Öncelikle merhabalar. 1998 250 binde accent yumurta kasa aracımda 1 yıldır yağ eksiltme vardı ve motor kitledi yolda kaldım. 3 bine motor yapıldı. Sekman Piston conta vs. değişti. Aracı aldıktan sonra sürekli olarak yokuşlarda yığılma, 140 ile girdiğim yokuştan 60 ile çıkma problemi oldu( düz yolda 120 yi geçmiyordu ancak rampa aşağı bi yer olursa 140 ı görüyordu). 2 ay sonra 8 bin km de ustaya geri bıraktım aracı. Bulunduğum ilden farklı ilde olduğum için ailem ilgilendi. Usta önce bişey yok deyip geçiştiriyo sonra parçacının teknisyeni gelip bakıyo, ölçüyo bişey yok diyo. Üst kapak sökülüyo kapakçı conta yanmış diyo ve ustada kapakçı da mesuliyet kabul etmiyo. Contayı değiştirdik bu kez de araç su eksiltiyo. Radyatörcüye gösterildi bişey yok diyo. Problem nerde ne olabilir bilgisi olan varsa sevinirim. Biraz uzun oldu. Teşekkürler
Ustan ve kapakcin yaptığı işin arkasında durmuyorsa bir daha gitme oraya parayı alırken nakit peşin calismasini biliyorlar bir ariza çıktımı ben karışmıyorum oluyor dimi. Ustadlar yardimci olurlar.
Contanın yandığını söyledikten sonra alta da zarar vermiş olabilir sadece conta değişmesi yetmeyebilir dedi ustacım. Dedim ben hararet yaptırmadım araca. Bi sıkıntı varsa senin yaptığın işte sıkıntı var dedim ve tabiki alanında uzman olan yılların ustası hatasını kabul etmedi bende bırak kalsın altı filan dedim contayı değiştirip aldım aracı. Kavga edip o nakit verdiğim 800 lira (1 gün sürdü motor yapımı) işçilik parasınnın boğazında kalmasını ümit ederek...
öncelikle geçmiş olsun her zaman aradığımız hastanede iyi bir doktor sanayide iyi bir usta ama maalesef hemen hemen herkezin yaşadığı kronik usta sorunu saten en çok kızdığım konuda bu. tamam anladık insanlık hali hata yapılabilir hepimiz insanız hatasız kul olmaz ama önemli olan hatasını kabul edip telafisini yapmak aradığımız işte bu. öncelikle rektefe yapılan bir motorun blokun ve üst kapağın mutlaka tornadan geçmesi lazım ve kaliteli bir conta kullanılmalı ustada contayı itina ile yerleştirip bütün saplamaları sıfır alıp üs kapağı her somunu eşit bir şekilde kasıntı yapmadan dikkatlice sıkmalı son olarak sıkma ayarını o aracın fabrika verilerinde istenen basınçta yapmalı sonra aracı çalıştırıp yağlamasına ve su devirdaiminin yapışını kontrol eder bir kenara çeker rolantide devamlı kontrol altında yaklaşık 2 saat kadar çalıştırır ve teslim eder.
Çok teşekkürler. Usta aracı verdi dedim ne kadar garantisi yanındaki 2 yıl dedi usta da 5 yıl garantisi var dedi 2 ayda conta yakıyo ve kullanıcı hatası diyo. Böyle insanların eline düşüyoruz işte ne yazıkki. Usta motoru yaptıktan sonra hiç birşey demedi ve yapmadı. Ben kendim sayfalardan araştırarak rodaj süresidir, 1000 km de yağ değiştirmedir kendim araştırıp yaptım ama sonuç yine hüsran. Umarım yine motorun altıyla alakalı bir sıkıntı yoktur ve tekrar 2 3 milyar vermek zorunda kalmam.
iyi ustayı kim kaybetmiş ki biz bulalım, böyle durumlarda sanayi yerine yetkili servise gidip pazarlık yapılmalı, en azından parça garantisi olur diye düşünüyorum.
Kesinlikle haklısınız ama işte arabanın fiyatı belli servis isteyecek 6 7 milyar para. Bi kumar oynadık kaybettik diyelim. Durum hakkında bilginiz varmı peki?
maalesef motor yaptırmak hele ki sanayide yaptırmak büyük bir dert. Benim tavsiyem temiz çıkma motor bulup onunla değiştirmeniz daha az masraflı olur sizin için.
Ben her zaman söylerim motor sanziman vs gibi sorunlarda her aman yetkili servis e yaptiricaksiniz en azından garanti veriyolar. Yaptıkları işin arkasındadır pahali mi pahalı ama değer. .
Şuanda olan arıza için bir açıklama yapmadan tekrar 3 milyar daha vermekten mi bahsediyorsunuz yani tam anlayamadım?
şuan ki arızan anladığım kadarıyla başını epey bir ağrıtacak gibi, benim ilk arabamda aynı şekilde motor sardı kol kırdıydı, sanayideki usta bir topladı pir topladı, bir daha iflah olmadı. sattım kurtuldum, o yüzden uğraşma diyorum.
Sadece 3 bin lira ile yırtarsanız yine iyi.. Arkadaş prosedürlerin hepsini anlatmamış. Motor değiştiği zaman tekrar ruhsata işletmek için bir sürü işi var ve bir sürü paranız gidecek. Muayene, emniyet vs.. vs.. İşini hakkı ile yapan güzel bir usta bulmak zorundasınız. Ya da motoru yaptırdığınız 2 firmayı da mahkemeye vereceğinizi söyleyip verin mahkemeye. Hatta polis ile kapılarına gitmeyi bile deneyin. Hakkınızı arayın, yanlarına bırakmayın. İşçilik güzel olduğu taktirde sıfır yapılmış bir Motor, fabrikadan 0 km çıkmış bir motor ile aynı performansa ve ömür'e sahiptir eğer işçilik düzgün ise. Yani size yüzbinlerce km eşlik eder sizi üzmeden.
tamamda çıkma motorun bir sürü prosüdürü var hepsi başlı başına bir sorun çıkma motor için çok büyük sorun olması lazım mesela blok ta çatlak olması gibi değilse motor değiştirmek akıl işi değil motor haricinde bütün parçalar şanzuman defransiyel vesaire değiştirmek mantıklı ayrıca mator kapalı bir kutu çıkmasına ne kadar güvenebilirizki.en güzeli iyi bir usta işi çözer