını rica ediyorum nasıl bir araçtır kullanışlımıdır yedek parça ve bakımlarında fiyatları nasıldır 2,el piyasası nedir? teknik özellikler olarak nasıldır? kısacası siz degerli hyundai club forum kullanıcılarından bu aracla ilgili tam destek bilgi ve yardım istiyorum. saygılarımla... Erdem SARIKAYA Düzenleyen : cerkez_erdem
16v renoların yakıtlarını araştırmanızı öneririm. çift egzantirik konusunda uzak doğulu araçlar daha başarılı.
tam olarak acabirmisniz konuyu serdar bey yanı hangi anlamda sıkıntılı motor secengimidir bu araclarrr Düzenleyen : cerkez_erdem
yakıt konusunda; eskiden 2 arkadaşımda da aynı araç vardı, biri 8 diğeri 16 valfti ve 16 valf kullanan arkadaş yakıtından çok şikayet ediyordu. tabii aynı araçlar olsalarda kullanım tarzından fark eder ancak yinede değişken sübap ayarı avantajı ile uzak doğu araçları düşük devirlerde daha az yakıyor, yüksek devirlerde daha çok performans veriyor. yabancı olduğumuz bir araç, o nedenle yakıt konusunda iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Bir diğer husus 2. el piyasası, emin olun hiç değer kaybetmiyor, hatta değer kazandığı bile oluyor. bana soracak olursanız 1.4 b segmenti aracın albenisi daha çoktur.
valla karar veremedim işte serdar bey hyundai olsa hiç bu kadar düşünmem hemen hemen her motor secenegını kullandım hyundaının o zaman sızın soledıklerınızden cıkardgım sonuc 1.4 olanlara bakmam gerektıgı dogrumu hanı b sınıf arac bazında düşündüğümüz için... 2 hafta oncesıne kadar opel corsa 1.4 gls yada 1.4 100, yıl bakıyordum ama clıo sankıdaha donanımlı geldi gözüme hemde daha yakısıklı bilmiyorum iyi yönde mı karar değiştirdim ama ? ilk yolladıgım mesajımı guncelledım sonradan aklıma gelen seyler oldugu için tekrar bir bakmanızı ve bildiğiniz konular varsa ki vardır benimle paylaşmanızırica ediyorum saygılarımla... Erdem SARIKAYA