Arkadaşlar aracımın LPG regülatörünün ısıtma hortumlarının giriş ve çıkışları regülatör dibinden su kaçırıyor. Sanırım bu kısımda bir tür conta mevcut. İnternette atiker regülatör tamir kiti adı altında conta takımı var. Sizce regülatörü söküp bu contaları değiştirmek işe yarar mı yoksa direk regülatörü mü yenilemeliyim?
Tamir kitini duymadım , belki yararlı da olabilir ama , radyatörü değişmek toptan çözüm olur hocam. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Radyatör değil hocam LPG gazını ısıtan regülatör arızalı. Bunun plastik contaları varmış ve bu contalar eskiyince değiştirilebiliyormuş. Ama sağlıklı olur mu bunu bilemedim.
Evet faydalı olabilir ama zemin temizliği yapmanız şart. Conta düzgün ve temiz yüzeye oturmalı . Regülatör maliyetine girmektense denenebilecek çözüm
Geliyor hocam aracın bir çok yerini kendim söker tamir ederim genelde, sadece sağlıklı olur mu diye bir şüpheye düşmüştüm ama sanırım fiyat performans açısından mantıklı bir tercih olacak.
Tamir kiti alın ve değiştirin. Çok zor değil. Gözünüzde büyütmeyin hocam az buçuk eliniz tornavida tutuyorsa gidip LPG'cilere boşuna para vermeyin.
regülatör gibi tehlike yaratabilecek parçaların onarımı için elinizin tornavida tutması tek başına yeterli değil.
Kontrol edilmeli tabi ki . Köpüklü bez ile kontrolü sağlayın . Gaz dedektörü de kullanabilirsiniz. @kutsayulu
Gaz kaçağı için LPG’ciye gidip cihazla baktırırım diye düşünüyorum, bunun için de gerekirse cüzi bir miktar ödeyip yine yüklü bir masraftan kurtulmuş olurum sanırım.
evet yapmanız mümkün, muhtemelen arızayı çözer. ama o parçayı sökmek kolay değil. yüksek sıcaklıkta çalıştığı için parçalar birbirine kaynıyor. mengene olmadan rakor ve nipelleri sökmek çok zor.
Regülatörü değişmeye gerek yok, bende de oldu, lpg ciye gittim, tamir takımı conta değişip yeni gibi oldu... Kendin yapma konusunda bişey demiyorum, ben olsam lpg cide yaptırırdim...
Vallahi parçaları sipariş ettim. Bir tane de arduino kodlayıcı kartı için gaz sensörü aldım kaçak kontrolünü de yaparım çok ucuz bir sensörmüş o sonuçları paylaşacağım burada
Arkadaşlar kit geldi aracın regülatörünü kolayca söktüm ve işlemleri hallettim. Regülatör temiz çıktı ama contalar eskimiş tabi. Onları yeniledim ve araca taktım. Tek bir sorun var ki su eksiltme sanırım devam ediyor, üst kapak contasında da bi küçük kaçak var gibi. Bir süre daha gözlemleyeceğim ancak LPG’de çekiş, gidiş ciddi oranda değişti gibi hissediyorum.
Uzun kullanımda oluşan bir durumdan bahsedeceğim. Gaz regülatör basıncım 1000 km’de 0.20 bar kadar düşüyor. Bunu her seferinde ayarlıyorum ancak yine düşüyor. Muhtemelen contada tam oturmayan, minik bir basınç kaçağı var diye düşünüyorum. Contanın oturacağı yüzey yıpranmışsa sanırım conta değişimi durumu kurtarmıyor bilginize. Sıvı conta ile bir kere daha deneyeceğim. Olmazsa bir regülatör şart oldu.