Merhaba arkadaşlar; Kit mtm marka lpg kullanıyorum... Aracım 1.6 litre hacminde turuncu enjektör takılı... Son zamanlarda ani gaz verdiğimde benzine atmaya baladı, lpg depom yarıya kadar dolu olmasına rağmen... Filtre değişimine gittim ve regülatör basıncımın 0,900'lerde gezdiğini söyleyip " regülatör ayarı sonda " , buna yeni regülatör alman lazım dediler... Bu arada filtre değişimi için yetkili lpg bayisine gitmeme rağmen 1 adet filtre değiştirdiler... Ben 2 filtre aklımda kalmış dediğimde yok 1 tanedir doğrusu budur dediler ama akşam evde internette gezinirken gaz kesici valf filtresinin'de değişmesi gerektiğini ve servisin yapmadığını fark ettim... Sizce regülatör için ne yapılabilir? Ayrıca gaz kesici valfin filtresini değiştireyim mi ?
Zamanında ben iki filtreyi de kendim değiştirmiştim. Kesici filtresini kimse değiştirmek istemiyor, direk kesiciyi değiştirmek istiyorlar. Benden internetten filtre bakım seti alıp kendim değiştirmiştim XD2 Elantramda. Kesici filtreside değişsin istiyorsanız alın değiştirin çok zor birşey değil.
Çok teşekkürler, şu gaz kesici valfin filtresini de kendim halledeyim bari... Regülatör basıncı düşük olmasıyla gaz kesici filtrenin etkisi var mıdır acaba ?
Gaz beyninin altında gaz pisliklerinin atılması için bir vida olacak. Araç sıcak olacak ve sonra o vidayı sökün ama eliniz de bir pet bardak olsun çıkan psiliğin tortunun araca dökülmesini engelleyin çok pis kokar çünkü temizlik işi bitince vidayı takın sonra bol köpük ile kontrol edin. Orada biriken pislik zaman içinde diyagramın sağlıklı çalışmasını engeller var istenilen gaz istenilen seviyede olmaz.
sirali sistem regulatörü,0,90 normal,ama istersen kendinde ayar yapabilirsin,1,0 ra kadar cikarabilirsin,ya 4 yada 5 numara alyan lazim birde kullandigin markanin kablosu ve programi.Unutma basinc ayarini yaparken lpg depon dolu olmasi lazim.