Arkadaşlar uzun bir aranin ardindan tekrar merhaba. Benim sorunum biraz ciddi, bu sorunu yaşamis arkadaslardan veya fikri olanlardan yardim rica ediyorum. Aracim 1.4 benzinli otomatik era 2009 model. Motoru rektifiye oldu ve arac bir daha calismadi. Butun kayislar sensorler degisti. Once kontak anahtari donmemis tamircide, anahtarci cagirmis halletmis bu seferde immo isigi devamli yanar kalmis arac calismamis. Arac da bir hata mesaji da yokmus. İmmoyu da halletmisler ama bu seferde krank poziyonu yanlis diye motoru tekrar sokup krank poziyonunu ayarlamislar, yine calismamis. Bugunde oksijen sonseru arizasi vermis arac onu degistireceklerdi. Ama ben oksijen sensorunden dolayi aracin calismadigini hic duymadim. Bu konuda fikri olan, boyle bir sorun yasamis olan var mi acaba ? Acil yardimlarinizi rica ediyorum. Not : krank sensoru ve egzantirik sensoru de degisti.
Gecmiş olsun. Bence ustanızda sorun var. Daha krank pozisyonunu ayarlayamamış. Montajda daha neler yanlış takılıp ya da zarar gördü acaba. Evvelinde hiç hata vermeyen araç şimdi neden hatalar versin ki. Çok dikkatle herşeyi kontrol etmesi lazım.
Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çözülür. Maliyetten yana sıkıntı olmasa gidin sağlam bir usta bulun motoru en baştan söktürüp tekrar toplatın diyeceğim ama işte en başta belirttiğim durum olunca… Belli ki zincirleme bir hata sözkonusu.. tek tek parça parça çözmek aslında hem maliyet hem zamandan yana zararlı olacak gibi.
ateşleme mi yok yoksa enjeksiyon mu? ilk önce bu tespit edilmeli. yoksa gereksiz yere sensör değiştirip durursunuz.
Herkese degerli yorumlari icin cok tesekkur ederim. 1 aylik bir ugrasin sonucunda sorunun beyinden oldugunu anladik ve tamir ettirerek araci calisir duruma getirdik. Lpg sokulurken beyinden gelen kablolarin hatali baglanmasi sonucunda beyin icinde yaniklar olusmus. Zamanla da kullanilamaz duruma gelmis. Sorun buymus.
Bununla geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey yok. Daha beterinden korusun Mevla. Bağlantıyı yapan ustada hatasını kabul etmiştir herhalde.
Cok tesekkur ederim. Maalesef usta, "ben hep boyle yapiyorum kimsenin ki yanmadi seninki mi yandi ? Senin ki arizaliymis" diyerek gecti )