Selamın aleyküm, 2005 Tucson CRDi'm var, hazıran 2025 de motoru rektifiye oldu, rektifiyedwn sonra ikki kere Turboyu bozdu ve aşırı yağ yaktığını fark ettim, bunu ustaya söyleyince 5-6000 km de yağ değiştir dedi, en son 3 hafta içinde 1900 km de 2 litre yağ yakdı, bu konuda fikrinizi ve önerilerinizi beklerim, bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hocam rektefiye işe yaramamış sanki ya yanlış -eksik bir şeyler yapıldı ya da farklı bir durum var , siz yine de tecrübeli ustalara bir danışın , rektefiyeden sonra böyle bir sorun olmamalı.
Yağ sekmanını ters takmışta olabilir . Sorun bende değil işçiliğime eminim diyorsa gözünüz önünde söksün kontrol etsin. Mavi duman var mı ?
Bir de aklıma gelen aracı kullanmayın. Bu zamana kadar ambeleye kalkmamış . Bu kadar yağ içen dizel motorun çoktan bağımsızlığı ilan etmesi gerekirdi
Araba çalıştırınca boğuluyor gibi oluyor, çalıştırınca 10-15 saniye sonra motor normal çalışıyor, pcv valfini nasıl test edebilirim
Pcv valfiyle falan alakalı olsa külbüratör kapağında artan yağ kaçakları va görmen gerekli . İç basınç artıyor ve bu durum contayı zorlar. Rektefiyeden sonra bu kadar yağ yakan arabanın motoru bariz olmamış . Eksik veya hatalı bir durum var. Rekfetiyeden önce bu kadar yağ içmiyordur herhalde . Alta damlayan yağ vs kontrol etmişssindir galiba . PVC valfi külbüratör kapağında buharlaşmış yağı emilen havayla birlikte tekrar yağ karterine yönlendirmeyi sağlayan valftir. Emme ve egzoz durmuna göre açılıp kapanır.
yanlış bilgi. Doğrusu ; Karter havalandırma (PCV) valfinin tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Havalandırma hortumu bükülmüş veya tıkalıysa, motordaki iç basınç artar ve motor yağı turboya düzgün bir şekilde iletilmez. Bu da turboda hasara ve yağ sızıntılarına neden olur.
Parcacilara Pcv valvı sordum, kimse de bulamadım, pcv valvinin Parcaciların kullandığı parça numarasi varmı? Aracımın Diesel olması fark edermi?
merhaba, turboya giden hortumun üzerinde. parça kodu 26722-27400 . değişmeden önce karterle arasındaki hortumda pislik yada tıkanıklık var mı bunu kontrol etmelisiniz. çoğu zaman temizlik kurtarır.